| Message |
|
|
Scuze de postul dublu...dar, chiar nu stie nimeni? Nu foloseste nimeni din BN, CO2 presurizat? Nu-mi vine sa cred  .
@ Puskatu': ai un mesaj privat de la mine, multumesc!
|
 |
|
|
|
Da, pietrisul se spala(insa nu toate, cele high end si nu numai...sunt care nu necesita prelavaj)...materialul fertilizant care in cazul tau e JBL Aquabasis nu se spala si sa ai grija si pe viitor sa incerci sa nu il starnesti...plantele daca o sa le muti sau vrei sa elimini o specie, nu o dezradacina ca o sa tragi si Aquabasis-ul si te alegi cu o mocirla de cateva ore in cel mai bun caz...e mai ok daca o tragi putin din sol si ii tai radacinile...cele care raman in pietris se topesc ele si iti fac circuitul natura, ca in natura. Numai bine!
|
 |
|
|
|
Rog pe cineva care detine importanta informatie, sa mi-o impartaseasca...caut un centru de incarcare CO2 in Bistrita, multumesc si salutari!
|
 |
|
|
Nu ramane patat...stai linistit, daca nu ajunge apa, poti face putin sapun lichid cu apa, ca sa "luneca"  ...o sa fie joaca de copii!
|
 |
|
|
Daca e cum zice colegul de mai sus....nu merita sa ti-l faci tu, pt. 144 de ron...numai daca insisti...
1. nu ai spus nimic de grosimea sticlei...
2. intarituri la dimensiunile astea?...cred ca glumesti  .
3. cel mai important este sa intelegi faptul ca presiunea apei fata de sticla, creste odata nu inaltimea lui!!! nu cat de lung si cat de lat e.
|
 |
|
|
|
Impresionant, mai ai nevoie de biotop, terariu...si te apropii de o colectie buna! Felicitari si ceva poze...cu totii la asteptam!
|
 |
|
|
Ancistrus pt mine e candidatul no.1!
Am avut si eu odata intrun bazin 1buc ancistrus, doar un anubias a ramas intreg, incearca sa-i hranesti pe toti cu spirulina...pentru aport de zarzavat...poate scapi.
L.E eu numai melci comunitari am avut, nu sunt ei vinovatii...100%!
|
 |
|
|
|
Mie mi se pare ca alta e cauza...de la 19 grade, un peste nu devine "zdrelit"...pare a fi victima unei altercatii, eu as zice ca vinovatul e red-tail-shark, e un peste foarte teritorial si eu am avut, insa nu am ajuns la asa ceva...
|
 |
|
|
Bogdane, ai uitat ce a zis "exp"..la 8 zile de la setare ai fost astazi si ti-ai luat pesti? Sunt curios cu cati o sa ramai  . Ai spus ca te apuci de citit...?!
Xipho asa se numesc, se fac destul de mari...eu as fi optat mai bine pentru 7-8 neoni si sanitarii(ancistrus/plecostomus si corydoras/toracatum) banuiesc ca nu ai cumparat alte raritati.
|
 |
|
|
|
Endler67...ai un mesaj privat de la mine. Multumesc.
|
 |
|
|
|
Se vede cu ochiul liber evolutia ta...sincer imi plac ambele acvarii, cu timpul o sa-ti "slefuiesti" gusturile din ce in ce mai bine, sunt sigur. Bravo si bafta multa!
|
 |
|
|
|
1. este destul
2. nu se spala, doamne fereste sa il fierbi...
3. asezi aquabasis-ul, acoperi cu 4-5cm sanatosi de pietris, dupa care pui o farfurie/vas orice recipient care sa te ajute sa nu rascoleasca substratul...atentie, aquabasis, murdareste apa si o sa te alegi cu o mlastina daca ajungi la el!!!
4. la volumul bazinului...e aproapre inutil buretele bolborositor...dar mai bun decat nimic...nu-l spala, introdu-l direct asa cum e
5. e enorm de mare, dar nu se mai fac incalzitoare fara termostat, deci, bors nu poti face...
Bafta!
|
 |
|
|
Catalin, la nano-ul tau, ca la orice bazin e bine sa folosesti o combinatie de culori, cum au zis toti, 2x24 e clar prea mult...nu o sa apuci sa adaugi fertilizanti si co2 la cum o sa se duca...  , la cea mai mica greseala o sa il destabilizezi destul de usor. Deci o sa fie ceva ca si mersul pe sarma. Ideea e ca poti pune 2x15W(in capac cu reflectoare) eu unul spun ca e suficient, daca faci o lampa suspendata...poti sa pui 2x18...in plus poti sa folosesti combinatia expusa de colegi mai sus...dar de la Sylvania, adica grolux(plante) si aquastar(pt o culoare placuta ochiului), la care pot spune ca e o alegere buna  . Sper sa-ti fie de folos! Numa' bine!
|
 |
|
|
|
Am citit si eu cum functioneaza reactorul Dennerle, mi se pare ciudat...cu toate posturile care s-au scris pana acum, cum ca co2-ul odata intrat in filtru, il decicleaza...ma rog, poate ne edifica cineva...
|
 |
|
|
Zilele trecute rasfoiam ceva articole si mi-a picat in mana asta..."Rotala sp ''type 2''...nu pot zice ca e neaparat de mijloc, dar o poti tine in tufe foarte frumoase, culori incredibile in cazul in care ii prieste, numai sa gasesti...eu sincer sunt de acord cu cel care a scris articolul, o planta mai frumoasa decat aceasta, gasesti cu greu...in ceea ce priveste lumina ta, ai PM  . merci mult!
|
 |
|
|
Ma lamuriti va rog, care e diferenta intre cele doua variante?...am google-it subiectul insa nu am gasit un raspuns clar si la subiect, precum imi place, am inteles in linii mari ca:
- T5HO(nu degeaba ii spune High-Output) este mai puternic prin numarul de lumeni care este mai ridicat.
- consumul unei lampi T5HO este la fel cu cel T5, la acelasi wattaj.
- nu se poate folosi tub de T5HO pe lampa de T5 si viceversa.
- practic este diferenta de balast, care in combinatia cu tubul HO, creste numarul de lumeni.
Daca imi puteti da un exemplu de numar de lumeni al unui tub T5 vs T5HO la acelasi wattaj, pentru a-mi face o parere, multumesc si o noapte linistita!
L.E am gasit asta, http://www.lrc.rpi.edu/programs/nlpip/lightingAnswers/lat5/pc1a.asp
Conform spuselor celor de la philips un 21W-T5 are mai multi lm/W decat un 24W-T5HO  nu mai inteleg nimic...
|
 |
|
|
pyu wrote:Am facut standul la fix. 1 cm mai lung si nu se mai inchidea usa
Pai dupa 2 tamaioase, un cotnari, ai trecut la fertilizare macro cu V,O,D,K,A  de acolo si quote-ul meu! Bravo! Felicitari pt bazin!
|
 |
|
|
|
Pai cam da, din cate stiu si eu, nu ar fi trebuit sa se potrivesca tocmai pentru a impiedica conectarea accidentala a co2-ului in locul oxigenului, co2-ul este un gaz coroziv mai ales asupra garniturilor...buteliea stand in camera cu tine, nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla, iesirea pasiva a dioxidului, as putea zice ca ar fi un happy ending...nu vreau sa te speriu, dar eu nu as folosi-o!
|
 |
|
|
|
Se vede ca plantele sunt sanatoase! Se vad niste culori frumoase rau! Poti dezvolta putin cum ai adaugat cei 2x24W, si a doua intrebare, am inteles bine ca nu ai substrat fertilizant? numai bine si sa te bucuri de el, e reusit!
|
 |
|
|
|
Bun venit! Speram sa "ii dai de capat" si sa reusesti sa aduci bazinul in starea pe care ti-o doresti!
|
 |
|
|