| Message |
|
|
|
si astea cu spectrul....
|
 |
|
|
|
asta e la nivelul mesei pe care sta acvariul
|
 |
|
|
|
asta e la nivelul apei
|
 |
|
|
|
am o aplicatie pe tel cu care se poate masura lumina in "lux"... nu stiu cat de reala poate fi masurarea dar cred ca are o valoare cat ce cat apropiata
si are si spectometru...in fine eu am facut cateva masuratori
|
 |
|
|
aici este, ADP40C
https://fr.aliexpress.com/item/32816539069.html
M-am gandit eu ca e puternica si de aceea am ridicat la 20 cm deasupra nivelului... daca e am sa incerc sa ai pul in capac cu folie mata ca cele care se folosesc la displayurile led.. cred ca mai diminueaza... daca nu, incerc mai mult... o ridic la 50cm si incerc un paludarium..
|
 |
|
|
|
o intrebare...
pogostemon-ul se intinda ca si gazonul? ca am vazut bazine in care era ca un gazon...
lumina o am ridicata la 20cm de nivelul apei... ma-am gaindit ca poate e prea puternica pentru 24l are 6500-7500k.Am coloana de apa la 25cm
|
 |
|
|
Liv wrote:E foarte simplu facut. Da' parca imi aduc aminte ca a durat vreo 1,5 luni ca sa il faca asa simplu - si cine stie cite filme de aquascaping. Da' tot simplu e .
pai nu e ca mine.. azi am luat bolovanii si gata.. hai toc poc si gata aranjat si bagat la apa... de aceea la mine e varza ... el cu rabdarea lui .... face minuni
|
 |
|
|
|
simplu dar....super fain...
eu cu 4 bolovani si 4 tipuri de plante nu sunt in stare sa scot ceva cat de cat
ca aspect...ca nu mai vorbesc de cum arata plantele
|
 |
|
|
|
Niste idei cum sa aranjez? e timp .. o luna sa fac aranjamente
nu imi criticati tuburile de pe acolo ca saptamana asta imi vin coturile si tevile de care am nevoie...
mosul ala , daca e mos, pe pietre ,léam lipit cu superglue... e vreo problema ? la fel si cel de pe substrat, l-am lipit la fel dar de o piatra neagra pe care am bagat-o in substrat... am vrut sa iau mai mult mos dar nu mai avea
deci, vreau idei cum sa aranjez plantele ca..aici sunt pe langa
|
 |
|
|
Salutare
A INCEPUT SA IMI PLACA PLANTELE;;; DAR MAI INVATAM
Am asa
bazin - L40 x l20 x H30
Filtru - ENHEIM 2224 PROFESIONAL cu 1L siporax si 2L minisiporax
substrat - quartz negru de la decoline,2-4mm
plante - Alternathera,limnophila,mos (cred ca e mos,nu avea eticheta),pogostemon helferi
Lumina - o lampa LED SUN SUN 13W,6h
ornamente - 4 pietre
fertilizare - fertilizare de baza cu flora pride de la tetra
fauna.... melci comunitari deocamdata... inca nu m-am gandit la pesti...mai am timp berechet
https://img.plici.ro/image/1AE
https://img.plici.ro/image/1AQ
|
 |
|
|
|
daca nu iti da apa afara, inseamna ca ai un sistem ca sa iti opreasca alimentarea sumpuluiin caz de supraplin.
ai incercat fara bureti sa vezi daca mai ramane pompa fara apa?
daca tot scade nivelul in camera pompei, este clar ca debitul pompei este prea mare... daca nu, atunci inseamna ca buretii iti ia mult din debit... vezi sa nu fie indesati sau sa intre putin fortati in camera... sau daca ai pus si perlon, asta trebuie curatat mai des
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:Dennerle nano 10 litri.
Filtrare : Dennerle nano corner
Substrat : inert, quart negru
Lumina : initial AquaZonic 11 w apoi o lampa de birou
Plante : Anubias nana, pinto, bonsai, pangolino
Pesti : 15 Boraras Urophtalmoides
Creveti : Red Sakura
Melci : de substrat, duium. Plus un Pomacea ratacit
Fara CO2, fara fertilizare.
super fain...
cum ne-a obisnuit nenea Silviu...cu specialitati...
|
 |
|
|
|
eu zic sa mergi pe substrt fertil...eu am substrat inert si alternatera este tare inceata,ciperus s-a dus pe copca si microthernum nici nu s-a dezvoltat dar nici nu moare.. daca aveamsubstrat fertil... zic ca nu pierdeam ciperusul si microternum era un covor frumos...
|
 |
|
|
|
eu te sfatuiesc sa mergi pe substrat fertil, ajuta mult la sanatatea plantei
Anubiasul nu se planteaza in substrat,se prinde cu fir de nailon pe ornamente, adica, pe mopano,radacini sau pietre.Este o planta cu crestere lenta si nu prea pretentioasa. Normal, un minim de fertilizare trebuie. Pe langa anubias este bine sa ai si plante cu crestere rapida pentru a evita dezvoltarea algelor..Anubiasul fiind lent, consuma mai incet fertilizantii si asa algele au tot ce le trebuie la dispozitie...Atentie la iluminat. prea puternic sau prea mult tip de iluminare iti va facilita dezvoltarea algelor
O planta care se dezvolta repede si in substrat inert, este limnophila. La fel, o planta cu dificultate medie-usoara pot sa spun.
Ar mai fi si alternathera dar , in substrat inert si cu fertilizare de baza, cum ar fi feropol,se dezvolta cam greu... incet chiar
|
 |
|
|
|
de ce am impresia ca debitul pompei este cam mare pentru volumul de apa care intra in sump?Eu cred ca daca debitul pompei este reglat sau sincronizat cu In-ul, nu ai cum sa ramai fara apa in camera pompei doar in situatia in care filtrarea mecanica este colmatata.
|
 |
|
|
|
as adauga la cele spuse de colegul...
Cu filtrul e clar... in general filtrarea standard la KIT-uri , este insuficienta... eu cred ca se pot adauga medii bio dar , ca de obicei, nu e suficient... asa ca ar fi dr preferat o canistra
cieste despre ciclul azotului.Este topic la sectiunea "coltul incepatorului"... ai sa iti dai seama de ce a spus colegul
|
 |
|
|
|
Super fain
Folosesti filtrare sau ceva sa iti miste apa?
|
 |
|
|
|
aha... asta nu se foloseste si la bazinele biotop?
|
 |
|
|
|
super fain dar.. care e treaba cu black wather?...ce e black la el ? il vad frumos, limpede, plante sanatoase...
|
 |
|
|
|
sump?super.. putem vedea si noi niste poze cu sumpul?
ca filtrre bio este cam putin ... normal, ca sa ai o filtrare biologica buna , ar fii intre 5 si 10% din volumul bazinului... cu cat mai mult volum la filtrare bio cu atat mai bine
la sump, ai grija sa iti asiguri limita la supraplin... daca se opreste pompa sau se ia curentul...ti-ai golit bazinul in casa
|
 |
|
|