| Message |
|
|
|
Hm.. cu astea problema nu e daca te va inunda ci doar cand, iti spun din prorie experienta am avut ani de zile si periodic se intampla, sunt multe variante la ce poate sa nu mearga bine
|
 |
|
|
|
Acvariul mic, substrat albastru, plante plastic toate intra la "asa nu", incearca natural: nisip, plante lemne plus un acvariu mai mare
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Felicitari
|
 |
|
|
|
In cazul tau pericolul mare il reprezinta amoniul si amoniacul(nu bacteriile, astea deranjeaza doar vizual-apa laptoasa) adica NH3 si NH4 astea fiind toxice iti omoara pestii-depinde de concentratie:mai rapid sau mai incet, asa ca solutia e daca vrei/trebuie sa pastrezi pestii in acvariu ca banuiesc ca nu ai altul ciclat(de vreme ce nu stii ce e aia), deci solutia e sa faci schimburi zilnice sau cel putin tot a doua zi de macar 30% din apa si asta timp de o luna pana se face cilarea-adica o sa ai o populatie viabila si suficienta de bacterii sa faca treaba acolo in bazin. Probabil ca stricam orzul pe gaste ca in majoritatea cazurilor, dar incercam
|
 |
|
|
|
Primul e denumirea mai veche, microgeophagus e denumirea actuala plus ca la primul scrie "original" adica o varianta wild care nu are culori asa vii, la cel de-al doilea e sau forma de cultura: blue german ram-dupa mine varianta cea mai reusita, sau tot o forma salbatica mai colorata, pentru ca am vazut filmari cu din astia foarte colorati si spunea respectivul ca sunt wild. Treaba se intampla la multe populatii de pesti sud americani si centrali cu variatii destul de mari de intensitate de culoare(uneori chiar diferite fata de modelul obisnuit) depinzand de zona/raul de provenienta. Vezi cazuri la carpintis cei mai colorati pe albastru: Rio Hondo mai sunt vre-o doua dar nu-mi vin in minte acum, la umbee cei albastrii Rio Magdalena etc.
|
 |
|
|
|
Pai spor
|
 |
|
|
|
Se reproduce in captivitate si se gaseste in comertul acvaristic , nu e ilegal sa detii asa ceva
|
 |
|
|
|
Chiar astea nu am folosit(in schimb multe altele), dar toate tipurile ajuta DAR NU GRABESC CICLAREA!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Alex Florian wrote:Nu cred, au alge coraline pe ei. Ce stiu, din ce poze mi-a trimis colegul Redhat, e ca n-au pic de porozitate, aspect pentru un scape marin. 500 lei a dat pe bolovanii aia
Aceia e piatra(bolovani) din Marea Neagra pe care el a pus-o in acvariu de aceia are coralina pe ea. Pentru cine il stie mai demult pe Blue desi se pare ca familia lui sta bine material, nu l-a sprijinit deloc in incercarila lui acvaristice si mereu a fost cu cu tot felul de improvizatiisi( pentru cine are rabdare urmariti postarile kilometrice) de unde si "calitatea" lucrurilor pe care le-a scos la vanzare, am banuit ca asa va fi cand am vazut anunturile. Pacat ca s-a ajuns aici vina nu e doar a lui ci si a familiei care nu a vrut sa inteleaga/sprijine pasiunea unui copil timp de ani de zile si uite ca a iesit, probabil va fi un adult realizat profesional si material dar..
|
 |
|
|
|
De fapt gaurile nu sunt provocate de hexamita, am vazut un filmulet unde un veterinar asiatic a prelevat probe de la cativa oscari literalmente ciuruiti de gauri, analizate in laborator -nici urma de bacteria hexamita, doar niste bacterii oportuniste ce profitau de rani, cauzele sunt mai multe :carente, apa, hrana, hormoni-din cate am discutat cu cineva fac doar adultii gauri=toate astea duc la scaderea imunitatii pestilor
|
 |
|
|
|
Cel rosu (axelrodi) rezista la temperaturi mai mari si de aceia poate fi tinut cu discusi la 30 de grade, personal imi place mai mult
|
 |
|
|
MihaiF wrote: Sa inteleg ca acest volum de apa ar putea tine o pereche de altumi in conditii foarte bune , dar inaltimea bazinului e insuficienta ? La bazinul acesta am avea 121 L 50 latime si 65 inaltime ( suntem aproape de inaltimea de 70 .... ) dar totusi .....
Nu gasesti pereche de altumi! Nimeni nu vinde dupa ce s-a chinuit 3 ani sa-i creasca si sa aiba norocul sa se aleaga una! Si de s-ar intampla pretul ar fi prohibitiv! Calculul respectiv e valabil la grup: altumii sunt pesti de grup trebuie sa iei ~10 -12 si sa-i cresti, poate ai sansa sa ramana suficienti cand sunt mari pentru ca in mod sigur pierzi din ei si nu cand sunt mici! Dupa ce trec de 20-30 de cm incep sa pice(am patit-o mai multi). Oricum acvariul acela nu are inaltime, latime si nici lungime suficienta-vezi postarile anterioare. Al meu avea 546 l si inaltime 65, latime 70(coloana de apa 63-il umpleam cat de sus puteam) si era insuficient
|
 |
|
|
|
E fain, sant curios de evolutie in timp
|
 |
|
|
|
Daca ii oferi conditii optime depaseste 35 de cm pe verticala(aia de 35 sunt piperniciti) cei bine crescuti adica spatiu/volum(undeva la 100 l/peste), inaltime, apa in parametrii, schimburi masive, temperatura, igiena si hrana adecvata se invart pe la 40-42 asta in captivitate ca la salbatici s-a prins si de 48 de cm(repet vertical),vezi mai jos si astia ai mei nu erau inca adulti aveau doi ani si ceva, maturi sunt la trei
|
 |
|
|
MihaiF wrote:Bazinul va fi un Juwel Vision 260 de 260 litri brut . Va fi bazin plantat obligatoriu si va fi populat cu ceva americani . Inca nu ne-am decis ce . Oricum dintre scalari , altumi si discusi se pune problema .
Sa la luam pe rand: 1. un acvariu de 260 litrii nu e pentru altumi e mic si ca inaltime-au nevoie de minim 70 cm h altfel vei avea niste caricaturi de altumi, asta daca ajung maturi(stii ca au nevoie de trei ani!); 2. Bazin plantat si discusi poate merge doar daca bagi adulti! Si atunci merge doar la cei dedicati si cu experienta, da pot supravietui si la altii dar vor fi niste pesti foarte slabi calitativ afectati de paraziti interni. In litrajul acela merg cu indulgenta 6 discusi(de obicei se calculeaza 50 de l / discus). La scalari poate merge 2-3 perechi sau ma rog 6-8 pesti dar cand se aleg perechi si una depune iasa macel pentru restul pana la a fi neaparat sa-i scoti pe restul, acuma depinde si de decor. Legat de filtru cum ti s-a spus as opta pentru Oase 600 pentru ca are un prefitru incorporat pe care il poti curata foarte usor fara sa mai desfaci filtrul biologic si as renunta la filtrul intern care iti ia din spatiul si asa nu prea generos de 260l cand e vorba de cichlide mai marisoare. Repet acvariul nu e pentru altumi ca dimensiuni minime ar fi 150x70x70
|
 |
|
|
|
Daca la amoniac si nitrit ai ceva valori pe teste(cat de mici : 0,...) nu e ciclat inca
|
 |
|
|
|
Au avut dreptate cei ce ti-au spus ca ai probleme cu amoniacul pentru ca acvariul e neciclat=deci ti-ai otravit pestii, ciclarea dureaza minim 4 saptamani nu doua. Lasa treaba cu pusul plantelor artificiale ca trebuie sa "mai inveti despre plante naturale" asta nu e un motiv, exista plante "usoare" care sunt si ieftine si rezistente pentru inceput in perioada de ciclare de preferat cele cu crestere rapida pentru ca ajuta mult la ciclare, mai poti ajuta cu adaus de bacterii-biostartere, dar astea toate nu scurteaza perioada de ciclare doar ajuta. Acum pe moment ce te poate ajuta : scoate tot ce-i artificial si neaparat schimburi de apa zilnice sau cel putin macar la doua zile minim 30% din apa statuta macar 10 ore(se poate si fara dar cum nu ai experienta e mai bine sa fii prevazator) si la aceiasi temperatura timp de o luna pana se incheie ciclarea.
|
 |
|
|
 rof, rof
|
 |
|
|