Pentru ca in ultima perioada mi s-au cristalizat ideile in ceea ce priveste filtrarea si filtrele externe,
am hotarat sa fac pasul si sa concep un nou tip de filtru extern
Deocamdata ideea este in capul meu, saptamana asta o voi pune pe hartie (versiune CAD), iar in urmatoarele
2-3 luni voi construi primele prototipuri. Prototipuri, la plural adica, pentru ca vor fi 3 filtre diferite:
- 1 litru material filtrant mecanic + 4 litri mediu filtrant biologic pentru acvarii pina in 100 de litri
- 2 litri material filtrant mecanic + 8 litri mediu filtrant biologic pentru acvarii intre 100 si 300 de litri
- 3 litri material filtrant mecanic + 12 litri mediu filtrant biologic pentru acvarii intre 300 si 500 de litri
Filtrele vor fi realizate din teava de inox trasa, cu fitinguri, robineti si cuple rapide din inox standard alimentar/laborator,
pompele vor fi pompe DC de calitate, Waveline DC2500 pentru primele doua si Waveline DC4000 pentru ultimul,
cu posibilitatea reglarii debitului total prin filtru (pompele sint Canadiene).
Inovatia majora va fi ca debitul pentru filtrare mecanica va fi diferit de debitul pentru filtrare biologica si va fi mai mare,
practic debitul pentru filtrare mecanica va fi debitul setat al pompei, iar debitul pentru filtrare biologica va fi reglat din
doi robineti, unul pentru partea de filtrare biologica la intrare si unul pentru partea de filtrare mecanica la iesire.
Intentionez sa testez cele 3 filtre pentru o perioada de 6 luni, iar daca totul merge ok va exista o productie de serie.
Ca si preturi este greu de estimat in acest moment, dar probabil filtrul mic va fi in jur de 250 de euro, filtrul mediu
in jur de 350 de euro iar cel mare in jur de 450 de euro (inclusiv materialele filtrante mecanic, fara cele de filtrare
biologica). Garantia filtrului (fara pompa) va fi de 5 ani, iar pompa va avea garantia standard pe care o pot obtine
de la producator, probabil 1-2 ani.