| Message |
|
|
luci92050 wrote:salut,
pentru acvariul tau, la aproximativ acelasi buget ti-as recomanda mai degraba: hornbach.ro/shop/Filtru-exterior-acvariu-Eheim-2213/2239443/produs.html
cat timp vrei sa il folosesti ca si filtru si nu ca prefiltru, eheim recomand.
ca si prefiltru da, ce ai pus in link e foarte ok, am auzit numai de bine de ele
LE: ca si idee, am tinut un bazin de 180l cu filtrul din link, suprapopulat, dar cu schimburi de apa mari si saptamanale, fara nici o problema
noi incercam sa recomandam colegilor, solutii pentru ca bazinele sa fie stabile si pestii sa fie bine
la ceea ce ai spus tu, e un stres... daca nu ai schimbat apa la timp , deja apar problemele...deci unde e avantajul...stau linistit, schimb saptamanal normal de 30%,nu masive , daca nu am timp azi, maine sau poimaine, nu am probleme...
Deci ,o filtrare adecvata , te scapa de stres...asta incercam sa evitam..
sa sti ca sunt acvaristi foarte priceputi, care au acvarii fara filtre...si le merge foarte bine.. dar....stiinta....
eu am 2 sunsun 304b pentru 400 litri, am avut la 120litri sun sun 302.... acum am la unul de 24 litri un eheim 2224... sunt multumit de sun sun...
totul depinde de buget... dintre filtrele ieftine eu zic ca SUN SUN e cel mai bun...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
suportul este din plastic carbonic sau cum ai spune...plastic transparent. Nu am avut placa sau bucata groasa , cea mai groasa fiind de 15mm a trebuit sa lipesc celelalte piese. sunt din material de 8mm. atasarea nu este doar prin lipire cu superglue, m-am asigurat si cu cate 2 suruburi metric 3. tijele de culisare sunt tije de la sisteme de culisare, tije de 6,5
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Cum am spus, scoti totiburetii si il lasi doar pe primul, cel de jos, peste pui microsiporax pina la nivelul gratarului de sus iat peste minisiporax pui un perlon, ca sa nu ti intre mancare si ce mai pluteste prin apa, in mediile bio
|
 |
|
|
|
salut si bine ai venit
deschide propriul tau topic la sectiunea "coltul incepatorilor"
primele sfaturicare se dau , la bazinele Kit
shimbarea filtrarii, filtrul cu care vine bazinul este insuficient. Cauta sa achizitionezi un filtru exterior care sa fie recomandat pentru bazine de 200 sau 300 litri pe care sa le umplii cu medii filtrante bio.. matrix,siporax.. etc. Filtrul pe care il ai , il poti modifica putin...sa sciti 2 bureti si sa pui minisiporax, asta ati va imbunatati filtrarea biologica dar nueste suficient
trebuie sa faci schimburi de apa mai dese pentru a mentine cat de cat apa in parametrii
schimburi la 3 zile , cate 30% din volumul bazinului. Apa tinuta la declorinat , 24h , intr-un vas cu gura larga si ATENTIE, TEMPERATURA SA FIE APROXIMATIVA CU EA DIN BAZIN? ALTFEL SUPUI PESTII LA SOCURI TERMICE
daca vrei plantat va trebui sa schimbi si sistemul de iluminare dar aici intervin mai multe...depinde de cea ce vrei sa realizezi cu bazinul
cu o filtrare insuficieta, bazinul nu o sa fie ciclat si nici stabil din punct de vedere al chimiei apei.
Citeste cu atentie despre ciclul azotului , tot la sectiunea "coltul incepatorului"
|
 |
|
|
|
sun sun sunt bune... insa diferenta de pret intre un sun sun si un eheim de ex este mare... cel putin ca fiabilitate si zgomotul pompei , eheim este cu mult peste
eu folosesc sun sun si sunt multumit
|
 |
|
|
esti nebuuuuuun omule  ....cred ca tot ce poate tine apa iti da o idee....
e super.....
|
 |
|
|
|
de tinut minte .. dar nu am utilizat acea folie..cum am spus am utilizat o folie de la un iluminator care se poate monta la tavabe casetate. Are o suprafata mata, chiar poroasa si o fata ca sticla...
Fata poroasa se pare ca are efectul de a onuformiza lumina pe suprefete plasticului
la 2 straturi cu distanta de 1 cm intre ele, este o reducere vizibila a intensitatii plus ca ultima folie , este luminata aproape uniform pe toata suprafata
|
 |
|
|
|
paradox ++1
adaugare la cele spuse de golegul...
Carasii au nevoie de spatiu mare... minim 50 litri de apa pentru un caras
filtrarea bio trebuie suplimentata pentru acesti pesti
in general, stau pe fundul apei pentru ca nivelul amoniacului si nitritilor a crescut...petele albe pe coada apar ,de obicei din aceeasi cauza
toate acestea din cauza unei filtrari insuficiente si stres...suprapopularea bazinului
cei care aveti bazinele mici... cu filtrare interna si cu carasi.. schimbati filtrul cu unul extern de capacitate mai mare si ca prima masura, schimburi de apa la ,max 3 zile cite 30% din capacitatea mbazinului... apa statuta 24h la declorinat intr-un vas cu gura larga
cel mult la doua schimburi de apa, obligatoriu , aspirarea substratului
reducerea cantitati de mancare... doar odata pe zi si nu multa... gabditi-va ca 'stomacul' e da marimea ochiului ...... in rest se descurca singur... nu va ganditi ca moare de foame, eu nu am vazut peste mort de foame...daca nu e bolnav
|
 |
|
|
numai unul Silviu... si nu o sa dormi pe pres... o sa dormi langa el, la caldurica totusi...
|
 |
|
|
|
Dar poti utiliza un borcan mi mare... tin minte ca erau si 20 litri... intr-unul de 20 amavut primii gopy cand eram copil..aveam vreo 10 ani dar... cine sa ingrijeasca de ei...
|
 |
|
|
|
ziceam de folia caeea de la displayurile LED, dar de fapt nu de la LED , sunt ecranele alea mai vechi care au o derpentina ca neonul... nu stiu daca e neon pentri ca am inteles ca emit muulti W sau ceva care excita cristalele lichide, e de la LCD,... in fine .. din pacate folia este prea subtire ca sa obtureze ceva, in schimb , am avut un luminator LED patrat, de 60/60, care se monteaza in tavane casetate, l-am demontat, am taiat plasticul de pe fata si l-am pus ca un capac la bazin, cu partea luciasa inspre apa iar partea mata spre lampa.Am schimbat pozitiia plasticului in inaltime... cu cat ma indepartam de lampa ,se vedea la ochi ca intensitatea luminii scade asa ca am mai taiat unul si lasand 1 cm intre ele, la limita sticlei bazinului,placa de jos, este aproape uniforma ca lumina pe suprafata si se vede o diminuare serioasa aintensitatii
Acum cand intra pauza,, ma apuc sa fac niste masuratori cu aplicatia aia de pe telefon
|
 |
|
|
|
Buna
In primul rand,bazinul este foarte mic pentru carasi,ei au nevoie de spatiu,pentru un caras este nevoie de minim 50 litri de apa
2 -filtru intern, este mic pentru capacitatea bazinului iar la incarcatura biologica ,ai depasit capaitatea lui cu mult. Este un bazin supra populat
Din aceste 2 motive ,faptul ca pestisorul sta pe fundul bazinului,poate fi din cauza acumularii unei cantitati mai mari de amoniac in apa
Carasilor le place sa mai inghita aer,de aceea caraselul statea cu burta in sus
Acum, pentru urgenta,schimburi dese de apa. La 3 zile cate 20 litri (30%),apa statuta la declorinat,24 ore, intr-un vas cu gura larga
Aspirarea substratului la cel mult 2 schimburi de apa
Asta vei face pina iti rezolvi problemele pe care o sa ti le scriu mai jos
Mancare ,o singura data pe zi ,si nu prea multa. Resturile de mancare ridica nivelul de amoniac
Astea sunt urgenta intai
DE REZOLVAT
Daca vrei sa pastrezi carasii,ai nevoie de un bazin de minim 200 litri, la care sa cumperi un filtru extern
Daca nu ai posibilitate pentru un bazin mai mare,doneaza sau vinde caraseii,scapa de ei pentru ca ai chinui si iti cumperi pesti de talie mai mica
Indiferent ce faci,obligatoriu schimba filtrul cu unul exterior (canistra sau cascada)
Orice filtru ai achizitiona,va trebui sa cumperi si medii de fitrare bio
Citeste despre ciclul azotulu topic pe care il gasesti on secriunea "coltul incepatorului)
NU CUMPARA NIMIC FARA SA INTREBI AICI, RISTI SA DAI BANI PE CEVA CARE NU ITI TREBUIE
|
 |
|
|
Cred ca vrei sa iti iei injuraturi......
Invata tu baietii la prostii,sa nu mai gaseasca femeia borcane pentru castraveti gogonele si toate cele..... apoi vedem ce forum de acvaristica gasim ....
E super fain ,cred ca intra si ceva creveti inauntru....
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Am cateva idei in sfecla,una ,cum am spus pentru reglaj pe inaltime si una pentru opturarea luminii.am sa incep prin a oprutura 1/3 din lungimea lampii,incepand de pe laterale
|
 |
|
|
|
Suportul reglabil pe inaltime cat si pe lateral,chiar nu e o problema,il pot construi, dar ar fii bine sa cunosc puterea de iluminare ca stiu aproximativ cum sa incep
Cumva lumina prea putdrnica,incetineste crestetea plantelor?
|
 |
|
|
|
O sa mai fac masuratori....
Am pozitionat telefonul pe centrul lampii si exaci sub ea
Suportul de lampa este unul bricolat rapid si foarte usor detasabil.Picoiarele sunt pina la baza bazinului...5mm mai mici.asa am avut posibilitayea sa pozitionez lumina in exteruorul bazinului
An sa mai fac masuratori pe duferite pozitii
Ma gandesc cam 3 pozitii pe lungimea lampii,impartind lunginea ei in 4 si in dreptul celor 3 limite rezultate,sa fac masuratori in dreptul lampii si cum ai spus 15cm stg si dr,apoi sa fac media la fiecare dupa care media totala si cred ca o sa ma apropii de adevar....e aiurea ca nu am o referinta...o lampa cu cati lux si la ce distanta...pana la.urma am sa ai dau de cap
Mersi
O sa caut si o solutie sa mai obturez lumina
|
 |
|
|