| Message |
|
|
Multumesc pentru raspunsuri!!!  am inteles ce fel de bureti trebuie, au exact forma potrivita pentru un filtru extern mai mic ( asta vreau sa fac cu ei )  , o problema e stearsa de pe lista  , mai sunt vreo 4 ...
|
 |
|
|
|
Poate incep sa deranjez, dar revin cu inca o intrebare, pot folosii burete de bucatarie pentru filtrare ? La care sa mai adaug mediu de filtrare din ceramica si carbune activ .
Nu gasesc in zona burete special pentru acvariu.
|
 |
|
|
Mai mult de 6 neoni si un betta nu incap in 30 de litri
|
 |
|
|
|
Pot baga bambus norocos in acvariu?? Sau trebuie tinut in ghiveci?? Am vazut poze in care era in acvariu.
|
 |
|
|
|
Of, pana la ciclide mai acumuleaza ceva experienta despre ciclide ( asa e cel mai bine ) sumpul este un acvariu mai mic cu diferite compartimente, care asigura filtrare biologica, chimica si mecanica.
Mai multe detalii despre acvariu???
Marime, litraj ,....
|
 |
|
|
|
Pentru ciclide mari, discusi sau africani ar merge mai bine un sump decat un filtru, un acvariu cu ciclide africane ar fi cel mai usor de intretinut si este nevoie de sump, iar ca sanitari niste synodontis sunt ok pentru africani.
|
 |
|
|
Salutare ! Am nevoie de ajutor.
1. In acvariu de 140 litri brut(100/35/40), am 3 ciclide, 2 severum, unul de 10 cm si altul de 13-14 cm care il alearga pe cel mic + o ciclida africana care e in lumea ei intr-un colt din acvariu. Severumul micut sta mereu retras dupa o piatra si are înot?toarele praf.
2. In acvariu de 162 litri brut, 150 net o pereche de scalari vrea sa depuna si incepe sa alerge pestii mai mari ( 2 scalari, 2 gurami perlati, un rechin labeo bicolor .
3. Acvariul de 150 de litri este la geam, iar rechinul nu prea mai face fata ( o fi din cauza ca- l fugaresc scalarii? )
Ma gandeam sa bag perechea de scalari la severumi, dar poate ii alearga si pe ei severumul mare.
Ceva idei? Pot sa ajung la o combinatie intre pestii din cele 2 acvarii, mai am 4 ancistrusi, niste rasboras si 2 pelvichacromis care nu sunt deranjati de scalari.
Daca nu este vreo compatibilitate intre pesti, ar fi o solutie sa vand severumii si ciclida?
Astept sfaturile voastre, si nu vreau site-uri sau link-uri despre compatibilitati si altele, ma bazez mai mult pe experianta unui acvarist
|
 |
|
|
|
Pune-l pe youtube .
|
 |
|
|
Daca ai timp, poti deschide un topic pentru prezentare, pentru a te cunoaste mai bine impreuna cu celalti colegi.
Bafta in continuare
|
 |
|
|
|
Imi cer scuze ca ma bag neinvitat, la mine micosorum pteropus rezista fara probleme, mai incearca sa ciuguleasc? din el ocazional, dar nu reusesc sa-l manance+ ca se mai si dezvolta.
|
 |
|
|
|
Cu cat e mai mica granulatia cu atat mai bine, un moss frumos si rezistent este vesicularia dubyana, am si eu pus pe niste crengute, iar in timpul ciclarii o sa se dezvolte frumos. Nu trebuie sa aiba lumina prea puternica.
|
 |
|
|
|
Substratul are granulatie destul de mare pentru gazon si nu e chiar asa usor de intretinut, are nevoie de fertilizare sau butelie CO2 ca sa se intinda, dar trebuie tuns si asta nu-mi place la el, e de lucru cu gazon.
|
 |
|
|
|
Acvariul arata bine, ai putea sa scoti radacina din dubstrat , sa o pui pe mijloc si sa legi moss, anubias sau java fern de ea, iar pe fundal niste vallisneria, cabomba si ludwigia ar arata frumos + cateva pietre rotunde inchise la culoare.
|
 |
|
|
|
Corydoras sunt pesti de grup, iar guppy se inmultesc exagerat daca pastrezi alevinii.
|
 |
|
|
|
Cu guppy o sa se suprapopuleze, mai bine iei inca 4 cory panda sau ceva asemanator.
|
 |
|
|
Lasa incalzitorul la 26 de grade, ca sa nu scada sub 26 , iar daca temperatura depaseste 26 de grade incalzitorul se opreste ( trebuie sa fie înc?lzitor cu termostat) . Pietrisul esre tot una cu substratul, substratul poate fi din nisim, pietris, turba... .La ciclare alege un filtru bun si putina mancare de pesti dizolvata in apa ajuta, iar filtrarea chimica si biologica sa fie eficienta.
Daca pietrisul este colorat mai bine il inlocuiesti cu nisip de rau spalat bine in apa rece, arata mult mai bine, iar daca folosesti fertilizant plantele isi vor dezvolta radacinile foarte bine in el pentru ca nu are o granulatie standart si plantele pot alege. Cand schimbi apa in acvariu mic, pune apa schimbata in acvariul mare.
Poti folosii niste alevini de guppy la ciclare.
Bafta multa cu acvariile  , niste poze sunt binevenite.
|
 |
|
|
|
Acvariul trebuie lasat la ciclat in jur de o luna, apa pe care o schimbi trebuie lasata 24 h intr-un vas cu gura larga, nu apa conteaza la acvariul ciclat, ci nisipul, filtrul, in care se afla bacteriile, da-mi mai multe detalii despre ambele acvarii te rog, poti scurta acest proces de ciclare, daca muti substratul, plantele, apa si filtrul din acvariul mic in acvariul mare. Apa o pui toata, chiar daca o sa se murdareasca.
Si pestii conteaza, ce pesti ai?
|
 |
|
|
|
Tai putin cu o foarfeca radacinile, si cumperi niste fertilizant lichid daca vrei plante pretentioase, daca nu lasa -l asa, ce pesti ai in 10 litri?
|
 |
|
|
Femelele stau retrase, speriate, dar intr-un acvariu cu corali nu o sa stea incordate si speriate doar la nastere, iar femelele pot sa aiba burta mare si sa nu maca nimic sau burta mica si sa faca ceva.
Nu baga femela in maternitate, daca vrei pui ii faci un acvariu de 70 de litri plantat si ai pui garantat
Daschide un topic in care sa te prezinti ( locatia, varsa, experienta in acvaristica, numele,... )
Bafta multa cu acvariul.
|
 |
|
|
|
Coral artificial... nu -mi suna prea bine. Daca prin velifera te referi la molinesia , nu -l baga in maternitate, e ditamai pestele, masculul are înot?toarea dorsala foarte mare si o ritica atunci cand curteaza, iar femelele arata ca niste molly obijnuiti, doar ca-s mai mari si au înot?toarea mai maricica.
Niste poze clarifica tot.
|
 |
|
|