[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80

Eu as pune purigen in filtrul extern, eu asa il am (cu toate ca eu vreau tanin )

Lampa LED Tetra are si led uri rosii si albastre sau numai albe?
Frumos da, chiar arata bine.

Poti sa si tunzi gazonul, dar daca iti place asa, e ok.....doar sa nu se deterioreze...nu ma pricep cu gazoane deloc ca nu am avut niciodata
Frumos! E mai bine asa aerisit, pana vii iar acasa iar se face jungla
Foarte frumos! World ranking 10 este ceva....Felicitari!
Demult nu am mai scris ceva la acest topic, acest acvariu...inca il mai am...tot 5 acvarii am in casa + 1 bocan

Dar, de cateva saptamani ultimul betta a disparut.....si era tare fain, dintr o data cateva zile am vazut ca era abatut si retras si apoi a disparut de tot...de atunci sigur l au mancat melcii si crevetii

Asa ca, nu mai iau betta (deocamdata) in acest acvariu...sau iau ceva wild care se poate adapta la conditile mele, se pare ca bettanii care i am avut pana acum (vreo 4 sau 5) cativa din ei nu le-a placut la mine deloc.
Unii ba s-au decolorat, unii ba i-am dat eu, asta ultimul a murit....etc.
Cu toate caci eu zic ca am conditii super ok pt betta....dar poate acvariul e prea mare si curentii prea mari...nu stiu ce sa zic.
Totusi imi sta gandul iar la ceva smaragdina (am mai avut) sau ceva mahachaiensis....sau placerea mea absoluta imbellis (de asta gasesti greu in romania si e si putin scump).
Inca mai vad ce betta va urma.....

Acum, am ramas cu multi creveti red cherry, melci tylomelania orange rabbit adulti si pui si vreo 5 sau 6 cory pygmaeus.

Va las aici video:

Hybrid wrote:Acum nu am nimic pentru ca nu am cumparat inca nimic, fac planul de bataie

Mini siporax parca incapea in extensie (cam cat? ajung 35g?) dar in cartusul intern de schimb parca nu? Sau bag matrix in cel intern? (sau iau o cutie din asta si bag doar matrix)

Ia cutie din aia si baga doar matrix. e ok asa. eu cred ca iti ajunge. Poti lua si 1 siporax mici 35g sa il ai in caz ca nu iti ajunge matrixu, dar iti ajunge matrixu cred.
incearca, nu cred ca e. baga acolo cat mai mult material filtrant biologic.

Acum ce ai in dennerle corner?
Mersi Dan!

Azi am schimbat apa la acvariile cu creveti....e full pacolo de pui mici de 1 2 3 zile, maxim 1 saptamana...abia am scos apa
Si, am si ceva flocirele de buce
image
Multumesc baieti, intradevar merge bine colonia....am mai si dat vreo 2 pachete, si as mai da vreo 2 sa ii mai raresc

Am si buruieni la greu, dar pana la Takashi Amano mai e cale foarte foarte lunga
Crevetii Crystal Red, la masa de seara ??

Video aici:
https://youtu.be/SKluZBzwoDQ
Poti folosi capacul de la solutia seachem. Capacul cred ca are 5ml. Eu am multe solutii seachem si tot numai cu capacul le folosesc.

Nu se gasesti in magazine fizice, doar pe net...sau prea putin in magazine fizice.

Seachem este produs american si ajunge greu in Romania....
Ieri am facut marea mutare a acvariului de la etajul 1 la etajul 4. A mers totul ok, gasiti ceva poze si filmare mai jos:

https://plici.ro/album/Sq

Filmare aici:

Nu sunt filmari calitative, dar e ok
Demonu wrote:
alinutz80 wrote:Cati litri are acvariul net aprox.?

25ml la 100L apa. Si tot asa calculezi. daca ai 50L apa 17,5ml si tot asa....
Acum nu stiu cati ml are o picatura din flacon......dar sigur pe flacon scrie cat trebuie sa dozezi. Uita te atent pe flacon.

Citeste tot postul meu aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/48396.page

Vroiam sa stiu la un acvariu de 4l sau 5l cata solutie se pune in apa înainte sa pun pestele betta,vanzatorea spunea ca undeva la 5 sau 6 picaturi este suficient

La 5L pune 1,75ml de solutie. Da, e f buna solutia. Ti-am zis si mai sus
Repet: nu stiu cati ML are o picatura.
Cati litri are acvariul net aprox.?

25ml la 100L apa. Si tot asa calculezi. daca ai 50L apa 17,5ml si tot asa....
Acum nu stiu cati ml are o picatura din flacon......dar sigur pe flacon scrie cat trebuie sa dozezi. Uita te atent pe flacon.

Citeste tot postul meu aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/48396.page
Mda, mi e tot nu imi apare videoul nici cu Edge..nici cu Chrome, restul nu le am instalate si nu le instalez

Dar, din ce vad par ok acvariile, doar substratul e mare, cum zicea si ocean mai sus....
Unde e videoul? Eu nu l vad...link sau ceva...
Oare ai citit despre sera aquatan ce este?
Este contitioner pt schimbul de apa, adica o pui in apa din acvariu si pui apa direct de la robinet. Fara sa tii apa la declorinat in galeti. Dozezi conform prospect producator, nu din auzite
Nu este pt boli sau ce te mai gandesti tu...
Link: https://www.sera.de/en/product/freshwater-aquarium/sera-aquatan/

Sunt asemenea solutii mai bune, dedicate pt betta, ia uite: https://www.nevertebrate.ro/conditioner-seachem-betta-basics-60ml-31548

Tu de fapt ce vrei sa faci ? Ca sa stim ce sa ti recomandam ??
Foarte fain!

Dar de care manado ai folosit?
Iti trimit asa niste raspunsuri rapide, eu nu pot sa vad pozele alea de pe linkuri....pune pozele pe plici.ro

1. Apa se va limpezi in timp. Poti face schimburi de apa de 30% la 2-3 zile.
Trebuia sa speli nisipul bine la dus inainte sa l pui in acvariu.

2. Da, ai cam dat banii degeaba. Dar, asa se invata.....asa am invatat si noi.
Oricum pe viitor mai iei un filtru de colt sau hang on sau un extern. Tot ce iti recomanda cei din magazine este aproape in totalitate gresit, ei nu stiu acvaristica, sunt acolo doar sa vanda.....sunt putine exceptii de magazine de specialitate unde sunt acvaristi profesionisti.

3. Pesti, peste cateva saptamani, cam 4-6 saptamani asa, sa se incheie ciclul azotului.

Ai gresit si cu pietrele colorate, trebuie totul cat mai natural. Trebuie sa o convingi pe fetita ca cele colorate nu sunt in natura si nu sunt naturale, plus ca cine stie cu ce sunt vopsite..cu ceva chimicale sigur....

Mai pune o data pozele si vedem.
EverSad wrote:
alinutz80 wrote:Nu stiu de ce nu rezista crevetii si anumiti melci, dar posibil ca una din cauze sa fie volumul prea mic, nu stiu..

Este: chiar volumul mic. (melcii si crevetii, au nevoie si de oxigen, pa langa' vegetatia moarta, de halit...)

Consumarea hranei, se combina in oarece' mod ciudat si cu nevoia de oxigen pentru metabolizare.

Eliminarea de oxigen, in ciclul fotosintezei: este deficitara, raportat la numarul de vietuitoare. (bio-load pa' plus)

La proportia de buruieni/volum: este greu de afirmat cat, oxigen, convertesc/produc, buruienile.

Oricum: crevetii, mor sufocati. (imi pare rau' ca trebuie sa scriu asta)

Poate, eu incerc. Eu zic ca raportat la volumul borcanului e destul oxigen.....dar noh, sper sa se adapteze vietuitoarele.

Oricum este un experiment, pe care eu mi l-am asumat de la inceput si cunosc consecintele, deci nu e stress

Mersi de sugestii si pareri domnule!

P.S. La cum arata acum dupa 10 luni, eu sunt super multumit.

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: