| Message |
|
|
|
salutare,m-am hotarat sa schimb habitatul,voi trece de la acvariuactual de 56 litri la unul de 140 litri,mai mult de nevoie si obligat de noii locatari[8rodostomus]e un acvariu suprapoulat stiu,mia-u placut mult ultimi locatari bine nici inainte nu aveam putini pesti,adica inca 8 neoni,7rasbora arlechin,1 betta,2cory,1 ottocinclus,1 ancistrus.filtre interne 2 de la fluval u2 si resun sp 900,non 18w.plante destule zic eu,dar o sa va pun si poze cu noul acvariu,pana atunci as avea nevoie de sfaturi pt substrat,eu neavand la cel vechi.deci substrat,ma intereseaza totusi nu asa scump[calitate/pret],docamdata sunt in cautare,deci ceva sfaturi?
|
 |
|
|
|
of,eram sigur,pai ceea ce ai tu se foloseste doar cand ai apa ciclata[mai precis cand ai apa aproape ok in acvariu si vrei sa ajuti filtru sa filtreze apa de impuritati,se pune ce ai tu adica crystal water]deci ce ai tu e aproape cu zero,in primul rand trebuie sa mai citesti despre cum se schimba apa.dar am sa te ajut eu cum sa faci in mare,dar te rog sa mai citesti detali.in primul rand trebuie sa lasi apa cel putin 48 ore in vase cat mai deschise[taie gurile la bidoane sa aiba cat mai mare deschizatura,asta pt a se elimina clorul cat mai repede].mai exista solutie de la tetra,ai zice aqua safe[asta e pt a trata apa imediat fara a astepta cele 48 ore],mai exista solutie tot de la tetra,easy balance[aceasta stabilizeaza parametri apei],aceste 2 substante sunt importante,mai ales pt tine la inceput,vezi cata apa sa schimbi din acvariu,doar 30-40%.in mare ti-amdata cam mura in gura cum se zice.
|
 |
|
|
|
foarte bine,sa nu te grabesti si sa ne ti la curent.
|
 |
|
|
|
imi place acvariul cel semirotund,bravo.iti mai trebuie niste plante sa maschezi filtru.
|
 |
|
|
|
din ce in ce mai bine arata acvariu,bravo.si bafta incontinuare.
|
 |
|
|
mihaibaciu wrote:ms mult,si in cate zile ar putea disparea acest fenomen?
si mai am o substanta cu care tratez apa,e profesionala zik eu,care o pun atunci cand schimb apa cate 5-6 picaturi,dar de data asta cred ca am pus cam mult,sa fie si din cauza asta?
detali te rog sa vedem daca chiar e profesionala si daca te ajuta.
|
 |
|
|
|
sal,arata din ce in ce mai bine acvariu,dar si eu sunt de acord cu scoaterea totala a plantelor de plastic,dupa ce ca arata si urat mai pot sa se atinga pesti in ele si poate se si ranesc usor.bafta incontinuare.
|
 |
|
|
|
of,eram sigur ca asta era treaba cu filtru,sper sa mai citesti macar un pic regulile de baza de acum incolo.
|
 |
|
|
|
sal si bine ai venit,ape lipezi.
|
 |
|
|
|
da se pare cred ca aveti dreptate cu curentul fata de betta.si al meu nu prea agreaza curentul,dar eu am multe plante si ascunzisuri si vad ca se retrage acolo ca sa se odihneasca.asa ca docamdata nu are probleme nici in comportament nu se vede vro schimbare.va doresc bafta.
|
 |
|
|
|
sal,bine ai venit.
|
 |
|
|
|
sal,bine ai venit.
|
 |
|
|
|
sal e frumos,dar eu nu sunt deacord cu plantele din plastic.
|
 |
|
|
|
sal si bine ai venit,poate ne dai si ceva detalilegate de aparatura,in special filtru,apoi si detali pt vitor pt pesti,ape lipezi.
|
 |
|
|
naitsirc wrote:Pentru popescu.cristian10 si Alexandru25: eu stiam ca pe acest forum se promoveaza profesionalismul si excelenta in detrimentul carpacelii. Probabil nu stiu eu bine si s-au schimbat regulile.
Pentru barbar: Sfatul meu ultim e sa te informezi despre fiecare specie (e plin internetul de informatii) si sa decizi ce e mai bine pentru pestii tai, ca sa te bucuri cat mai mult de ei.
eu zic sa lasam doparte neintelegerile intre noi,daca aveti ceva de spus sa o facem in pm,asa va aratati adevarata valoare,nu aici sa vada toti ce ''destepti'' suntem.
|
 |
|
|
|
sal,frumos imi place.
|
 |
|
|
|
singuri pesti de care trebuie sa scapi,sunt intradevar cele 2 femele betta,de restul eu zic sa te mai gandesti si sa mai studiezi,nu te grabi.bafta.
|
 |
|
|
naitsirc wrote:
popescu.cristian10 wrote:sal,eu zic ca nu ai chiar asa multi pesti,daca faci rost de un filtru mai performant si faci schimburi mai dese de apa si verifici apa mai des eu zic ca e ok,sa ai grija de apa sa fie curata.filtru e baza,eu iti recomand de la fluval,eu sunt foarte multumit.bafta si ape lipezi.
Poti sa imi spui si mie pe ce calcule te bazezi cand spui ca nu sunt chiar asa de multi? Dupa ce criteriu nu sunt chiar asa de multi?
Cand ai un acvariu de 100 litri in care tii pesti care necesita 150 litri, as zice si eu ca nu sunt chiar asa de multi... Dar cand ai in el pesti care necesita 350-380 litri (la un calcul aprox.), tie ti se par ca nu sunt chiar asa de multi??? Pentru aceste afirmatii exagerate ai nevoie de argumente ca sa fi credibil, amice.
dar tu pe ce te bazezi cand spui aceste afirmati?doar pe calcule?sa sti ca una este practica si alta este teoria,sti tu din propie experienta?ti-au murit pesti ca era suprapoluat/tu pe ce te bazezi cand spui asta?
|
 |
|
|
|
sal,eu zic ca nu ai chiar asa multi pesti,daca faci rost de un filtru mai performant si faci schimburi mai dese de apa si verifici apa mai des eu zic ca e ok,sa ai grija de apa sa fie curata.filtru e baza,eu iti recomand de la fluval,eu sunt foarte multumit.bafta si ape lipezi.
|
 |
|
|
stefanp wrote:Imi place acvariul
Dar filtrul intern cred ca nu-i tocmai indicat la volumul acvariului...tinand cont ca ai si multi pesti.
Poate treci pe un extern.
cred ca am sa iti raspund eu in legatura cu filtru,poate nu ai fost atent cand ai citit, omul a spus,citez:filtru extern hailea (900 l /h) de care nu sunt pea multumit.
|
 |
|
|