[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexflorin24
Forum Index » Profile for alexflorin24 » Messages posted by alexflorin24

de doua zile unul din cei 4 pestisor malawi yellow este bolnav si poarta semnele pe corp dupa cum arata poza. Daca ma poate ajuta cineva sa indentific boala multumesc anticipat.

Despre acvariu :

180 litri, da este mult prea mic, am vrut ceva mai mare, era planificat dar momentan nu mai este posibil si nici nu am vrut sa ma scap de ei.
Schimburi de apa saptamanale.
https://ibb.co/dpOqDK
https://ibb.co/b6g5fz
un sincer multumesc....dupa un tratament cu Seramed Flagellol dupa cca 7 zile a inceput sa manance iarasi pestele, acum este ca si inainte.

Sfatul tau mi-a salvat pestele preferat, respectele mele

nu e umflat...si inoata cam peste tot......am citit pe internet cineva cu asa o problema a folosit albastru de metil si a inceput sa manance iarasi...nu stiu ce sa zic, imi va pare rau dupa el.
Buna,

scalarul meu cel mai drag( varsta 6 - luni) nu mai mananca nimic de vreo 4 zile....incepuse sa isi piarda apetititul , mai manca carne pentru pesti decongelata dar de vreo 3 zile chiar nimic. Nu vad nici un semn de boala la el si de aceea si postez aceste poze,poate ochii unui expert pot observa ceva. Am facut testele de apa, ce e drept cu testul de la JBL cu interpretarea rezultatelor cu smartphone-ul si nu sunt rele. Ceilalti pesti mananca toti. trebuie sa mentionez ca ieri a trebuit sa arunc un peste un xipho caci nu mai inota si a intepenit intre plante, iarasi fara semne de boala pe corp. El e singurul mascul dintre cei 6 scalari si parca si relatia cu femela lui nu mai prea merge---a devenit mai singuratic. ce am folosit pana acum ca medicament e esHa2000. Nu stiu ce pot face cand un peste nu prezinta semne de boala pe corp-inotatoare.

image
image
image
exista posibilitatea sa cumpar neoane de pe site-urile respective mai bune decat ce am va rog? varianta sa mai instalez doua neoane e foarte grea din lipsa de spatiu in capac.
image
image.

Locuiesc in Germania si as putea cumpara de pe cele doua siteuri

https://www.fressnapf.de/c/aqua/aquarientechnik/beleuchtung/
http://www.zooplus.de/shop/aquaristik/beleuchtung

Daca ai avea putin timp sa imi recomanzi ceva de aici ar fi extraordinar.

Multumesc mult
Buna,

Am un acvariu Fluval Vicenza 180, capacitate aprox 145 litri si e dotat cu doua neoane T5 24 W fiecare, lungime 550. Daca ar fi sa ma iau dupa regula de 0,5 W per litru as zice ca sunt prea slabe. Si totusi la lungimea de 55cm nu gasesc mai puternice. Imi poate cineva recomanda un anumit tip/marca de neoane? As vrea ceva si pentru plante si daca se poate si pentru evidentierea culorilor la pesti si si mai puernice. Cu plantele cu frunzele mai mari nu prea am experiente frumoase, se subtiaza pana apar gauri. Doar cele care cresc repede si cu frunze marunte si multe pot sa zic ca le merge bine.

Multumesc anticipat pentru raspuns
mersi de raspuns, nu am sa mai iau asemenea pesti deocamdata.

Acum dupa cca 8 saptamani de cand am acvariu, la unul din ultimii pesti "DeutschlandPlaty" a aparut pe inotatoare putin alb, e mai albicioasa si nu o tine putin mai adunata decat e normal. Imi este frica sa nu fie inceput de o boala.
Buna, revin cu niste informatii din experienta mea de inceput. Am cumparat doi pesti chiar micuti, denumirea in germana este Antennenwelse, ii recunoasteti din poze daca va uitati pe google( va rog). Nu au supravetuit nici 4 zile...am inteles ca nu e exista hrana naturala pentru ei in acvariu. De pastile, tablete pot sa spun ca am dat dar am multi " panzerwelse" care papa absolut tot ce e pe fundul acvariului si dizolva tot ce ating. Nu stiu ce s-a intamplat si altii imi este frica sa imi iau. La ora actuala am vreo 8 pesti care manananca doar ce ajunge pe nisip, nu lasa nimic plus 2 skalari si 3 xipho si 3 DeutschlandPlaty, 3 guppy . Cand le dau de mancare putini vin la suprafata apei, doar skalari si guppy mai mult, le bag mancarea in apa si incet ajunge pe fund. Pana ajunge pe fund "se bat" pestisorii pentru ea si restul o papa antennenwelse (8 pestisori medii) si restul pestilor.

Cam cata mancare sa le dau si as putea de doua ori pe zi sau e deja mult?

Multumesc
multumesc celor care imi raspund.

Acei catfish care credeam ca sunt sunt denumiti in germana panzerwelse (Corydoras) . Am in acvariu 24 de grade si am si doi skalari micuti. Probabil am sa incerc sa setez la 25 de grade. Sunt putin dezamagit de acest petshop pentru ca ieri dimineata la prima oara le am aratat in doua bazine diferite doi pesti morti. Mancare le dau odata pe zi si imi fac putin grija caci cei de pe fund, acesti panzerwelse nu prea apuca sa pape, de tableta pentru ei cam putin papa.
Buna,

Din pacate dupa 5 saptamani de la setarea acvariului am inregistrat si o pierdere. Dupa 3 saptamani am testat apa la petshop si pentru ca era inregula am cumparta 5 catfish . Problema a aparut aproape dupa cateva zile cand am observat ca unul dintre ei statea mai mult singur si in loc sa stea mai mult in zona nisipului, inota tot spre suprafata si parca inghitea aer si scotea apoi bule. Nici nu mai manca ca si ceilalti si nu mai cauta defapt deloc mancare pe fundul acvariului. La inceput le am dat mancare Tetra ProColour , odata pe zi. Dupa o saptamana nu mai inota si a murit. Acum sunt 4 pestisori si cred ca sunt prea putini, ar trebui sa mai iau doi. Nu pot sa imi dau seama ce nu i-a "placut" . Temperatura apei era 24 de grade si valorile ph, nitrati si nitriti erau in regula. Ce nu au testat baietii de la shop e amoniacul, spunand ca nu are rost din moment ce ph este ok. Acum as cumpara vreo 4 scalari si vreo 2 ce papa alge dar sunt putin cu frica in fata.

A doua problema ar fi acum melcii, parca apar cate 10 in fiecare zi, intrebarea e cand incep sa devina prea multi si trebuie sa incep sa ii adun?

Multumesc

image
Mersi pentru explicatii. Out-ul este pozitionat la vreo 8 centimetrii sub nivelul apei pentru ca agita plantele care pluteau. Pompa aer nu am deci nici un fel de oxigenare a apei. Am sa cumpar ceva ce am sa montez pe out-ul tevii si va baga si ceva aer. Imi fac griji pentru pesti caci ma gandessc ca vor vrea sa manance din albeata asta.
Nu stiu exact ce vrei sa spui prin valuire. Iluminatul este realizat de doua neoane T5 HQ 25 W . Pana nu demult capacul statea inchis, acum cu caldura il lasasem de o saptamana deschis si persista sa ramane pielita ce se formase.Acum e in bucati, bucatele caci am mai agitat putin apa la suprafata. Am sa pun o poza maine, sper sa se observe.

Am fost dupa 16 zile de ciclare sa testez apa, mai mult de curiozitate sa vad ce spun cei de la petshop si pentru ca e gratis. Din test rezulta putini nitrati si nitriti si ca urmare respectivul mi-a spus ca pot sa cumpar ceva pesti "rezistenti" si mancatori de alge eventual, asa de inceput. Parca este prea repede pentru acest pas. In acvariu sunt de vreo 10 zile destule resturi de plante putrezite, am inteles ca ar ajuta la ciclare.

Am facut rost si de ventilatoare , mi se par cam zgomotoase, pe documentatie scrie ca r fi <=40 db . 25 euro 5x cooler si nu sunt cu turatie reglabila. Un JBL cu 2x ventilatoare pentru acvariu maxim 140 litri costa 40 euro, poate nu trebuia sa ma zgarcesc.
Am sa cumpar ceva fertilizant, nu voiam sa folosesc chiar nimic in timpul ciclarii.
Sti cumva de ce apare pe suprafata apei pete albicioase? Intai se schimba luciul apei in culoare si apoi apar petele care dispar si ele in curs de cateva zile si ciclul se repeta.

Mersi si un inceput de "weekend" cat mai placut
Buna,

Ma numesc Alex, locuiesc in Germania si dupa o pauza de vreo cativa ani mi-am cumparat un acvariu Fluval Vicenza 180. Pentru ca nu imi pot permite din cauza timpului si lipsei de spatiu absolut nici o alta placere, vreau sa fac totul asa cum trebuie cu acest acvariu ca si eu si pestii sa ne bucuram impreuna. Am reusit sa cumpar acvariul mentionat mai sus cu 380 de euro. Are sticla din fata curbat si e mult mai frumos decat varianta cu sticla dreapta. Am cumparat si"nisipul" de pe zooplus.de cu o granulatie de peste 1 mm. Acvariul este impreuna cu un filtru extern Fluval 206. Prima mea nereusita a fost ca, dupa cum se vede si in poze, nu a fost lipita bine "poza" pe spatele acvariului, a ramas aer si se vede din pacate. Acvariul este in proces de ciclare de 2 saptamani si am cumparat de cateva zile si un termometru si sunt ingrijorat caci imi arata cam 28-29 de grade. E drept ca afara sunt vreo 36 ziua si in casa nu cred sa fie sub 28. Canicula e pe gata si sper sa nu fie oricum prea cald pentru viitorii pestisori. De cca 1 saptamana am cumparat de la o cunostinta plantele ce se vad in poza. Din pacate cele de la suprafata apei o duc cam rau...frunzele se vestejesc. Cele de jos ar fi mai rezistente dar nu ma laud nici cu ele. Au sa ma ajute la ciclare, sper. Probabil e temperatura apei de vina. In curand am sa testez apa sa vad cum stau cu NO2, NO3. Schimb de apa la aceasta faza nu e necesar, daca am citit bine.

image
image
image
ok revin cu detalii.
In ce priveste produsele JBL am intrebat la shop si da sunt, ocupa un loc mai retras pe rafturi si inghesuite si culmea nu mi/au fost recomandate niciodata si vanzatorii nu au cunostinte despre ele, a trebuit sa citeasca prospectul ca sa imi confirme utilitatea produsului... Tetra si sera sunt preferate la vanzare.

Dar bine ca vanzatorul respectiv a vrut si mi-a facut un test pentru fosfat si conform reactiei si culorii, un albastru inchis, am prea mult PO4. Mi-a recomandat un produs lichid ce reduce in 2 3 ore concentratia, urmand ca a doua zi sa curat cat este posibil stratul de nisip. Am facut asta sambata si am schimbat 70 din apa si astazi testul la magaziin nu a mai iesit asa prost si am sa repet procesul.

2 guppy au murit...aveau corpurile deja in descompunere...la ceilalti sunt extremitatile la cozi albicioase. As putea cumva sa imi ajut pestii sau sa imi protejez pestii in aceasta perioada?

pesti in acvariu am ....5 scalari mai mici, 6 swordfish, si inca vreo 5 specimente

va multumesc mult si bine v-am gasit in noul an
ce am vazut aici e 90 la suta de la sera...o sa ma uit dupa acvest produs..mersi de sfat
o sa fac un test la apa maine sa vedemcum stam

mersi de raspunsuri
cred ca este vorba de finrot.....un tratament prescris acolo pare complicat caci aici in germania nu cred ca gasesc acel produs, voi in ro cum rezolvati problema?
in acvariu comun da

Forum Index » Profile for alexflorin24 » Messages posted by alexflorin24
Go to: