Ok, m-am apucat de desenat si de cautat diverse fitinguri. Am gasit ce am nevoie, in mare.
Am doua probleme la care as vrea, daca se poate, sa citesc si parerea voastra.
Prima este legata de cuplele rapide. Marea problema pe care o intampin, cel putin din ce
am gasit pina acum, este ca pretul pentru cuple rapide din inox este imens. Marea majoritate
sint folosite in hidraulica, se preteaza pentru lichide, dar suporta si presiuni mari, de unde si
pretul foarte mare, ceea ce nu este cazul meu. Orice indicatie, ajutor, in privinta asta, este
mai mult decat binevenit. Orice solutie, obligatoriu din inox, cu ajutorul careia sa pot deconecta
cele doua furtunuri, de tur si retur, rapid, cu valve si intr-o parte si in alta, este mai mult decat binevenita.
A doua problema pe care o intampin este una de functionalitate. O parte din debitul de apa din compartimentul
de filtrare mecanica trece prin bypass de compartimentul de filtrare biologica si intra in acesta in partea superioara,
inainte de pompa. Debitul de apa prin compartimentul de filtrare biologica va fi reglat cu un robinet. Am
doua variante, de aici incolo: sa pun un alt robinet si pe partea de bypass sau sa nu pun. Argumentele, pro si contra,
in favoarea uneia din cele doua variante ar fi:
- daca adaug acest robinet pe partea de bypass pot sa reglez mai usor debitul de bypass, dar daca adaug acest
robinet introduc un factor de risc suplimentar, cineva poate inchide amandoi robinetii si atunci apa nu mai trece prin
filtru
- nu adaug acest robinet, bypass-ul il fac pe o teava cu un diametru mai mic si reglez debitul prin filtrul biologic
doar din robinetul special pentru asta, insa in varianta asta sa zicem ca am un mic argument contra, in functie
de tipul materialelor de filtrare biologica si de gradul lor de colmatare debitul prin acestea nu va putea creste
de un anume nivel (asta nu e neaparat un dezavantaj, in fond mi-am propus de la inceput sa am un debit
mai mic prin filtrarea biologica)
Eu as inclina catre a doua varianta, doar cu un singur robinet, voi ce parerea aveti?