Message |
|
e asta e toata treba ca daca inchiz robinetul reactia nu se opreste... se produce in continuare, si creste presiunea in ambele recipiente. Ziua cand ii dai drumul scade presiunea din ce cu bicarbonat si incepe sa curga sare de lamaie si atunci incepe distractia, ca deja este o presiune mare + noua reactia si da o preiune si mai mare. daca inchizi robinetul o sa sara din imbinaturi cum am mai patit. Eu ma gandam sa mai pun un robinet pe furtunul care le leaga... si sa fac mai diluata solutia de sare de lamaie.
Acvariul meu de 35 l nu face fata la o reactie asa violenta, adica mor pestii....
|
 |
|
Deci revin si eu cu o intrebare aici. Cum controlezi cat de cat reactia. Desi am facut reteta exact cum este in prima parte tot s-a produs reactia violenta. Mai ales daca o opresc noaptea. oare chiar asa mult conteaza ca nu am folosit peturi de 2 ci de 1,5?
|
 |
|
Donezi un mascul de molly clasic si un pachet mare de egeria densa.
Zona de intalnire Metrou Aparatorii Patriei. TEL: 0763651224
|
 |
|
Donez un mascul de molly negru clasic, matur, dornic de impuiere. TEL 0763651224
|
 |
|
Schimb un mascul molly negru calsic pe ceva plante cu inaltime mica. tel 0763651224
|
 |
|
e acelasi lucru, de ce sa dai bani pe ele cand functioneaza foarte bine si cu dopuri lipite, daca respecti reteta si nu faci experimente, cum am facut eu, o sa mearga fffffff bine.
|
 |
|
nu a plesnit sticala ca nu face asa mare presinue, imbinarea cu robinetul. reteta folosita atinci a fost asa: 200g sare in 500ml apa + 240 bicarbonat in 200ml apa.
|
 |
|
Eu folosesc aceasta reteta cu sare si bicarbonat timp de 2 luni, pana acum am consumat 4 bombe, cei drept ca pe primele 2 l-am stricat din nestiinta mea, a trea am marit putin cantitatile si m-a tinut vro 2-3 saptamani fara probleme, cu o exceptie, sa sfarsitul bombei s-a produs o reactie puternica si a sarit pe pereti. Acum sunt la a 4 bomba facut ca la carte dupa cum s-a prezentat in prima parte si sper sa mearga foarte bine. Sunt foarte multumit de a pana acum + ca co2 eliberta este co2 curat, ceea ce o bomba cu zahar sau daca ai pune otet nu cred ca ar fi chiar curat.
Acum vreau si eu sa va intreb, am un acvariu de 35 l in care folosec aceasta bomba si merge continuu zi si noapte 1 bula pe sec. Ce parere aveti e bine nu e bine? Sa o opresc noaptea?
|
 |
|
A legat careva 2 sau mai multe tuburi t5 la un balast electronic mai mare?
Ceva gen 4 t5 de 8 w conectate la un balast de 36 w, merge?
|
 |
|
Schimb 2 meci pomaceia si un peste molly mascul, negru, clasic cu plante de inaltime mica si medie. Astept ceva oferte...
|
 |
|
Plante:
10 x egeria densa - 0.5 lei/firu
Pesti:
1 x mascul molly negru clasic ( 6 luni) - 3lei
Melci:
2 x Pompaceia mari diametru de 3-4cm - 0.5lei/buc
4 x asasini mari - 2.5lei/buc
Acvariu 30l dimensiuni 48x21x30, geam de 4 lipit ingrijit, fara zgrieturi, cu rama din plastic sus si jos si fundal negru ( vezi poza) - 40lei (gol)
Stand acvariu dimensiuni 60x30 si h=70, din pal negru ( vezi poza), - 40lei
Neon acavariu 15w OSRAM 865, folosit 6 luni - 7lei
Decor acavariu din coaja de cocos si pietre ( vezi poza) - 8lei
Decor acvariu ( copacelul din acavriu, cu tot cu moss) - 12lei
Filtru intern colt JP-092, debit de 250 l/h - 30lei
Filtru intern colt JP-093, debit de 450 l/h - 42lei
TEL: 0763651224
|
 |
|
Deci am un filtru extern dry, din teava de pvc, umplut dupa cum urmeaza de jos in sus:
1.pietre de cuart (d=3-6cm) - amplasate sub "in" pt decantare
2.burete gros (h=4cm)
3.burete mai fin ( h=2cm)
4.burete fin ( h=2cm)
5.inele ceramice
6.burete fin ( h=1cm)
7.Perlon ( h=0.5cm)
Furtunele sunt din piata, din silicon, cele de gradina dupa cum se vede si in poza...
Intrebare: ce credeti ca s-a depus pe furtunul de "out"? daca strang de el si se desprinde chestia ai, iese pe sray-bar particule albe asemanatoare cu fulgii de mancare, numai ca nu ii mananca nimeni.
|
 |
|
Plante:
5 x egeria densa - 1 leu/firu
Pesti:
1 mascul de molly negru clasic - 3 lei
Melci:
4 melci asasini - 2.5 lei/buc
Decor acvariu din pietre si coja de cocos ( vezi poza ) - 15lei
Acvariu complet: Acvariu 30l, stand, filtru, lamap, substrat, plante, marsileia si moss pe lemn. ( vezi poza) - 180lei - sau pe bucati, negociabil.
|
 |
|
si cum este metoda cu eritromicina? dizolvi o pastila acolo.... sau cum... eu am baga 2 melci pomaceia acum in el, daca bag pastile ii scot?
|
 |
|
Continuare este in http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25255.page... asta pentru ca am uitat de postul asta. scuze daca se pot comasa ar fi grozav.
|
 |
|
Continuare....
Am pus mossul pe plasa, a inceput sa creasaca si acum am intors plasa ca sa treca prin ea. marsilea creste fara problema, aproape cate o furnzulita pe sapatamana.
Ce am mai facut.. am schimbat becul de lumina calda care esra de 11W cuunu de 18 W, nu stiu daca este corect dar asa am crezut eu ca la lumina calda cresc mai bine plantele, am baga ceva Tertra plant si co2 de la bomba. Tin sa va spun ca merge foate bine treba si foarte repede.
Am o intrebare: de ce se maroneste pietrisul?
|
 |
|
Pesti;
1 mascul xifo volat, rosu - 3 lei
1 mascul xifo galben cu negru - 3 lei
1 mascul molly negru clasic - 3 lei
1 mascul cory albinos - 2 lei
1 femele cory verde/gri - 2 lei
Plante:
1 fir cryptocoryne wendtii - 3lei
1 fir cryptocoryne pontederiifolia - 3lei
5 fire egeria densa - 1leu/firu
2 fire echinodorus tenelus - 1leu/firu
Melci asasin 5 bucati, maturi 3lei/buc
Diverse:
-decor acvariu din piatra - 5lei
-coaja de cocos -2 lei
-burete fin 30x30x2 - 10 lei
-nisip 3-5 aproximativ 5l - 10 lei
- 1 neon osram 15w 865 folosit 6 luni - 10 lei
- 1m metru furtun silicon (normal) DN20-22 (1 m) - 2.5lei
- 2 leme din vita de vie pentru nano ( poze pe Pm ca nu am acum)-2lei/buc
Tel 0763651224
|
 |
|
Schimb 3 masculi ( 2 xifo si 1 moll), 2 cory (mascul albinos si femela verde) cu plante(explus cele care plutesc in rest orice), melci pomaceia sau de substrat....
Tel: 0763651224
|
 |
|
Salutare,
Am inceput un nou proiect all home-made, nano de 30l, 48x21x30 in care vreau sa cresc un boisai. Pentru inceput am dat drumu la el si am bagat Co2 pentru ca am plantat ceva masileia.
Lampa este confectionata de mie si are 2 becuri econolice de 2700 si 6500k (cald si rece) 11w respectiv 15w. C02 este de la bomba cu sare de lamaie si bicarbonat de sodiu. Poza a fost facut cand am bagat prima bomba si nu stiam cum merge din acest motiv are asa multe bule ( cu timpul m-am experimentat si merge mai bine).
|
 |
|
Vand molly si xifo - 2 lei/buc
Pestii sunt maturi si sanatosi... ii vand pt ca nu mai au loc in acvariu ca au inceput sa creasca.
La xifo nu am decat masculi, la molly am 1 mascul 2 femele si 3 pui.
Mai multe detalii PM sau tel 0763651224
|
 |
|