[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: g.g
Forum Index » Profile for g.g » Messages posted by g.g
levi wrote:Nu ai vazut ce scrie sub poza :"This photo is copyrighted by the photographer and may not be used without permission."

Nici nu a folosit-o. A dat doar un link catre pagina unde se afla poza originala. Asa ca nu a incalcat nici o lege de copyright.
Era o problema daca lua poza si o punea in galeria lui, sau in alta parte fara acord.

In alta ordine de idei, broscuta e super misto.
Daca nu sunt fecundate poti sa pui ce vrei in apa ca tot se albesc.
Albastru de metil le protejeaza doar contra fungilor.
johnny6600 wrote:... si temp 30 de grade

De ce o tii la 30?
Inceraca sa o tii la 26-27 si pestii se vor simti mult mai bine.
adi_ci23 wrote:
... poti sa invetzi asa zisele "secrete ale discusului".

... sau nu ...
Dar daca totusi vreti ceva, omul a adus pleco si gibby.
MARELE ALB wrote:
liviujosceanu wrote:aveau 7 luni
Despre astia de la inceputu' lu' aprilie e vorba? Cum mama reaq or fi crescut pina la virsta de 7 luni in numai 2 luni jumate ....... ma doare neuronu'.

image
phrack wrote:se pare ca o sa cumpar un filtru.Mai am o intrebare...ce imi recomandati pentru curatarea mizeriei?pesti sanitari [ce specie] sau melci?

un furtun si o galeata.
White wrote:Imi poate spune si mie cineva unde isi depun discusi icrele, cum arata si in cat timp ecolozeaza plzz, si inca ceva dupa cce se deosebeste masculul de femela/??
Plzzzz help

P.S Multumesc

pt asta ar trebui scris un roman. e plin netu' de informatii generale.
O scurta lista de prezentare a magazinelor exista pe site.

LISTA

inchid topicul, pt ca mai este unul cu acelasi subiect.
AOL wrote:Daca imi poate da cineva o idee cum sa opresc CO2 cu ajutorul curentului? Ce sa pun pe furtun ca legat la o priza programabila sa opreasca sau sa dea drumul la CO2? Ceva idei mai ieftine va rog.

din ce bagi CO2?

daca e din butelie si este prevazuta si valva solenoid, atunci stecherul de la valva ii cuplezi cu un timer.
Si pe mine ma intereseaza un cordon sau chiar mai multa.
La ce a ajutat fierberea si sarea?
AtoM wrote:1.Filtru (intern, nu ma arunct la extern inca) - marca,capacitate, shop unde se gaseste;

Incearca sa te arunci totusi la un filtru extern. E mult mai bun. Si isi "scoate" banii in timp. Sera fil 1100 sau Fluval 304

AtoM wrote:2.Aerator (daca am nevoie) - marca, capacitate, shop unde se gaseste ( aici m-ar interesa sa stiu daca pot sa imi iau un furtun din acela perforat care "scoate bule" pe toata lungimea bazinului );

Nu ai nevoie, oxigenarea se realizeaza cu ajutorul curentului creat de filtru.

AtoM wrote:3. Incalzitor - marca,capacitate, shop unde se gaseste; Termometru de asemenea - aceleasi specificatii daca se poate.

200W Tronic, Thermal, Sera

AtoM wrote:4.Substratul - turda, pamant sau nisip ( ce granulatie) si ce grosime a stratului'

Pietris margaritar, ganulatie 1-3 mm

AtoM wrote:5. Am inteles ca trebuie sa existe si un strat de pietris sau chiar pietricele ( ce granulatie e buna) si ce grosime a stratului;

Nu ai nevoie. Pt restul decorului folosesti pietre de rau, preferabil toate cu aceiasi structura si buturugi.

AtoM wrote:6. Sistem de iluminare - marca pentru tuburi, nr tuburi, - ...o precizare ..vreau sa am o lumina care sa ajute la dezv plantelor ( acvariul meu vreau sa fie unul gen olandez, dar nu chiar asa de incarcat - vreau totusi un acvariu de pesti si nu de plante , dar care sa aiba o bogata varietate de plante)..

Sa obtii 0,5-0,75W / litru. Lungimea tuburilor depinde de lungimea bazinului. 2 pentru plante, 1 pt pesti, 1 day light. Gama Glo, Sera

AtoM wrote:7.Pesti( cam din fiecare din cei mai sus mentionati) - numar de pesti (mascul, femela), shop de unde sa ii procur

Characidae mici (carduri de neoni), 1-2 pesti mari (scalari), pesti utilitari (corydoras, ancistrus), poate 1-2 creveti (amano shrimp)

AtoM wrote:8.Plante - specii care se preteaza la micorclimatul pe care as vrea sa il creez, si de unde le pot procura

Depinde de designul ales, oricum e bine sa nu folosesti foarte multe specii de plante ca iese o varza.

AtoM wrote:9. Si nu in utimul rand - BACKGROUND 3D - locatie, shop unde gasesc sa cumpar.

Gata de cumparat sunt cele de Juwel, imita scoarta de copac, au culoare neagra. Un background foarte decent este un autocolant albastru, care da profunzime acvariului. Un alt background poti sa-l confectionezi singur, materiale (informatii) sunt destule pe net si chiar si aici pe forum.

Toate astea le gasesti in orice petshop care se respecta.

In plus mai ai nevoie de fertilizanti, testere pt apa, ceva medicamente uzuale pt cazuri de urgenta.

In fine sunt multe periferice necesare unui acvariu, dar macar pe cele de baza sa le ai.
adi_ci23 wrote:... ii suflu in ...
inchidetzi topicul, discusul e sanatos.
multzumesc de sfaturi tuturor.

si dorinta ti-a fost indeplinita! Cazul a fost clasat
@acata

Ori una ori alta! Nu merg amandoua cu folos.
adi_ci23 wrote:temperatura este 30 grade.
nu pot mai mult din cauza plantelor, si nici nu am alt bazin in care sa scot pestii.

Plante, pesti .... nasol ... greu sa alegi

Daca ai o planta adevarata probabil ca face mai mult decat un discus. Dar bietul discus cand era sanatos manca din mana. Grea alegere ...
Utile.

Cine doreste astfel de decor poate lua legatura cu mosu, ca a lasat Regreta zeci de piese spre vanzare. Preturi intre 300 si 800 mii lei (vechi).
prelucrati pozele 800 x 600 (sau 640 x 480) la 72dpi salvate pt web. o sa incapa mult mai multe si se vor incarca si mult mai repede.
O instalatie la picatura nu este totusi o joaca, daca vrei sa fie facuta ca la carte este destul de complexa si implica si ceva aparatura pe langa banalele tevi si robinete.
Normal ar fi ca schimbul de apa se se faca la nivelul filtrului, insa in aceste conditii este nevoie de un filtru wet & dry.
Pracatic si bazinul si filtrul ar trebui sa aiba evacuare de supraplin.
Apoi ai nevoie si de un vas tampon pentru apa de siguranta si un sistem de dozare prevazut cu senzori pentru nivel minim si nivel maxim.
Este foarte bine daca apa este prefiltrata sau trecuta printr-un filtru de osmoza. Daca este trcuta prin osmozor va fi nevoie ca si acesta sa aiba o conexiune la scurgere pentru apa reziduala.

Ideal este sa se ia in calcul la amenajarea locuintei locul exact in care va fi pozitionat acvariul si locul unde vor fi pozitionate echipamentele auxiliare.
Iar in acel loc sa fie trase conductele necesare pentru apa, cat si un circuit separat de curent. Astfel incat totul sa poata fi mascat.

Daca nu, mai bine pui mana pe galeata si schimbi 2-3 galeti pe zi si gata.

Forum Index » Profile for g.g » Messages posted by g.g
Go to: