| Message |
|
|
|
O temperatura cuprinsa intre 23-26 de grade e ok intrun bazin comun, acum depinde putin si de speciile prezente in bazin, xipho, molly, adora apa pe la 25-26...neonii de la 20-25....deci fa o medie, nu mai tin minte ce specii ai...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Imi cer scuze, a fost o gresala fara intentie. detaliile corecte despre lampa sunt: 2x36W PL Philips 865
Fii serios, nici o problema! Eram curios ce lampa era asa puternica, la dimensiunile acelea, deci esti pe ADA momentan, multumesc! Sunt putin invidios! Bafta multa, ca nu-mi place sa ma repet!
|
 |
|
|
stefanp wrote:Dau si doua, le trimit prin posta? 
Aha, deci esti darnic in momentul in care te uiti la locatia mea de profil  ! Dar vezi ca vin in tara cat de repede si in plus am neamuri in Barlad...deci, s-ar putea sa trebuiasca sa te tii de cuvant  . Sper sa-ti fie de ajutor!
|
 |
|
|
ITO Industries International SRL
Str. Platou Abator, nr.3, Iasi,
Tel: 0332.730.114
Incarcare butelie CO2 - 1,55 lei fara TVA/kg, verificare sumara tub CO2 - 2 lei fara TVA, verificare (curatare, verificare supapa siguranta) si poansoanare tub Co2 - 80 lei fara TVA. Dureaza cam 2 ore.
Dai o bere Stefan  !
|
 |
|
|
|
Cum a zis si Antoniot, fibra de sticla! Este un material extrem de rezistent, total "imun" la apa...daca o aplici in straturi, s-ar putea sa mearga, acum nu stiu exact unde e "buba" la filtru...dar eu zic ca merita sa incerci...
|
 |
|
|
Superb, imi place cum l-ai scos! Chiar foarte mult, observ ca ne asemanam la anumite detalii  .
Am o intrebare, bazinul are lungime de 60cm si ai zis ca folosesti lampa de 3x36W?...mi se pare ca tuburile sunt ceva mai scurte...si daca dezvolti putin partea de fertilizare, nu de alta, dar am si eu in vedere un asemenea proiect. Numai bine si sa evolueze asa cum ti-ai dori
|
 |
|
|
Nu, ca scopul lui e sa faca un ban cinstit  .
|
 |
|
|
Daca o sa continui asa, nu o sa-ti mai raspunda nimeni  , e doar un sfat, uite cum sta treaba, fertilizantul este de 2 feluri:
-sol fertilizant, din care plantele se hranesc prin radacina.
-fertilizant lichid, care la randu-i se divide in [micro(Fe, Cu...)/macroelemente(N, P, K)]
Daca o sa ai mai multe specii de plante si nu numai, esti intrun fel obligat sa le iei pe ambele! Ceea ce ti-a zis si Humbert, citeste cu atentie! Sol fertilizant si un fertilizant lichid cu Fe...a scris clar. O alternativa ok pentru inceput! Pe masura ce avansezi si capeti experienta, lucrurile se pot complica de la mult la foarte mult. Bafta!
|
 |
|
|
Eu unul am asteptat setup-ul nou...si imi place ce a iesit  , de acord cu Alber la acele 2 degete (de distanta)  sa vedem dupa plantare cum evolueaza! Bafta multa!!!
|
 |
|
|
Bine ai venit!
iordish wrote: Am cumparat un substrat de la animax din carrefour cu o granulatie cred eu potrivita mai treb sa completez cu un strat de pietris...
...asta nu am inteles-o! Exista sol fertil(pentru plante de acvariu)...care de obicei se acopera cu substrat inert cu o anumita granulatie...
iordish wrote:Sa nu uit vreau sa stiu daca acvariul e bn sa-l pun pe pervazul de la geam pt ca in alta parte nu am unde , cam bate soarele pana la 12 in el...
...in nici un caz, pur si simplu pentru a evita o neplacere + temperaturi fluctuante + soarele! o sa ai probleme... de obicei se aseaza pe peretele opus geamului si nu langa usa...
Citeste thread-urile care sunt "sticky" de la coltul incepatorului, despre noi... ciclul azotului(foarte important) care te ajuta sa setezi un bazin, ca nu e asa usor precum pare
|
 |
|
|
|
Leeri sau nu, temperatura de 28 mi se pare cam mare pentru un bazin comunitar...25 este o temperatura "neutra" si binevenita de cam toate speciile...plus adaptabilitatea este foarte mare, sigur a-ti vazut si neoni cu discusi...si pun pariu ca nu erau 25 de grade in acvariu, de altfel temp maxima de "comfort" a neonilor...
|
 |
|
|
|
Lucratura curata, atentie la detalii, facut cu cap, maini indemantice! Daca mai spui ca isi si face treaba...nu-mi ramane decat sa te felicit!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Exclude-o pentru inceput, pana ce se stabilizeaza bazinul si merge bine, parerea mea ca dupa, nu o sa mai ai probleme cu toate ca nu stiu daca este el neaparat factorul primordial pentru aparitia algelor...am vrut sa-ti spun, nu stiu de ce nu am facut-o!
|
 |
|
|
JBL Aquabasis...  Ca raport calitate-pret si eu zic ca se gaseste in CT!
|
 |
|
|
|
Perfect! Nu faci nimic gresit, aia e clar, doar ceva in plus...nu stiam ca tu procedezi asa, spor!
|
 |
|
|
1. eu le-as fi facut toate odata...peste siliconul deja cat de cat maturat, nu stiu cata priza mai face cel proaspat...
2. lipituri interioare cred ca stiu la ce te referi, dar cele exterioare sunt o necunoascuta pentru mine
|
 |
|
|
|
o explicatie babeasca: o lanterna cu cat o departi de perete, cu atat face o pata de lumina mai mare, corect?...ei bine cei 25 de cm latime ai lampei, vor fi mai mult decat destui ca lumina sa ajunga pe cei 41cm (toata latimea bazinului) Stai linistit, sunt gandite, plus ca au reflectoare...
L.E eu as merge pe 2x965 + 2xgrolux, 2x965 + 2xfloraglow, 2xpowerglow + 2xlifeglow am ales combinatiile astea, pentru ca nu prea imi place lumina calda in acvariu...deci depinde de ce iti place...o varianta mai ieftina pe care am folosit-o si am fost multumit, philips/osram 950/965 cu philips aquarelle...
|
 |
|
|
Mai lasa-l pana la urmatorul schimb de apa, si pe urma sa urmeze drumul(in cel mai bun caz) al sertarului. Iarasi, nu l-am folosit veci...incearca sa postezi toate problemele intrun singur post, ca mna pana la urma cineva tot o sa se plictiseasca sa tot raspunda, adica evita "chat-ul"...esti la inceput si esti nerabdator, se intelege  .
|
 |
|
|