| Message |
|
|
Nah.
Azi am gasit-o. Imi pare rau  .
Era in Evropa si cred ca venea si cu garantie.
In rest tot ceva chinezesc este 100%.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Ma poate ajuta careva cu un burete albastru
Farul o sa fie curand o amintire si vreau sa-i fac un "fular" la mine in bazin
|
 |
|
|
Revin un pic asupra injectorului de la KZ cu precizarea ca este foarte pretentios si trebuie curatat des.
Se pare ca modificari de genul celor facute de ei vin cu un pret
|
 |
|
|
Dragos,
Este chiar un Beckett modificat in sensul ca are mai multe gauri mai mici pentru a trage mai mult aer [surprinzator dar aerul se ccomprima  ].
Restul constructiei este identica.
Am zis ca este doar o alternativa pentru cei care vor un injector Beckett si nu au posibilitatea ca tine sa il aduca din state.
Am zis si ce este foarte scump.
Despre ce discutam
|
 |
|
|
Domnilor,
Am studiat un pic problema si exista in Europa o alternativa [scumpa ce-i drept] la injectorul Beckett.
Normal ca este tot un Beckett dar este un pic modificat pentru o performanta mai buna.
http://www.korallen-zucht.de/en/shop/products--technology/skimmers/737_nozzle-white-line-for-revolution-s-and-m.html
|
 |
|
|
Il faci pana la urma din sticla ultraclara?? [mai putin spatele si fundul].
Cand obtii un pret poate ne spui si noua [celor cu un proiect asemanator in minte  ] pretul.
In rest esti pe drumul cel bun [desi pare unul foarte circulat si cu multe semafoare  ].
|
 |
|
|
|
Bun. Si daca ne inselam??
Daca buretele primeste nutrientii de la parazoanthusi?
Mie mi se pare prea compact in comparatie cu alti bureti si in afara de nutrienti dizolvati in coloana de apa [gen NO3, PO4, SiO]
si/sau bacterii nu cred ca poate prelua altceva.
Atata vreme cat nu gasim un studiu stiintific riguros efectuat asupra acestui coral totul e trial and error.
|
 |
|
|
Bah - tu nu stii - dar [mi-]ai promis ca treci si pe la Costi sa-i faci o filmare
Asa ca vezi cum faci.
|
 |
|
|
Cristi,
Si eu am scris un pic mai sus ca vreau 6 sau 8.
Ne-ai intaratat acum si ne lasi... asa - huh
|
 |
|
|
|
Tavi,
Am urcat si niste poze pe topicul jurnalului meu.
Eu am avut doua brate legate intre ele cu o bucata mica de burete.
Buretele din varful ambelor brate cat si cel care le lega intre ele s-a facut maro - nu pe suprafata ci de culoare maro. Parazoanthusii nu pareau afectati.
Am taiat pur si simplu atat varfurile [cu tot cu parazoanthusii de pe ele] cat si acea bucata care facea legatura intre cele doua brate.
In sfarsit astazi dimineata am vazut cativa parazoanthusi deschisi. Am lasat aseara doua din pompele de curenti oprite ca sa vad daca asta ii streseaza si se pare ca asa e.
In seara asta am sa-i gasesc un alt loc.
|
 |
|
|
Am vorbit eu cu el si a zis ca vine sa faca si o filmare
|
 |
|
|
Despre skimmer-ul Becket http://www.reefkeeping.com/issues/2002-03/fm/
Si un topic cu si despre constructia unui astfel de skimmer http://www.reefsanctuary.com/forums/diy/29882-diy-beckett-skimmer.html
Ambele prin grija user-ului kirucd.
|
 |
|
|
Dragos[t]e,
Ma uimesti iarasi. Nu am cuvinte.  Adica - ma rog - am ... cateva
Cei doi admini-guru de pe forumul zeovit folosesc astfel de skimmere care sunt mult mai prietenoase - spun ei - cu microfauna acvariului.
Daca imi permiti o sugestie - tot iti comanzi venturi-ul ala Beckett de pe ebay - ia si tu 1-2 in plus. Nu pentru mine ca nu am loc de un astfel de skimmer.
Sigur or sa mai fie colegi care isi vor dori un astfel de skimmer.
O sa pun cele doua link-uri la sectiunea diverse pentru cei care vor sa studieze.
Si - normal - o sa urmaresc cu atentie proiectul asta.
|
 |
|
|
Vesti nu prea bune.
Parazoanthusii nu s-au mai hidratat deloc de la taiere [adica de o saptamana].
Am cumparat si hrana de la Fauna Marin [Ultramin D lichid + Ultramin F pulbere] care ar fi pentru azooxanthe si bureti [cel putin asa sustine producatorul].
Nicio imbunatatire.
Am pastrat un capat [taiat] cu buretele necrozat dar cu parazoanthusii intacti pe care l-am lipit de un mic plug.
Ciudat dar parazoanthusii de pe aceasta bucata se deschid zilnic.
Parametrii apei sunt ok.
Nu mai am idei
|
 |
|
|
|
Dragos,
Pune te rog link-urile cu explicatii si in sticky-ul cu link-uri de la Diverse.
Multumesc
|
 |
|
|
Lui Seba ii place lumina putin mai albastra
Nu am vreo experienta indelungata cu T5-urile pentru marine.
Folosesc T5-uri [2xCoral Plus + 2xBlue Plus] in combinatie cu LED-uri asa ca cele de mai jos ar fi doar preferinta mea personala.
Daca vrei neaparat sa pui un actinic in 4 tuburi eu as merge pe:-
1 x Actinic
2 x Coral Plus
1 x Blue Plus
E doar o chestie de preferinte si va trebui sa faci mai multe teste cu diferite combinatii de tuburi si chiar cu diferite pozitii ale
aceluiasi tub in lampa pana obtii combinatia care-ti place cel mai mult.
In opinia mea este destul de greu sa faci o combinatie cu 4 tuburi. Cu mult mai usor este de la 6 tuburi in sus.
|
 |
|
|
Tavi,
Am vazut si eu ce usor se curata portiunile maro dar erau bagate mult sub parazoanthusi si oricum afectasera o portiune mare asa ca le-am inlaturat chirurgical
|
 |
|
|
Am scris si in topicul meu da nu merge copy/paste
Spider Sponge-ul a suferit aseara o operatie destul de radicala.
Am eliminat zonele maro ce pareau moarte desi parazoanthusii de pe ele se hidratau fara probleme.
Am facut acest lucru deoarece aceste zone se extindeau si oricum sfarsitul ar fi acelasi adica moartea buretelui si, probabil mai tarziu, a parazoanthusilor ca victime colaterale.
Astazi dimineata parazoanthusii nu erau hidratati. Astept sa vad diseara daca s-au hidratat [macar partial].
|
 |
|
|
 Dragose functioneaza super.
Dar ...  daca te uiti la ultimele secunde din primul filmulet postat vei vedea ca [macar partial  ] am avut dreptate.
Nivelul din camera interioara scade sub nivelul camerei exterioare pentru o scurta vreme apoi se egalizeaza natural.
In afara de faptul ca functioneaza bine arata si foarte fain. Cu o solutie la fel de profi si pentru retur putem sa "corupem" de acum de prin acvaristii de apa
dulce sa-si transforme acvariul intr-unul marin fara teama de gauri, zgomot etc.
Auzi - da la voi la capetala inca n-a venit caldura?  Inca mai umblati cu blana pe voi
|
 |
|
|