[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: buryck
Forum Index » Profile for buryck » Messages posted by buryck
Salut! Am observat ca temporar, unor guppy li se inegresc irisurile, nemaifiind distinctibile de pupila! Nu toti prezinta astfel de semnalmente simultan, iar la unii nu apar deloc! Din cate am observat, fenomenul este prezent mai des in randul femelelor! Ciudat este ca "fenomenul" se instaleaza in doar 1-2 max 3 ore, persistand pt. aprox 2-3 ore sau chiar mai mult si dispare chiar mai repede decat apare...(exista pauze intre "fenomen" de la 2 zile pana la saptamani)
Acvariul este ciclat, filtrat, oxigenat, incalzit (26c), iluminat aprox 15h/zi! Are 60l, si este populat cu 10 guppy (2 maturi, restul de 8 sunt puii lor) + 3 sanitari care au vechime egala cu cei 2 guppy (aprox 5 luni). Mancarea, in ultimele 3 luni a fost doar uscata si de 3-4 feluri!
Nu stiu ce ar putea cauza aceasta reactie de inegrire a irisului, mai ales ca pestii nu prezinta semne de boala, oboseala, lipsa de pofta de mancare... se comporta la fel!
Aveti idee ce anume ar putea cauza asa ceva? Si daca ii afecteaza invr-un fel pe termen lung sau scurt?
Vorbesc din propria experienta! Eu am avut pui care s-au nascut intr-un acvariu cu...Cory si nu au patit nimic, chiar daca puii de guppy inotau langa gura lor! Ti-as recomanda ca atunci cand femela e aproape sa nasca sa o muti in acvariul in care vei tine pestii (ai grija ca temperatura sa fie aceeasi), e bine daca ai si alti pesti, cum ai tu Cory, asa nu se va simti singura, pentru ca exista un pericol sa nu mai nasca daca se "sperie"! Femela, in timpul nasterii nu isi mananca puii, dar dupa ce a terminat va trebui sa o muti inapoi in acvariu' principal pentru ca va fi flamanda si va manca tot ce prinde! Ar fi bine ca, dupa cum poate sti, sa ai multe plante sau locuri in care puii se pot ascunde chiar daca nu au de ce sau de cine sa se ascunda! Unii pui din nefericire se vor naste cu probleme la inotatoare sau la sacul cu aer si vor avea probleme toata viata! Daca iti va fi mila de ei acum, mai tarziu n-ai sa le mai poti curma suferinta... Pune-i in acvariul parintilor ca sa faca ei selectia naturala!
Ca sa nu pluteasca felia de castravete, curat-o de coaja... eu nu sunt fanul legumelor fierte deoarece isi pierd din calitati, dar ideea e ca pestii le pot roade mai usor asa! Eu crestam marunt felia de castravete si n-aveau probleme! In rest sunt perfect de acord cu dolly
Multumesc tuturor

T-Spike24 multumesc de oferta, dar momentan nu vreau sa chinui nici un peste deoarece intentionez sa plantez serios acvariul, asta va dura si va creea mult deranj si stres pentru pesti! Urmeaza, la anu', sper, sa-mi i-au un monstru de acvariu si poate vom avea ocazia sa facem personal schimb de "experienta"
Daca se va intampla sa moara fara ca inainte sa-i apara alte simptome, tind sa cred ca problema e batranetea! Plus de asta, ai spus ca doar el e apatic!
Oricum, guppy au o lista foarte mare de boli, uite aici http://www.guppies.com/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=36
Ar fi bine totusi sa fie mutat, daca se dovedeste ca fiind bonlav si... moare, macar nu ii inbolnaveste si pe ceilalti! Mai bine pierzi un peste decat sa-i pierzi pe toti...proprie experienta... daca ti-e mila s-ar putea sa-ti para rau
Ce varsta are guppy-ul in cauza?! Tine minte ca un guppy traieste aprox 2-3 ani... poate i-a sosit ceasul... totusi nu toti traiesc pana la batranete
Salut! Catalin ma numesc, am 20 de ani, si sunt innebunit dupa acvaristica, in special aquascaping Nivelul meu de experienta este cel al unui incepator, sau cel putin am revenit la el dupa o pauza de aprox. 2 ani! Pauza fortata... dupa ce acum doua ierni domnii de la enel au decis sa ne "taie curentul"! Viteza de lucru a oamenilor capabili care au reparat transformatorul cu pricina a fost mai mica decat cea a temperaturii apei, in scadere, din acvariul meu... va imaginati ce a iesit...

Acum mi-am luat un nou acvariu, dupa buget, de 54l! Mic, dar mi-e frica sa mai investesc in ceva in tara asta in care...
Ma pregatesc sa-l plantez, pesti am luat...si s-au dus... a mai ramas doar o femela de guppy impreuna cu 3 pui ai ei facuti inainte de aparitia bolii, sau mai bine zis a simptomelor! Se pare ca arau bonlavi cand i-am cumparat, desi nu dadeau semne de boala! Am decis ca nu mai cumpar ceva, vreodata, din obor!

Poze, dupa ce inverzesc acvariul, va promit, am sa le pun aici!

Cum spune-ti voi de obice, ape limpezi, pesti sanatosi...si sa nu aveti probleme cu ENEL-u'

P.S. am vazut ca aveti simtul umorului, hehe, goooood Si "competitia" voastra intre bucuresteni si constanteni! Pai eu ce sa mai spun, ca am observat ca doar T-Spike24 e din Buftea

Mi-a parut bine si sper sa devenim prieteni!
Da, ramele sunt bogate in proteine, ca si galbenusul de ou.... cam toata mancarea "vie" pentru pesti e bogata in proteine!
Ramele sunt periculoase in aceeasi masura in care sunt si alte alimente daca nu sunt tratate sau administrate corespunzator! Eu le dau numai pui de rama, deoarece sunt mici si mai usor de curatat! Este adevarat ca trebuiesc tinuti in apa 2-3 zile inainte de a fi serviti pestilor! Daca ramele sunt cam mari pentru o singura inghititura, acestea se pot taia (ele traiesc si dupa...dar tre' sa ai ceva nervi sa tai o rama...) Si inca ceva... ramele colectate din locuri unde exista sere sau livezi nu trebuiesc administrate pestilor... cel mai probabil au fost expuse unor pesticide/insecticide, iar acestea pot fi fatale pestilor!
@Dolly promit
@kreatoru merge spanac macinat si inghetat (sau invers)! Eu prefer sa le dau proaspat deoarece nu-si pierde din calitati! (frunzele de spanac sau alte alimente vegetale ar fi bine sa fie administrate in cantitati reduse...parerea mea, oricum pestii nu se omoara dupa ele)
Am uitat larvele de chironomide...sau de libelule cum li se mai spune, foarte bune!
Spanacul si salata nu poate fi mancata de guppy... e dificil pt ei sa rupa bucatele de pe frunza, asa ca ori o oparesti pana se inmoaie, ori o mototolesti in mana, asa pot musca din ea! Iar larvele de tantari, cat timp este cald, vara si putin primavara, oriunde gasesc apa statuta, tantarii isi depun oua-le! Eu stau la curte si pentru mine e usor sa hranesc pestii cu larve de tantari! Dar poti incerca, intr-o galeata pui niste frunze de pom (asta pt ca tantarii isi depun oua-le in apa cu materie organica in descompunere) si o lasi undeva afara, ferita de soare direct, si o sa ai larve mai mult ca sigur! Tantarii cresc foarte repede, asa ca daca le dai multe larve si pestii nu le mananca...........o sa-ti para rau ca sa zic asa! Acum e cam tarziu si cam frig... poti sa incerci la primavara cand vezi ca apar tantarii!
"Nu ca vreau sa zic, dar vreau sa spun", pestii mei sunt foarte fericiti! Ma refer la guppy! Au in meniu mai multe tipuri de mancare decat zile intr-o saptamana! Pentru ei e ca si cum ar manca ceva nou in fiecare zi! Ce mananca?

- Daphnia uscata (imi cer scuze daca nu e daphnia, dar seamana) (am renuntat la ea...mi s-a parut ca pt pesti e ca painea pt oameni... nu poti traii bine doar cu paine si apa..)
- fulgi
- granule rosii (stiti voi...)
- tubifex vii (rar pentru ca sunt periculosi....si miros)
- spanac, salata
- galbenus de ou (de prepelita...e mai mic)
- larve de tantari
- musculite de fructe (fara aripi)
- râme mici (pui) (cam ciudat, dar pestii sunt innebuniti dupa ele)
ar mai fi cate ceva...

Nu ca n-as avea ce face, sau ca am prea mult timp liber, dar imi place sa-i vad fericiti, vioi, plini de culoare! Nu e bine sa exagerezi, dar nu par sa aiba probleme din cauza mancarii! Oricum, mancare le dau o singura data pe zi, mai rar de doua ori!

Daca mai e cineva care are un asemenea meniu, as fi tare curios cu ce altceva isi mai hraneste pestii!

Am termometru, temperatura n-a scazut sub 24C, variatia de temperatura a fost de 3 grade 27-24C! De ciclat s-a ciclat in conditii naturale...a durat o luna! Incalzitor nu mai am, s-a spart! Daca e gris, se vindeca doar prin ridicarea temperaturii? Adica 28-30C? Si inca ceva, ancistrusii nu sunt afectati de gris si de cresterea temperaturii pana la 30C?! Stiu ca nu e ok fara filtru, dar nu am, asta e, cand am ocazia o sa imi achizitionez unul!
Salut!

Am un acvariu de 50l, l-am ciclat, i-am pus o pompa de aer, o planta (anubis nana), filtru n-am, dar apa e ff curata!
Schimb saptamanal 20% din apa... temperatura aprox. 24C...

Mi-am luat pt inceput 6 guppy si 2 sanitari! A observat ca, din pacate, unul dintre sanitari era bonlav...ii aparusera niste pete albe mari, ca niste cosuri si i se raspandisera pe tot corpul! Bineinteles ca si-a luat zborul si el si amicul sau! Au ramas doar guppy care au trait fericiti si ff vioi o saptamana (timp in care o femela a facut si pui), dar astazi am observat ca 4 dintre ei au niste pete forte mici si albe pe cozi si pe aripipioare! Nasol... acum nu stiu ce sa cred, daca s-au inbolnavit de la sanitaru' ala sau e alta boala! Tind sa cred ca e altceva, pt ca petele albe de pe sanitar erau mari si iesite in relief (ca niste cosuri) extinse pe tot corpul , in timp ce petele de pe guppy sunt mici, dese si doar pe aripioare! Inca un simptom ar fi acela ca se freaca de decor!
Inca ceva, acum 3 zile am mai cumparat 2 ancistrusi, nu par a fi bolnavi!

Care ar fi problema?!

Forum Index » Profile for buryck » Messages posted by buryck
Go to: