Message |
|
Inaltimea e de 30 desi trebuia sa il fac si tine de 40. In rest e la fel. Eu l-am conceput ca maternitate pentru pui
|
 |
|
Salut si eu sunt incepator. Am un acvariu mare si mai mi-am facut unul mic cam la aceleasi dimensiuni pe care le-ai specificat. Si l-am lasat sa se usuce doar 3 zile . Dar nu am avut probleme sa imi curga. Bine acuma o faci pe riscul tau si depinde ce silicon folosesti. Bafta!
|
 |
|
Salut! Tot am probleme cu alevinii de xipho. Am vreo 50 de pui de xipho nascuti pe data de 18 ianuarie. De alaltaieri incep sa imi moara si din ei  ,eu le schimb apa zilnic(dupa ce le trag mizeriile de pe fund. Si nu schimb mult(mai putin de un sfert. E prea mare diferenta de ph sau e okey cum schimb apa?
|
 |
|
Da bureti bolborositori folosesc
|
 |
|
Salut! Nu am reusit prea mare lucru  . Primii puii mi-au murit toti acuma incep si astia din a 2 a fatare sa imi moara. Nu pot sa imi dau seama ce gresesc. Sunt articole referitoare la cresterea si ingrijirea puilor? Multumesc
|
 |
|
Multumesc foarte mult! Cred ca asta e problema. Nimeni nu ma putut ajuta. Altceva nu imi explic. In doua compartimente am filtru iar in celelalte doua nu am si din celelalte doua le pun apa cand schimb apa. Daca se remediaza problema te anunt. Oricum mersi mult
|
 |
|
da scuzama  , a fost la graba:-d. Recunosc sunt incepator dar stiu care sunt vivipari si care ovipari  doar ca am fost grabit. Spunemi ce sa fac . Imi mor zilnic din puii unde sunt combinati. Mancare le dadeam cam multa ce ii drept dar acuma am limitato cat sa o poata manaca in 1-2 minute. Temperatura ii okey. Aveam 50 de pui(guppy,xipho,molly) . Mi-au murit in medie pe zi cam 3. Ce cauze ar putea fi? Zilnic scot mizeriile cu furtunul ! Ce sa fac ca numai stiu? Din celalalt compartiment unde am doar puii de xipho care azi au implinit 2 zile totul decurge normal. Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi?
|
 |
|
ma ajuta si pe mine cineva  ?
|
 |
|
Salutare! Nu stiu daca va mai amintiti de mine. Sunt un incepator care se chiunuie sa inmulteasca oviparii! Deocamdata fara prea mare succes. Am avut un acvariu de 50 de litri compartimentat dar puii puteau trece dintr-un compartiment in altul, dar am facut niste "renovari" si am izolat compartimentele cu silicon. Care este temperatura optima pentru pui? am pui in doua compartimente celelalte doua sunt goale. Intr-un compartiment am pui de xipho(mi-a fatat femela zilele trecute  ) iar in celalalt copartiment ii am amestecati puii(xiphoo, molly,guppy) si imi mor zilnic din al doilea compartiment. Care este temperatura optima pentru pui?
|
 |
|
Multumesc mult de sfaturi!  . Am scos toti puii din maternitate inclusiv adulti. Adultii i-am pus in acvariul mare iar puii intru-un borcan de vreo 20 litri pana "renovez" maternitatea(am facut compartimentele fixe pentru a nu se putea circula dintr-unul in altul si astfel voi evita situatii neplacute). Poze va voi face dupa ce ii maternitatea gata adica dupa ce se usuca siliconul(vreo 2 zile). Multumesc mult 
|
 |
|
Dar daca pun mai multe generatii de pui: De exemplu pun xifo care au 2 saptamani cu guppy care au o saptamana? e vreo problema? Si in privinta hranirii puilor. Ii oke daca ii hranesc de 3 ori pe zi? sau de cate ori e cel mai recomandat?
|
 |
|
ideea e ca alevinii pot trece dintr-un compartiment in altul deci sunt mai multe generatii de pui si ajung si in contact si cu parintii lor. Si daca am mai multe generatii sau specii intru singur compartiment e problema? Alte cauze ar putea fi? pana acuma ii hraneam odata pe zi(dimineata) dar acuma ii hranesc de doua trei ori pe zi.
|
 |
|
Salutare! Nu am mai scris de ceva vreme pe forum! Am si eu o problema! De ceva vreme mi-am facut un acvariu mai micut(50 litri) pe care il pot compartimenta in 1-2-3-4 compartimente dupa bunul plac. Ideea e ca puii se pot plimba dintr-un compartiment in altul din cauza ca geamgiul nu mia taiat bine sticla. L-am conceput dupa nevoie si anume pentru a avea o maternitate pentru pesti! Am avut vreo trei femele care mi-au nascut pui(xifo,guppy,molly). Am numarat vreo 50 de pui. Problema ii ca dupa ceva timp numai sunt nici macar 30. Pana acum cateva zile aveam substrat ceea ce nui bine pentru alevini si am scos substratul dar pestii se imputineaza? Din ce cauza? Apropo am si melci micuti in acvariu. Acestia ii pot afecta? Si puii sunt toti laolalta, nu sunt separati pe specii. E vreo problema asta? Care ar putea fi problema? Va rog un raspuns se poate? Unde gresesc?
|
 |
|
Buna  ! Am o femela de xipho si ar cam trebui sa nasca puisori. Ultima ei nastere a fost in 15.11.2010. Perioada de gestatie ii aproximativ de 30 de zile? deci cam tot in 15 va fata? multumesc 
|
 |
|
salut sunt din timisoara! si as fi interesat de plantele pe care vrei sa le donezi  . Ai un numar de tel? Mersi mult
|
 |
|
Nu e cu intentie! Imi cer scuze 
|
 |
|
Desi sunt faragesturi promit ca voi stradui sa fac acest gest  )
|
 |
|
A si inca ceva! Din punct de vedere al iluminatului, neonul este unu de tip normal adica nu dinacela special pentru pesti? are ceva?
|
 |
|
SALUTARE! AM un acvariu de 100 l in in care am urmatorii pesti: 2 scalari, 9guppy, 14 neoni, 2 moli, 2 xipho, 1 sanitar alb , 2 carasi. Sper ca nu am omis nimic. Pe langa faptul k mi s-a spus k e suprapopulat, as vrea sa stiu daca as inlocuii ce doi carasi cu alti 2 sanitari albi ii oke? eu le mentin o temperatura de 24 de grade ? e in regula? si apa de regula schimb un sfert1-2 ori pe saptamana? la cati pesti am ar trebui mai des? ashtept orice alte sfaturi! Multumesc
|
 |
|
multumesc mult! mai am o intrebare! am niste femee gestante si nu stiu cam cand ar trebui sa nasca exact dar am sesizat ca in ultima perioada stau cam retrase (dupa filtru). ii timpul sa le mut in fatatoare?
|
 |
|