Message |
|
acotirlea wrote:
Acum ma intreb daca nu cumva era mai bine sa iau unul de 20 litri.
Asta depinde ce vrei sa pui in el si ce spatiu ai, dar eu cred ca va fi mult mai usor de intretinut acesta de 40l decat cel de 20l.
Nu e necesar sa pui polistiren sub acvariu daca suprafata unde sta e dreapta si neteda, iar masa, daca tine un tv vechi cu tub catodic sigur tine si acest acvariu.
|
 |
|
Te cred, dar nu m-am indreptat catre filtrele interne pentru ca ocupa mult spatiu in acvariu.
|
 |
|
Nu cred ca se compara... au alt principiu de functionare!
Pe youtube n-am gasit ce cautam, dar am observat ca se intampla sa aibe probleme cu capacul ce poate face galagie din cauza vibratiilor!
|
 |
|
Multumesc pentru raspunsuri!
Am vazut ca motorul de la AquaClear 200 are doar 6W, teoretic n-ar fi galagios, da niciodata nu sti pana nu intrebi 
|
 |
|
Salut, vreau sa achizitionez cateva filtre hangon (Hagen AquaClear 200)
Mai are cineva asemenea filtru?
Ma intereseaza cat sunt de silentioase si daca sunt bune in general!
Multumesc.
|
 |
|
Salut, vroiam sa spun ca daca planta aia din stanga jos e anubias barterri, si asa pare, trebuie scoasa imediat de acolo daca nu vrei sa o pierzi! Asa am patit eu cand nu stiam, am pus-o in substrat si a putrezit potul. Prinde-o de buturuga, acolo va creste perfect!
|
 |
|
Da, e un pic cam scurt la 75cm, dar nu e grav... ca si in natura, nu peste tot e luminat la fel.
Vreau sa pun doua sau maxim trei neoane! Puterea o pot marii pe parcurs, pe mine ma intereseaza mai mult ce fel tub sa pun, si ce combinatie de tuburi trebuie sa fac.
Substratul Aquatic Nature Ferti Soil pe care mi l-ai recomandat pare foarte bun, dar si cam scump, la 100x40 imi trebuiesc cam 20l. Si cum am zis, planta principala va fi anubias ce nu are nevoie de substrat. Si sa dau 600 lei aproape degeaba...
|
 |
|
Salut!
Am un acvariu de 160l (100x40x40) in care vreau sa fac un mix de soft si hard aquascaping.
Am adunat cateva radacini pe care le-am tratat si urmeaza sa caut si niste pietre, dar pe frigu asta...
Vreau niste sfaturi pentru lumina si substrat
Acvariul are capac facut de mine (pun poze cand il voi finisa) si lungimea tuburilor poate fi de maxim 75cm.
La substrat m-am gandit sa fie ceva de granulatie 2-3mm si de culoare neagra.
Pentru ca am o planta preferata, Anubias, aceasta va fi principala verdeata din acvariu. Asadar substratul nu trebuie sa fie ceva deosebit sau format din mai multe straturi
pentru ca anubias-ul va creste pe lemn. Ce substrat imi recomandati?!
Cat despre lumina de preferat sunt tuburile t5 dar pentru t8 am deja tot ce-mi trebuie, mai putin tuburile fluorescente  ! Ce tuburi t8 (dar si t5 ca poate imi iau droser si tot ce trebuie) imi recomandati si cati Watti?
Multumesc!
|
 |
|
Gata... acum e la test!
Marginea polistirenului am acoperito cu o banda de plastic, exact ca aia de la mobila!
Inclinatie din pacate mai are, dar foarte mica. Nu o sa ramana asa!
Maine ma duc pana in Pitesti si cand ma intorc dau prin Hornbach! Am pus 4 coltare de 10/10 in cu intarituri proprii (mai mari n-am avut) si mai pun maine sau cand am timp inca 4 pe spate asa cum ai zis tu!
|
 |
|
Am luat aseara acvariul si azi fac suportul metalic (defat l-am facut).
Polistirenul pe care-l am e extrudat de 2cm, e bun asta extrudat? Am vrut sa cumpar chestie daia de se baga sub acvariu, dar pe cutia avariului scria ca are ca standard... si ghici ce... probabil ca aia de la magazin lau scos si il vand separat.
Suportul e din teava rectangulara de 2/3 cm pusa pe cant cu intarituri pe mijloc! Trebuie sa fie mai mult decat suficient.
Parchetul e perfect drept dar blatul acela are o mica inclinatie, aprox 2-3mm / 40cm. Incerc sa-l aduc la drept!
Multumesc pentru ideea cu acele coltare, la asta nu ma gandisem, noroc ca agasesc de toate prin magazia lu' tata
Acum am vopsit cadru si astept sa se usuce ca sa-i dau si a doua mana...boring
 Deci, e bun polistirenu ala extrudat?
|
 |
|
Pai da, eram si sunt foarte sceptic cu privire la rezistenta standului in forma actuala! La aia cu 3 persoane m-am gandit si eu, dar n-am incercat  ) Oricum nu am de gand sa-l pun daca nu sunt sigur ca rezista! Da am facut bine ca am intrebat si am primit raspunsu asteptat  )
Acum ca m-am convins as vrea sa fac un cadru metalic pe care sa-l pun sub acvariu, unde e spatiul acela gol dintre sertare, cu intarituri pe mijloc! Sper ca a-ti inteles la ce ma refer! Ar trebuii sa fie mai mult decat suficient!
|
 |
|
Salut, m-am intors cu un nou setup si cu o intrebare!
Credeti ca rezista standul acesta la un acvariu de aproape 200 kg? adica 160l (100x40x40) + 30kg sticla
Am unele indoieli! Voi ce ziceti?!
|
 |
|
Cumpar acvariu de aproximativ 200l, rectangular si fara echipamente (capac, filtre...)
Daca ma poti ajuta lasa-mi un mesaj cu dimensiunile si pretul.
|
 |
|
Salut! Schimb 1 mascul betta (rosu, 8-10 cm) identic> http://fc07.deviantart.net/fs50/f/2009/316/a/2/Betta_Splendens_by_Enedril.jpg si 4 hoplo (3 la 4-5 cm si 1 la 8+ cm) pe plante, de preferat anubias barteri! thx
|
 |
|
Nu am nici-o indoiala ca ceea ce scrie acolo e adevarat! Inc-odata, ce regulament am incalcat? Ca am pus o intrebare si mi-am dat cu parerea? Dar stai, tu esti doar un simplu user care-si da cu parerea... ciudat...
Daca tot am incalcat regulamentul, iar tu esti doar un simplu user, lasa-i te rog pe cei indreptatiti sa-mi spuna daca si unde am gresit...
|
 |
|
Asta nu e un motiv, si abuzezi de functia pe care o detii! Ce regula am incalcat? Daca tu n-ai gasit nimic in legatura cu "boala" guppylor mei, am incalcat eu vreo regula? Sau tabelul ala e scris de Dumnezeu si nu poate fi adaugata o boala noua?! Sunt alarmat de nesimtirea ta!
|
 |
|
Vad ca s-au sters ultimele 4 raspunsuri... asa se procedeaza pe aici?
|
 |
|
Motivul pt care-mi fac griji nu este pt ca asa sunt ei, ca daca erau unii cu ochii normali si unii cu ochii total negrii nu ma deranja! Dar nu mi se pare ceva normal sa li modifice culoarea din alb in negru si invers...m-ai inteles tu un pic gresit, dar sa presupunem ca ar fi normal sa se intample asa ceva, care este motivul? de ce nu vorbeste nimeni despre el?( m-am tot documentat despre guppy si n-am gasit nimic) trebuie sa existe o explicatie...
Saracii pesti... au suferit atatea conbinatii de gene incat sistemu' lor imunitar e varza... Am sa-ncerc sa-i monitorizez cat mai des, poate gasesc vre-un raspuns! Va mai astept cu pareri!
|
 |
|
djphazer wrote:P.S. Sigur alimentatia lor nu include etnobotanice ?
Buna asta, dar nu, deocamdata stau intr-un acvariu cu plante necomestibile  ) (nu artificiale)
As fi filmat din prima pt. ca stiu ca face treaba fiecaruia mai usoara, mie sa explic si voua sa intelegeti, dar n-am ceva atat de bun incat sa fie clar la 1-2mm2 cat are ochiul unui guppy!
|
 |
|
Cei doi guppi sunt frate si sora, dar n-au fost facuti de parinti frate si sora!
Lumina artificiala este defapt 6 ore p zi (10w), in rest e lumina naturala, de la soare (camera mea are 2 geamuri mari, dar nu tin acvariu in bataia soarelui si au locuri umbrite in acvariu)
Posibil sa fie ceva psihic, dar ce ma nedumereste este ca nu au schimbari vizibile in comportament cand irisul e negru!
|
 |
|