[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
La multi ani, sa avem un An Nou cat mai bun!

Ma bate gandul sa iau un sistem CO2 complet. Fara ph controller, doar cu electrovalva. Program dupa cel al luminii, 9-10 ore, cu un avans de o ora fata de lampa. Difuzor intern sau atomizor in-line, tind sa merg pe a doua varianta.

Va rog sa ma ajutati cu pareri, am doua intrebari principale:
1. Butelie de 500g sau 2kg? Stiu ca difera consumul in functie de mai multi parametri, dar voi ce aveti si cat de des faceti refill? Ca apoi extrapolez eu.
2. Brand (Eheim, Dennerle etc) sau no-name? Merita atat de mult diferenta de bani?

Multumesc mult!

Alin, am o retinere sa te contrazic, la ce experienta ai tu cu crevetii fata de aproape zero eu. Am tot citit despre temperatura apei pentru rcs, pentru ca imi mureau din creveti. Teoria e ca temperatura ridicata creste frecventa naparlirii, ceea ce ii expune mai des la boli, sunt mai vulnerabili. Pe mai multe site-uri in engleza (specializate sau Wikipedia) spune ca temperatura optima a apei este de 72 F, adica 22.2 Celsius. Nu cresc atat de repede, asta ar fi dezavantajul. Repet, doar pentru rcs, pe mine asta ma interesa mai mult.
21 de grade cred ca e ok. Crevetii se simt cel mai bine la 22, iar plantele in general nu merg bine la caldura. Din cate stiu melcii vor mai cald, dar neritinele de pe la noi din batatura se obisnuiesc.

Studiez si eu sistemele co2 Dennerle si Eheim, sunt cam scumpe, sa vad…
Eu zic ca arata foarte frumos totul.

Ce kit de co2 ai mai exact? Si cum gestionezi dozajul in timpul noptii? Ma bate gandul sa trec si eu pe co2, iar solutiile ISTA au prer bun.
Foarte tare, nu stiam de frunzele de nuc. Am gasit articolul de mai jos, sunt si frunzele de urzica incluse printre delicatese. Gata, la primavara ma apuc de adunat frunze de la tara, nu mai cumpar nimic.

https://shrimptips.com/what-leaves-to-feed-shrimp/
Pentru 54l nu e suficient Eheim Classic 250? Eu il am in 63l si daca e curatat bine plimba toate plantele din bazin. Eu nu folosesc spraybar, poate de asta. Si are 3l rezervorul pentru medii de filtrare. La filtrele Eheim trebuie sa iei separat robinetii de cuplu rapid, cate 2 seturi de robineti dubli, 60 lei bucata.
Eu zic ca ai trecut prea brusc la lumina mai puternica. Nu stiu cate ore pe zi lasi acum lumina, dar eu as reduce la 5 ore (2.5 pauza 2.5). Si adaugi 30 min in fiecare saptamana, pana ajungi la 9 ore (4.5 pauza 4.5). Sau chiar 10 ore, vezi tu cum le tii sub control.

Si temperatura e prea mare pentru plante, eu nu depasesc 25 grade la pesti si 23 la ceveti. Daca nu esti conditionat de anumite specii pe care le ai, mai redu. Plantelor in general nu le place ciorba.
E foarte buna frunza, si eu bag mereu. Si cand ramane doar fibra, o scot afara. Poti sa mai iei lemn de cactus, coaja de alun si pietre pentru mineralizare (shirakura, maifan), daca mai ai loc in acvariu. De la seba shrimp, nu fac neaparat reclama, dar crevetilor chiar le plac.
Arata foarte bine, plante sanatoase si multe, mi se pare ca le oferi crevetilor ceea ce trebuie. Ai inlocuit si celebra frunza de migdal indian, bine ai facut.
Craciun fericit!

Foloseste https://plici.ro/ pentru poze, apoi ia codul BBCode si fa paste aici.
Ce culori la plante, ce gazon… arata superb acvariile. In poza 2 e bucephalandra variegata de care spuneai? De curiozitate. In ultima poza ce ai prins cu clemele?
ugarit5 wrote:Pai in natura cine ia frunza din apa??

Natura e un circuit deschis. Pe paradigma ta, in natura cine face intretinerea la filtrul extern?
Poate e momentul sa scoti valisneria.

E chiar ultima solutie pe site:
Pruning and replanting of healthy tops, discard old growth.

Iar eu completez: …and replace it with crypocoryne balansae
Arata foarte bine acvariul, daca scapi de alge si isi mai revin plantele e beton. Probabil de la lumina de neon din birou, aprinsa toata ziua, au aparut alge.
Cum mai merge instalatia de CO2, a inceput sa se vada imbunatatire la plante?
Ba da, doar sa respecti ce scrie pe ambalaj, sa nu pui mai mult.
Dau de baut la toata lumea, de la Bucuresti la Cluj si pana la Cernavoda
In sfarsit…
image
1. Nu neaparat, pot sa fie fecale. Nu imi dau seama daca sunt paraziti.
2. Taninul e benefic pentru tot ce e in acvariu, lasa-l acolo ca dispare in timp. Dar de regula maroneste apa, nu o ingalbeneste. Pune o poza se ansamblu cu tot acvariul.
3. In nici un caz.
4. Poti sa incepi sa aspiri substratul, dar nu cred ca s-au imbolnavit pestii. Fa niste teste de apa si vezi daca iesi din parametrii optimi la vreun element chimic.
5. Ii lipsesc ceva nutrienti. Adaugi nutrienti lichizi in acvariu? Sau e de la ciclare. In nici un caz nu le mananca ceva. Trebuie sa treaca o luna cel putin, ca mediul acvatic sa se stabilizeze.

O poza de ansamblu ar fi buna.
Cu placere. Eu m-am dus si ieri pana acolo, de plictiseala, dar nu aveau cine stie ce. Cel mai bine suni si ii intrebi cand aduc plante noi. Sau comanda speciala, pe asta n-am incercat-o pana acum.

Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to: