[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Aquael Leddy 60  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
carmelo212006
Junior member

IP:

Salut colegilor,

Am si eu nevoie de sfatul si ajutorul vostru.
Am un acvariu de 60x30x30 53L, filtru Aquel ASAP 300, lumina Led de 6W si incalzitor de 50W. Toate plantele aunt artificiale in acvariu pana invat mai multe despre intretinerea si ingrijirea plantelor naturale. Am tinut acvariu la ciclare 2 saptamani de zile, dupa am pus pesti in el. Dupa 3 zile de la punerea pestilor apa a inceput sa se incetoseasca.(acum se lipsezeste) Trist este ca mi au murit 2 pesti.
Am fost la control cu apa in 2 locuri: unu mi-a spus ca apa e buna, perfecta,iar in celalalt loc ca am probleme cu amoniacul din apa si mi-a dat o solutie speciala. Am mai cumparat o pompa de aer sa pun in el. Astazi vreau sa schimb cam 25-30% din apa din acvariu. Si as elimina si o planta decorativa sintetica din bazin. Pot sa fac asta (fara as stresez pestii)? Asa arata bazinul
[Thumb - 15884948157101667114153697325786.jpg]

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Au avut dreptate cei ce ti-au spus ca ai probleme cu amoniacul pentru ca acvariul e neciclat=deci ti-ai otravit pestii, ciclarea dureaza minim 4 saptamani nu doua. Lasa treaba cu pusul plantelor artificiale ca trebuie sa "mai inveti despre plante naturale" asta nu e un motiv, exista plante "usoare" care sunt si ieftine si rezistente pentru inceput in perioada de ciclare de preferat cele cu crestere rapida pentru ca ajuta mult la ciclare, mai poti ajuta cu adaus de bacterii-biostartere, dar astea toate nu scurteaza perioada de ciclare doar ajuta. Acum pe moment ce te poate ajuta : scoate tot ce-i artificial si neaparat schimburi de apa zilnice sau cel putin macar la doua zile minim 30% din apa statuta macar 10 ore(se poate si fara dar cum nu ai experienta e mai bine sa fii prevazator) si la aceiasi temperatura timp de o luna pana se incheie ciclarea.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/05/2020 14:03:43

[Email]
Octavian1331
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna,
Am si eu o intrebare.
In ghivece ai tot flori de plastic? sau in gradina?
Daca tot vrei pesti mai bine pune niste pietre si lasa acvariul doar cu pesti.
Corabii , capete de morti si cufere scufundate.....toate sunt niste porcarii care nu au ce cauta in acvariu. Acvariul in esenta trebuie sa reflecte intr-o masura mai mare sau mai mica un cadru natural. Asta nu e cadru natural.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: