AtoM wrote:1.Filtru (intern, nu ma arunct la extern inca) - marca,capacitate, shop unde se gaseste;
Incearca sa te arunci totusi la un filtru extern. E mult mai bun. Si isi "scoate" banii in timp. Sera fil 1100 sau Fluval 304
AtoM wrote:2.Aerator (daca am nevoie) - marca, capacitate, shop unde se gaseste ( aici m-ar interesa sa stiu daca pot sa imi iau un furtun din acela perforat care "scoate bule" pe toata lungimea bazinului );
Nu ai nevoie, oxigenarea se realizeaza cu ajutorul curentului creat de filtru.
AtoM wrote:3. Incalzitor - marca,capacitate, shop unde se gaseste; Termometru de asemenea - aceleasi specificatii daca se poate.
200W Tronic, Thermal, Sera
AtoM wrote:4.Substratul - turda, pamant sau nisip ( ce granulatie) si ce grosime a stratului'
Pietris margaritar, ganulatie 1-3 mm
AtoM wrote:5. Am inteles ca trebuie sa existe si un strat de pietris sau chiar pietricele ( ce granulatie e buna) si ce grosime a stratului;
Nu ai nevoie. Pt restul decorului folosesti pietre de rau, preferabil toate cu aceiasi structura si buturugi.
AtoM wrote:6. Sistem de iluminare - marca pentru tuburi, nr tuburi, - ...o precizare ..vreau sa am o lumina care sa ajute la dezv plantelor ( acvariul meu vreau sa fie unul gen olandez, dar nu chiar asa de incarcat - vreau totusi un acvariu de pesti si nu de plante , dar care sa aiba o bogata varietate de plante)..
Sa obtii 0,5-0,75W / litru. Lungimea tuburilor depinde de lungimea bazinului. 2 pentru plante, 1 pt pesti, 1 day light. Gama Glo, Sera
AtoM wrote:7.Pesti( cam din fiecare din cei mai sus mentionati) - numar de pesti (mascul, femela), shop de unde sa ii procur
Characidae mici (carduri de neoni), 1-2 pesti mari (scalari), pesti utilitari (corydoras, ancistrus), poate 1-2 creveti (amano shrimp)
AtoM wrote:8.Plante - specii care se preteaza la micorclimatul pe care as vrea sa il creez, si de unde le pot procura
Depinde de designul ales, oricum e bine sa nu folosesti foarte multe specii de plante ca iese o varza.
AtoM wrote:9. Si nu in utimul rand - BACKGROUND 3D - locatie, shop unde gasesc sa cumpar.
Gata de cumparat sunt cele de Juwel, imita scoarta de copac, au culoare neagra. Un background foarte decent este un autocolant albastru, care da profunzime acvariului. Un alt background poti sa-l confectionezi singur, materiale (informatii) sunt destule pe net si chiar si aici pe forum.
Toate astea le gasesti in orice petshop care se respecta.
In plus mai ai nevoie de fertilizanti, testere pt apa, ceva medicamente uzuale pt cazuri de urgenta.
In fine sunt multe periferice necesare unui acvariu, dar macar pe cele de baza sa le ai.