| Message |
|
|
Imi cer scuze pentru neintelegeri, probabil eu vad si carasii diferit, adica imi plac enorm ca pesti, dar puii se duc, vin altii si tot asa ... si am facut destule "experimente " cu carasi si probabil ii vad diferit.
Primavara si vara puii vin neasteptati, si vara am prin gradina, te miri ce iazuri cu pui de carasi si guppy
O intrebare pe langa subiect ( cat costa in medie un pui de caras? )
|
 |
|
|
opincarul wrote:Dintre speciile enumerate in primul post, toate vor gusta din creveti, mai putin ancistrusul (sanitarul de geam) si, probabil, celalalt sanitar.
Daca sanitarul de geam este grynochelius aymonieri?
|
 |
|
|
Scoate scoica de acolo, daca este naturala creste duritatea apei, iar daca este artifici a la arata urat si ocupa un loc pretios in acvariu, si betta trebuie sa faca cuib la suprafata, fai un loc cu plante plutitoare, cat despre guppy, cred ca glumesti, cum sa se uite la pesti complet diferiti? Si din alta specie...  sau cumpara niste egeria si las-o sa pluteasca daca poti sa o legi cu ata de un betisor sprijinit de laturile acvariului , ca are tendinta sa se scufunde egeria .
|
 |
|
|
|
Potia face praf crevetii si melcii, intradevar nu o sa-i manance, dar ii streseaza si omoara, molly au gura mare, xipho deasemenea, guppy nu prea cred, iar gurami stau cu gura in sus nu au treaba cu ce e jos.
Daca tot vrei sa inmultesti betta si cumperi acvariu de 30 litri cu înc?lzitor si filtru, dupa ce termini il aranjezi pe ala pentru creveti.
|
 |
|
|
Fi atent , nu e chiar asa de greu, sunt niste pasi simpli:
1. Trebuie sa gasesti o femela pe masura masculului, nici prea mica, nici prea mare, sa fie aproape cat el cat.
2. Pregatesti un acvariu fara substrat(20-30 de litri ) cu un filtru mic, in acvariu coloana apei sa fie de 10-15 cm, temperatura sa fie de 28-30 de grade, iar in camera sa fie 22-30°C, cumperi un ghiveci cu egeria ( e cea mai ieftina ) si il pui in acvariu, lungimea plantei sa fie cat mai mate astfel incat planta sa se aplece formand o bolta ( intelegi ce vreau sa zic ) de care masculul sa-si sprijine cuibul.
3 . Dupa 3-4 zile bagi femela intr-un borcan mai mare in acvariu astfel incat masculul sa o vada, dupa 2-3 zile scoti femela in acvariu si incepe actiunea...
Femela o poti tine in acvariu comunitar si sa fie hranita bine, pana are abdomenul mare si un punct alb la burta iesit in relief, masculul il ti 2 zile intr-un borcan fara sa-l hranesti( daca faci asta o sa dea de conditii bune si o sa ai mai multe sanse ). Poti cumpara niste mancare pentru betta de la tetra, 2-3 ori pe zi ( este mai buna )
4. Dupa ce termina de depus 2-3 h sa fi nai sigur, scoti femela si lasi masculul cu puii pana inoata liberi.
Bafta cu ei
|
 |
|
|
Daca as avea o boala incurabila care sa ma chinuie 2 saptamani si dupa sa mor in chinuri ma-s omara singur+ ca nu din vina mea s-a îmbolnavit pestele.
Nu vreau sa par agresiv, dar asa vorbesc eu in general, sa nu ma creada nimeni un carcotas, imi cer scuze daca deranjez, am vazut si eu cum arata pestii cu dropsy, am avut si eu o zebra, mi se parea mie ca are solzii putin zburliti cand am luat-o, dar nu am dat importanta si dupa 5 zile arata ca un monstru, eu am separat-o de restul pestilor si am lasat-o afara, iar apoi a murit
Înca o data, imi cer scuze pentru deranj
|
 |
|
|
Cum s-o salvezi daca boala e incurabila? Daca vrei sa-i faci un bine, baga pestele in congelator, pana moare si asa nu se mai chinuie.
Sau ii tragi un glont in cap
|
 |
|
|
|
Nu e timid, betta mo??ie 21 din 24
|
 |
|
|
Asa arata cand se bat, nu se inmultesc
|
 |
|
|
|
40 DE LITRI ESTE MINIM PENTRU UN CARAS , aici este prima greseala, un acvariu de 40 de litri este un nano, nu unul mare, pelicula de la suprafata apei este din cauza grasimi si a prafului, fa agitatie la suprafata apei, pune in filtru carbune activ si eventual niste mediu de biltrare din ceramica, daca nu doar carbune, ce ai cumparat numai medicamente ca lumea nu sunt, nici macar nu le pot numi medicamente, baga pestii in 40 de litri si pune niste albastru de metil( pana se face apa albastruie ) si fa schimburi mai rar 5-10% pe zi.
|
 |
|
|
|
Nici nu e nevoie sa citesti tot, abdomen umflat, zolzi rasuciti, culoare apatica, pete de sange si apoi moarte, este vorba de dropsy, o boala incurabila, nu poate fi facut bine, dropsy se face din cauza apei prost calitative si a stresului, nu ai dat detalii despre volumul acvariului, cati pesti sunt acolo, ce fel de filtrare, ce fel de pesti, temperatura.
Carasii prefera o apa proaspata si racoroasa, si in acvariu sa nu aiba pietre taioase sau cioate de care sa se incurce.
|
 |
|
|
Ma gandeam la o solutie, daca la severum gasesc un peste mai mic si stresant ( tetrazone ) , atunci severumul ar alerga tetrazonele( care sunt rapide si mici ) si ar fi mai linistit,iar dupa ce cresc se invata inpreuna si nu cred ca tetrazonele ar ajunge pe meniul severumilor  , e bine ce vreau sa fac ?
|
 |
|
|
|
Muschiul in 2-3 saptamani se prinde, dupa o luna si ceva se dezvolta, asta depinde de moss
|
 |
|
|
|
Daca ar fi sa aleg intre severum si scalari as alege scalarii, sunt pesti frumosi, dar nu sunt pentru acvarii pe gustul meu
|
 |
|
|
|
Al 3-lea este tot unul cu al 2- lea, scalarii nu pot sai mut sau sa-i vand, rechinul las fi scos de mult , dar daca il scot acvariul se umple cu alge, pana cresc severumii, cred ca cel mic crescnici nu o sa mai fie, ii am din vara asta ( iunie ) si aveau cam 5-6 cm.
La mine e greu sa vand pesti mai ales scalari.
Cred ca vand severumii la cineva care are spatiu si timp de ei.
|
 |
|
|
Vreau liniste, nu vrau sa depuna scalarii, vreau sa ordonez pestii ca sa poata sta cuminti.
Multumesc pentru raspunsul cu bambus
|
 |
|
|
|
Daca vrei un acvariu linistit nu cumpara femela
|
 |
|
|
|
Stai linistit, eu am inmultit betta si aveam masculi care traiau pe cine stie ce borcan.
|
 |
|
|
 cu dinozauri...
Cu fulgi ca toti pesti din acvariu, cronwtail este o varietate de betta ( are aripioarele franjurate ) , betta splendens este specia pentru orice varietate.
|
 |
|
|
severum777 wrote:Salutare ! Am nevoie de ajutor.
1. In acvariu de 140 litri brut(100/35/40), am 3 ciclide, 2 severum, unul de 10 cm si altul de 13-14 cm care il alearga pe cel mic + o ciclida africana care e in lumea ei intr-un colt din acvariu. Severumul micut sta mereu retras dupa o piatra si are înot?toarele praf.
2. In acvariu de 162 litri brut, 150 net o pereche de scalari vrea sa depuna si incepe sa alerge pestii mai mari ( 2 scalari, 2 gurami perlati, un rechin labeo bicolor .
3. Acvariul de 150 de litri este la geam, iar rechinul nu prea mai face fata la alge ( o fi din cauza ca- l fugaresc scalarii? exista un coleg de acvariu care-l poare ajuta?)
Ma gandeam sa bag perechea de scalari la severumi, dar poate ii alearga si pe ei severumul mare.
Ceva idei? Pot sa ajung la o combinatie intre pestii din cele 2 acvarii, mai am 4 ancistrusi, niste rasboras si 2 pelvichacromis care nu sunt deranjati de scalari.
Daca nu este vreo compatibilitate intre pesti, ar fi o solutie sa vand severumii si ciclida?
Astept sfaturile voastre, si nu vreau site-uri sau link-uri despre compatibilitati si altele, ma bazez mai mult pe experianta unui acvarist
|
 |
|
|