Message |
|
Buna,
vin la voi in sfarsit de an cu o problema serioasa.
De cca 2 saptamani pe un peste (swordfish) au aparut puncte albe pe coada, destul de dese, parca in final erau ca o pata, totusi erau doar pe coada si nu arata ca si boala gris ce se extinde pe tot corpul. Am aplicat un tratament bazat pe BAKTOPUR de la Sera. 50 ml la 500-1000 litri in prima zi si eventual in a treia zi daca nu se observa imbunatatiri pe pesti. Dar pestele, punctele nu reactioneaza la tratament, dimpotriva inca doi parca ar avea ceva inceput de puncte. Dupa o saptamana am schimbat jumate din apa si am mai apliccat odata tratamentul.
Ieri un guppy si-a pierdut total culoarea din coada, din albastru a devenit alb si a murit astazi, si astazi am obvservat la swordfish-ul cu problema ca si la el capetele de la coada nu mai sunt rosii ci albicioase.
Nu mai stiu ce sa fac, eventual un tratament bazat pe Omnipur.
Detalii acvariu...200 litri..pesti cca 20 scalari swordfisch
An nou fericit si astept un sfat de la voi
Multumesc
|
 |
|
Multumesc tutror celor care participa la aceasta discutie.
Dece am scos incalzitorul? Era setat pe 26 grade dar cand am tot redus si am ajuns la 23 si nu mai cupla deloc si totusi temperatura urca am zis ca il scot din priza.
Am facut la magazin un test la apa si problema ce o aveam de 2 luni cu concentratia prea mare a nitritilor a disparut si a aparut problema nitratilor. Si totusi am schimbat cam 50% din apa acum 10 zile. Este putin ciudat pentru mine caci cei de la magazin mi-au dat un produs ce actioneaza in principiu asupra NO2. Au spus sa schimb iarasi 50% din apa si sa aplic compusul.
Acum osciliaza temperatura ziua noaptea 26/24 grade.
|
 |
|
Multumesc pentru raspuns si rabadare.
Da, acel aparat e dotat cu lampa UV.
Filtrul extern Tetratec EX600. http://www.charterhouse-aquatics.co.uk/catalog/tetratec-ex600-external-filter-p-1413.html
VEchimea acvariului 8 luni.
Pesti : 15 bucati , lungime medie 5 centimetrii(fara coada)
De 2 saptamani am schimbat cam 80 de litrii din cei 180L ai acvariuliu. Problema cu nitritii am gasit-0 de vreo 2 luni de cand m-am intors din concediu, inca aplic tot felul de solutii recomandate de cei de aici(Germania).
Spune-mi daca am uitat ceva,
mersi mult
P.S. de 48 de ore nu mai am incalzitorul in priza si am acum cam 25,3 grade. in camera nu a fost mai cald de 24,5
|
 |
|
Buna si multumesc anticipat celor ce citesc
Problema: Temperatura apei
Am de ceva probleme cu temperatura apei. Se ridica si normal era pana in 26 de grade si am vazut ca nu vrea sa coboare doar sa urce. De 24 de ore am scos incalzitorul si totusi pana acum a ajuns la 27 de grade, in camera sunt cam 24 de grade. Ma gandesc ca neoanele sa faca sa creasca asa temperatura apei? Dar dece? Sunt cele recomandate de cei de la magazin. Ce altceva poate sa creasca temperatura apei? Dupa filtrul extern e montat un aparat electric, negru, cilindric, nu face nici un zgomot, nu mai stiu daca mai functioneaza sau cum sa imi dau seama.
E un acvariu de 180 de litri cu filtru extern, singura problema ce o am este concentratia cam ridicata a nitritilor.
|
 |
|
Iti multumesc pentru raspuns.
As vrea sa citesc pe forum dar fiecare e cu parerea lui si cu modalitatile lui si in final am nevoie de cineva cu experienta nu sa imi testez pestii la diferite chimicale.
Pentru boala cu grisul am folosit o solutie de aici din Germania pe baza de albastru de metil cred, deoarece era albastra.
Test la apa am facut la magazin dar testul nu poate sa descopeere boli, testul a iesit bine.
Sa schimb apa...50 la suta inseamna 100 de litri...din pacate nu am un recipeint de 100 litri unde sa las apa potabila sa stea cateva zile sa iasa clorul din ea, doar daca nu ai tu alta idee.
La magazin mi-au spus sa iau o solutie pentru ceva impotriva "mutant" , cred ca se referea la ceva boala ce a ramas in pesti si se dezvolta in timp si se transmite de la peste la peste.
Merci de raspuns
|
 |
|
Buna,
Am o problema destul de urata in acvariu. Problema a aparut la Guppy si la Moly si se manifesta prin faptul ca pestii nu mai inota normal, efectiv coada pare intepenita sau putin indoita, nu mai pot da din coada sau se invart in jurul cozii, iar in cateva zile mor.
Cu o luna inainte am avut o problema cu puncte albe pe pesti si cu o solutie cumparata am scapat de boala respectiva.
MA poate ajuta cineva va rog?
Paste Fericit tuturor
|
 |
|
update dupa 24 de ore:
a disparut complet de pe acel ulcior si a reaparut in celalalt colt al acvariului, unde am hranit pestii, in ultimele zile chiar cu putina mancare. Unde este deasa are aspectul unui burete fin sau al algelor verzi. De pe pietris se aspira usor cu tendinta de dizolvare
|
 |
|
ok, am rarit mancarea, ba chiar hranesc pestii in cealalta parte a acvariului....si totusi in 24 de ore uite in poza ce s-a intamplat....
Mai are cineva o opinie?
Multumesc
Uploaded with ImageShack.us
|
 |
|
Buna,
aruncati va rog o privire la imagine si spuneti-mi ce este panza aceea alba care se intinde pe pietris.
Va multumesc
|
 |
|
Buna,
DUpa multe cautari am gasit un acvariu pe internet si cred ca a meritat sa fac 250 de km si sa ma coste 200 de euro, pt Germania.
Juwel acvariu Rio 180 L cu filtru extern intern incalzitor si dulapior.
Pe returul de la filtru este montat un aparat cilindric, nu prea stiu pt ce este si nici daca functioneaza caci nu se vede nici o diferenta cand il conectez la priza.
Cei ce recunosc pestii sa imi spuna caci nueu i-am cumparat, au venit cu acvariul.
Orice indicatie este binevenita.
Merci
|
 |
|
Acvariul l-am cumparat de la cineva de pe internet cu pesti. Deocamdata am vreo 30 de bucati, daca ii recunoaste careva sa imi spuna ce fel de pesti sunt. Acvariul e un Juwel Rio de 180 L, cu dulapior si cu un filtru extern Tetratec ex700. Temeperatura apei cam 28-30 de grade.
Din pacate ma voi scapa de unii pesti, cei rosii cu pete negre de exemplu, si restul imi este greu sa imi dau seama care este barbatus si care femela.
Pe returul de la filtrul extern este montat un aparat negru si cu o forma clindrica. Nu stiu ce este , daca functioneaza, dar daca il bag in priza nu se observa nimic.
Sunt incepator..totul a costat 200 euro, astept indicatii si pareri si intrebar, merci mult.
|
 |
|
incerc si eu sa pun niste poze dar in galeria foto nu ma lasa sa ma loghez si alt modalitate nu stiu, ma poate ajuta careva?
merci
|
 |
|
Sunt placut surprins sa vad atatea reply-uri intr-o zi, va stimez.
Numele complet in urma casatoriei : Suba-Hermann Alexandru Florin, varsta 30 de ani, stabilit in Germania dupa o plimbare de cativa ani prin mai multe tarisoare. Cum gasesc putin timp imi prezint si acvariul.
Pe curand
|
 |
|
Buna,
Sunt , Suba-Hermann Alexandru Florin, varsta 30 de ani si ma bucur ca m-am inscris pe acest site.
Sper sa gasesc cativa parteneri de discutii si intr-o buna zi SPER sa pot si eu ajuta pe altii asa cum o fac foarte bine unii aici.
Abia am achizitionat un acvariu cu pesti si as dori sa il descriu putin undeva((dar unde?)) ca sa vedem daca lipseste ceva.
Pe curand si astept cate un raspuns de la persoane amabile
Alex
|
 |
|