[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: buryck
Forum Index » Profile for buryck » Messages posted by buryck
Pai e simplu, pentru un debit asa mare este necesara o pompa mare sau foarte eficienta, iar la pretul acela mi-e greu sa cred ca e chiar asa de eficienta. In general pompele mari si ieftine sunt si galagioase.
S-ar putea sa nu fie tocmai silentioasa la debitul ala
Salut.

Acvariu MP Eheim 160l (100x40x40), cu intarituri lungitudinale, fara zgarieturi + capac negru cu ventilator si termometru reglabil analog foarte exact + pad din polistiren extrudat de 2cm si pad negru pentru izolare termica si protectie acvariu (amandoua 100x40x40): 250 lei cu transport.

Filtru extern SUNSUN 302 cu debit 1000l/h, pachet complet (furtunuri + rezerva, pipe IN + Out cu spray, skimmer) spatiu de filtrare mare si foarte silentios, materiale filtrante: bile ceramice, inele ceramice, bureti grosieri, carbon activ, fara defecte: 180 lei cu transport.

Radacini vita de vie tratate foarte bine ~40x40 cm + pietre necalcaroase si craniu cumparate din Hornbach si carapace de melci/scoici (http://buryck.sunphoto.ro/decoruri_acvaristica): 100 lei cu transport.

Restul: macare (spirulina JBL (3/4), novo pleco JBL (1/2), artemio mix JBL (nou), Tetra pro energy si Tetra min doar desfacute ambalajele), priza programabila, mincioguri, filtru aer, prelungitor. Daca vreti ceva din astea lasati-mi un pm, le dau ca bonus...

Poze: http://buryck.sunphoto.ro/acvaristica

P.M. sau 0760035348

O zi buna.
Reducere la produsele din acest post http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24794.page

Acvariu MP Eheim 160l (100x40x40), cu intarituri lungitudinale, fara zgarieturi + capac negru cu ventilator si termometru reglabil analog foarte exact: 270 lei cu transport.

Filtru extern SUNSUN 302 cu debit 1000l/h, pachet complet (furtunuri + rezerva, pipe IN + Out cu spray, skimmer) spatiu de filtrare mare si foarte silentios, fara defecte: 200 lei cu transport.

Radacini vita de vie tratate foarte bine ~40x40 cm + pietre necalcaroase si craniu cumparate din Hornbach si carapace de melci/scoici (http://buryck.sunphoto.ro/decoruri_acvaristica): 120 lei cu transport.

Restul: macare (spirulina JBL (3/4), novo pleco JBL (1/2), artemio mix JBL (nou), Tetra pro energy si Tetra min doar desfacute ambalajele), priza programabila, mincioguri, filtru aer, prelungitor. Daca vreti ceva din astea lasati-mi un pm si vedem...

Fiecare au preturi cu tansport separat, dar daca sunt luate toate, sau de exemplu acvariul cu filtrul, se mai face o reducere.

P.M. sau 0760035348

O zi buna.
Salut, hai sa va spun ce se gaseste in pachet:

- acvariu MP Eheim 160l (100x40x40), cu intarituri lungitudinale, fara zgarieturi. Cumparat din Hornbach.
- capac negru cu ventilatorsi termometru reglabil analog foarte precis.....
- filtru extern SUNSUN 302 cu debit 1000l/h, pachet complet (furtunuri + rezerva, pipe IN + Out cu spray, skimmer) spatiu de filtrare mare si foarte silentios. Fara defecte.
- filtru apa, inalt de 30cm cu sita nylon foarte fina lavabila + cheie. (am uitat sa-l pun cand am facut poza)
- materiale filtrante: bile ceramice, inele ceramice, bureti grosieri, carbon activ (nou).
- radacini vita de vie tratate foarte bine (mai multe poze aici http://buryck.sunphoto.ro/decoruri_acvaristica).
- pietre necalcaroase + craniu cumparate din Hornbach si carapace de melci/scoici (http://buryck.sunphoto.ro/decoruri_acvaristica).
- mancare: spirulina JBL (3/4), novo pleco JBL (1/2), artemio mix JBL (nou).....
- filtru aer, priza reglabila, prelungitor, 2 mincioguri (mare si mic).
- pad din polistiren extrudat de 2cm si pad negru pentru izolare termica si protectie acvariu (amandoua 100x40x40).

Mai sunt si alte maruntisuri, dar sper ca n-am uitat nimic important.

Pret pachet 700 lei, putin negociabil. Asigur transport in Buftea, Bucuresti sau in apropieri.

0760035348 sau P.M.

Multumesc.
Salut, unde ai auzit de acesti oamenii astia?
Cati litrii de Jbl Aquabasis ai in total?
Nu e deloc exagerat, la tine a durat atat pentru ai putut sa-l fierbi, Alex a specificat ca nu are cum sa-l fiarba. Dar filtrul e inutil daca tot il ti in galeata si schimbi apa zilnic.
alex24 wrote:

daniel cum pot mari kh imi poti explica si mie? in momentul de fata KH in acvariu fiind de 3 (tester 6in 1 jbl )

am mai citit ca daca boloroseste apa ii creste ph din cauza aerarii sau sunt cu totul in ceata ?

va multumesc pentru ajutorul acordat in a elucida misterul

Iti spun cum sa maresti ph-ul

Aerarea apei, prin eliminarea dioxidului de carbon
Filtrare prin coral sau calcar
Adaugarea de pietre ce contin calcar sau folosirea coralilor
Folosirea produselor din comert pentru ridicarea pH-ului
Trebuie sa ai grija sa nu existe modificari bruste la valoarea ph-ului.

Cat de repede se ingalbeneste apa? Daca trec 24h si apa e putin colorata e ok de pus in acvariu (daca a fost tratat inainte, banuiesc ca ai intrebat-o pe femeia de ti la vandut)
Daca nu-ti place cum arata culoarea apei in acvariu de la tanini atunci ori pui in filtru carbon activ, ori faci schimburi de apa mai dese.

Neonii rezista si la ph 5, poti cauta informatii pe google si pentru restu
Incearca sa scoti apa din acvariu, intr-o galeata de 10 l si pune buturuga in ea, o lasi 24 ore dupa care fa un test de ph la apa aia. Daca nu scade sub 5 intr-o galeata atunci n-o sa ai probleme in acvariu de 150l. Pestii nu vor murii, doar ai grija cu ph-ul, schimb de apa 10l pe zi (50% pe sapt), faci teste si daca ph-ul ramane stabil atunci e ok sa ti buturuga in acvariu
Poti sa pui cam 5-10 linguri de sare neiodata, din aceea de muraturi, la 10 litrii de apa. Daca lemnul nu a fost tratat sau fiert deloc inainte, o sa te chinui mult si bine sa scoti taninul din el... trebuie fiert neaaparat. Dar daca e deja tratat, atunci cu ceva rabdare si multe schimburi de apa o sa reduci semnificativ taninul din lemn.
Dupa ce-l tratezi si scoti majoritatea taninului din el, pune corbon activ in filtru ca sa absoarba restul taninului din acvariu... lemnul va continua sa mai elimine cantitati mici pe o lunga perioada.

Conteaza ce lemn este si ce varsta are, cum zicea kirucd, unele esente au mai mult tanin si timp de eliminare diferit.
Salut,
Sarea n-o sa scoata taninul din lemn, ea se pune cand il fierbi ca sa-l tratezi de paraziti si mai ajuta lemnul sa stea scufundat. Cel mai bine fierbe bucata aia de lemn cateva ore bune, cu schimburi de apa sau daca nu se poate, macar pune apa calda atunci cand il ti in galeata, asa se elimina mai rapid taninul.
Foarte frumosi
Primul meu peste a fost un Corydoras. Saracul, prin cate a mai trecut... pana la urma a murit de batranete... sau aproape
Da, numai ca la pretul asta cred ca le schimbi mai des ca neoanele.
Pe sistemul: daca n-ai paine, manaca cozonac...
Salut.

Vreau sa pun doua tuburi t8 de 30W la un acvariu. Am o lampa de tavan cu 4 tuburi de 18W, in care sunt doua drosere si un condensator.
Un droser tine 2x18W sau 1x36W. Eu vreau sa pun pe fiecare cate unul de 30W... se poate?
Starterele nu cred ca sunt bune, in sensul ca nu cred ca aprind un tub de 30W.

Acum daca cineva m-ar putea ajuta cu diagrama... cum sa leg corect fierele intre drosere - condensator - startere si tuburi?
Poze cu doserul si condensatorul:

Multumesc
Buna, Anubias nana mai ai de vanzare acum? Sau macar intr-un viitor apropiat? Asi vrea cateva poturi, fiindca in cele cateva magazine vizitate de mine, aratau foarte urat si erau ruginite...

Vroiam sa-ti mai spun, daca nu deranjez, ca ar fi frumos sa pui cate o poza cu fiecare planta pe care o ai la vanzare, mai ales ca vinzi constant. De asemenea le-ai putea grupa in functie de dificultate (plante easy - hard)

In rest, multa bafta si vanzari placute
Am nevoie de unul sau mai multe filtre externe pentru un proiect nou. Filtrele pot fi noi sau folosite.
Astept oferte aici sau PM.
Multumesc.
valabil
Vand:
- doua buturugi de vita de vie tratate, cu forme deosebite si locuri de adapostire pentru puiet sau pesti "fricosi".
- pietrele sunt de mai multe feluri si nu sunt calcaroase.
- patru feluri de cochilii de melci si un craniu din ceramica.
http://buryck.sunphoto.ro/decoruri_acvaristica
Toate sunt tratate si nu prezinta pericole pentru pesti sau plante.

Prefer sa le dau pe toate odata.
Pret pachet: 130 ron.

O zi buna
Salut.
Fiind pradator, mananca aproape tot ce-i incape in gura; poti sa-l ti cu specii cam de marimea lui sau mai mari si corespunzatori parametrilor apei in care taieste clarias batrachus, cum ar fi brabusi mari, unele ciclide, Loricariids

Forum Index » Profile for buryck » Messages posted by buryck
Go to: