| Message |
|
|
Poti deschide 10 topicuri in care strigi cu majuscule "ajutor".
Se gaseste vreun fraier care sa nu se prinda ca faci misto, si sa-si toceasca unghiile pe taste cu infite explicatii.
|
 |
|
|
|
Nu cred ca e troll, e doar foarte slow. Acum dupa ce i-a murit jumate din multitudinea de pesti, si-a mutat strigatele de ajutor pe alt forum.
|
 |
|
|
N-as vrea sa mai apelez la intermediari, care te poarta cu vorba cate o luna doua. Am mai cerut cory adolfoi unui asa zis "importator" acum vreo 6 luni si inca nu i-am primit. Mi-ar fi placut sa fac direct comanda la neamt. Doar ca nu stiu care dintre nemti vinde pesti la romani.
|
 |
|
|
Ma interesau americani pe mine si eventual cory mai deosebiti. Stiu ca sunt exportatori pe la nemti, dar cautarile mele pe google in engleza nu mi-au dat cine stie ce rezultate si germana nu stiu. Iar in google translate nu am incredere.
|
 |
|
|
|
Aveti idee de unde de afara se pot comanda specii mai cu motz, care nu se gasesc la oferta in Romania? Chiar daca e comanda minima impusa, poate ne gasim cativa sa cadem de comun acord pe o anumita specie.
|
 |
|
|
Pirania wrote:Nu reusesc sa pun pozele , ma poate ajuta cineva?
Incarca poza pe un site ex. plici.ro si pune linkul aici
|
 |
|
|
|
1. Stai intr-un singur topic. Primesti ajutor mai usor.
2. Asculta de sfaturile pe care le primesti. Nimeni de aici nu-ti vrea raul. Poate ca prea putin imi pasa de buzunarul tau, mor pestii, cumperi altii. Sunt banii tai, nu ai mei. Dar imi pasa de amaratii aia de pesti pe care tu ii omori in chinuri. Am vorbit de filtre, de material filtrant bun, tu te-ai dus si ai luat carbune activ si inca un filtru degeaba.
Ti-am zis sa nu mai cumperi niciun peste pana nu termini ciclarea, te-ai dus si ai cumparat pesti cu gris. Grisul e un parazit care se introduce in bazin, nu se face din senin. Cine crezi ca are rabdare la infinit, sa scrie ca prostu' pe forum, stiind ca vorbeste cu peretii? Nu ai facut nimic din ce ai fost sfatuit. Rezultatul? Iti mor toti pestii.
3. In afara de gris, pestii tai sufera si de fin rot, care e o infectie bacteriana. Pestii sunt cu sistemul imunitar la pamant din cauza conditiilor din acvariu. Incearca sa-i tratezi, desi ma indoiesc ca au puterea sa treaca peste 2 boli.
Bafta!
|
 |
|
|
|
Nu-i mananca nimeni aripile si coada. Are finrot.
|
 |
|
|
|
Mie imi plac oamenii care intreaba. Mai bine intrebi cand nu esti sigur, decat sa faci o nefacuta. Dar ma agaseaza teribil cei care intreaba si nu se obosesc sa citeasca/inteleaga raspunsul.
@Ocean A scris prin alt topic ca are 24 de ani. Nu-s chiar asa de putini din pacate ...
|
 |
|
|
|
Aceeasi problema am avut-o si eu, doar ca la mine nu s-a rezolvat nicicum. Am mutat pestele agresiv, l-am ingradit, iar l-am mutat, am schimbat aranjamentul din acvariu. De fiecare data cand il bagam inapoi era parca mai indarjit.
A trebuit sa-l dau.
Depinde si de temperamentul pestelui, sa speram ca tu ai mai mult noroc.
|
 |
|
|
Subiectul era "Compatibilitate pesti". Pestele ala nu e compatibil nici cu acvariul, nici cu stapana.
S-au mai vazut pe forum useri care accepta doar sfaturile care le convin, eventual si ceva laude. Genul asta de useri sunt pierdere de timp pentru cei care incearca sa ajute.
Eu ma retrag, iti urez sincer succes si sper ca acvaristica sa-ti aduca numai satisfactii.
|
 |
|
|
L-ai apucat pe Dumnezeu de picior, daca ti-ai luat filtru cu carbune activ!
Acu' poti cresti si crap chinezesc!
|
 |
|
|
Puiutii au inceput sa moara.
Se duce cate unul pe zi. Am pierdut deja 5, din 21 mai am 16. De fapt 15 si jumate, ca mai e unul pe duca. Nu reuseste sa stea pe fund, il ridica apa. Peste 4 zile implinesc o luna, sunt deja marisori.
Ma oftic!
|
 |
|
|
|
Am eu. N-are treaba cu nimeni, isi vede de viata ei. Umbla peste tot, suge toate geamurile, frunzele, lemnele. E dragalasa foc, dar la tine in bazin nu va rezista. Ii trebuie apa foarte curata in primul rand si bine oxigenata.
Te sfatuiesc sa nu te mai gandesti la pesti noi, pana nu termini cu ciclarea.
|
 |
|
|
|
Pestii nostri sosesc saptamana viitoare, miercuri sau vineri. Intarzierea se datoreaza faptului ca e Paste la nemti si nu lucreaza.
|
 |
|
|
Pateste. Sistemul osos(scheletul) nu mai creste, in schimb organele i se dezvolta normal, pana in punctul in care nu mai au loc in carcasa, iar pestele moare.
ioana21 wrote:
Am mai mare nevoie de reguli si sfaturi in ceea ce privesc tetrazonele decat raphaelu!
Succes in a invata sa si accepti sfaturile primite si bafta cu raphaelul.
|
 |
|
|
N-ai prea inteles ce am scris. Schimburile nu sunt pentru a limpezi apa, ci pentru a nu lasa pestii sa moara otraviti.
Apa se limpezeste singura, cand vei avea destule bacterii care sa-ti faca curatenie. Solutiile alea ar fi trebuit sa iti dai seama pana acum ca sunt degeaba.
Daca vrei sa faci ceva bun, cumpara cel mai ieftin aspirator pentru acvarii si mai aduna din mizeria care se depune pe substrat cand faci schimbul de apa. Cam asa arata unul la 10-15 lei.

|
 |
|
|
Eu am prefiltru din ala. Aceeasi cutie, doar ca n-are pompa. N-am avut niciun fel de probleme cu el. Si in situatia ta acum, orice e mai bun decat nimic.
Sera Siporax e materialul filtrant care sta in filtru in locul buretelui. De care vorbeam aici:
Faye wrote:Un material filtrant de calitate trebuie sa fie inert din punct de vedere chimic, poros, cu multe canale, care sa ofere o suprafata mare pentru bacterii.
|
 |
|
|
Deci lasi ambele interne deocamdata. Dupa iei extern, scoti un intern.
Speli buretele cu apa diin acvariu inca vreo luna dupa ce ti-ai luat externul.
Optiuni filtre in ordinea pretului:
1. Eheim experience 150 450-500lei
2 Tetratec ex 400 350 lei(pe asta l-as evita)
3. JBL CristalProfi e401 300-350 lei
4. Sera Serafil Bioactive 150 300-350 lei
5 Sunsun HW-603B 130-150 lei
Poate gasesti si ceva la mana a doua, ca sa iesi mai ieftin.
Nu stiu la ce te referi cand zici ca aplici Sera Siporax pe burete. Nu ai spatiu pentru siporax la tine in filtru. Arata asa:

|
 |
|
|
Filtrul intern e bun, eu l-as pastra. Mai aduna din impuritati, un plus de circulatie, un plus de aerare. Si eu am intern doar pentru filtrare mecanica. Spal buretii aia temeinic la chiuveta, nu imi bat capul cu bacteriile din ei.
Filtrul extern e alta liga. De ce e mai bun? Pai in primul rand pentru ca ai foarte mult spatiu pentru materialul filtrant. Cel mai amarat extern, tot are macar 2.5l volum. In ala nu se umbla toata ziua buna ziua. Bagi un burete pe sorb si il deschizi o data la 4-6 luni. Si face treaba, nu se joaca.
Filtre bune ti-au recomandat deja colegii. Acel Eheim ar fi ideal, dar daca nu iti permiti momentan ceva la pretul ala, merge la fel de bine si Sun Sun. Pana la urma tot aia face, diferenta dintre ele fiind in primul rand calitatea materialului din care sunt executate. Daca nu dai cu el de pamant, nu vor fi probleme. Mai ieftin decat Sun Sun nu gasesti. Intermediare ar fi:
http://www.emag.ro/filtru-extern-jbl-cristalprofi-e401-greenline-40-120-l-4014162602008/pd/DNHVVBBBM/
http://www.nevertebrate.ro/Filtru-Extern-Sera-Serafil-Bioactive
http://pepika.ro/filtru-extern-tetratec-ex-400-PSOF160208-PRF20575184--p177280.html
Pe cel din urma nu l-as recomanda, filtrele tetratec au prostul obicei sa curga.
Cam astea merg la tine.
Iar ca material filtrant, Sera Siporax, ieftin si foarte bun.
|
 |
|
|