[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bebetto
Forum Index » Profile for bebetto » Messages posted by bebetto
Dintr-o intamplare, nefericita din pacate, am intrat in posesia unui bazin mai aparte cu o capacitate de aproximativ 250litri impreuna cu toata tehnica din dotare.

image

Daca a fost sa fie, nu puteam refuza asa ceva ! Odata in batatura, a aparut si intrebarea ..de care sa fie ? plantat?.. NU !!mi-am facut damblaua...biotop..o singura specie( si vedeam vreo 100 de neoni inotand in banc printre ceva radacini)...Nu. Ramineau ciclidele, bineinteles ca malawi. Dar sa revenim la tehnice.
- bazin de aproximativ 250litri
- filtru extern Tetra EX1200
- incalzitor 300w
- lumina.....aici o problema, avea 2 tuburi dar empirica instalatia(s-a dat jos). Ramane in discutie iluminarea
- substrat urmeaza sa achizitionez ceva nisip alb..de ciclide(zice vanzatorul)
- ceva bolovani (nu m-am decis de care inca)
O vedere din fata
image

De sus

image

Are si capac, la urmatoarele sedinte foto o sa apara.
Acum vietuitoarele, cum am spus ciclide. Tinand cont de cei 250 litri care vor ramane doar 200 aproximativ am zis ca ar merge maxim 3 familii de cate 7 membri(aprox. 10 litri de pestoi)Aici sunt multe de discutat tinand cont de experienta mea cu asa ceva - 0 - Cu ajutorul sfaturilor voastre vreau sa o salt (experienta, nu altceva) cat mai sus.
Cam asta-i prezentarea generala....

Este de 2 litri ? Fa-i verificarea si succes ! Apropo....de unde esti ? Completeaza-ti profilul.
Multumesc.
Update - algele au inceput sa dea inapoi. Supraveghem cu atentie in continuare. Victime colaterale 2 neritina, al 3-lea este in convalescenta.
Multumesc inca o data Lucian, am dat comanda. Nu au filtru sterasyl, dar la schimbul lor voi lua. Motivul lor de a inseria 2 filtre de carbon este cantitatea excesiva de clor din apa retelei municipale. La comanda, omul a intrebat din prima unde va fi folosit filtrul - retea sau fantana. A fost deschis la propunerea mea ( de fapt a ta) de a schimba filtrul 3 cu un sterasyl. Vedem cat de prompti sunt cu livrarea.
Done, acum asteptam rezultatul.
Multumesc ptr raspunsul detaliat Lucian. Discutam despre filtrul cu 6 trepte de 359 lei Da ceva despre cartuse, ce parere ai ?. Concluzie si pentru altii - fara reziduala la ultrafiltrare.
Pana la urma ultrafiltrarea presupune apa reziduala sau nu ? Ma bate un gand cu asta https://aquatime.ro/ultrafiltrare-uf-direct/Ultrafiltrare6trepteRidicatorPHTurmalinaUF6FIR. In prezentarea lor nu apare nimic de reziduala. Humbert ai pus furtun separat ptr reziduala ?
Pai nu am jurnal ... Cand pun apa oxigenata pestii raman pe loc ? Ca si lumina T5 obosite de 2x12w.
Revin cu poze
bazinul
image

problema
image

filtrarea + UV
image
Salutari !
Din pacate, m-am umplut de alga barboasa... Discutam despre un bazin de 25 litri, CO2 presurizat, controler PH,......Ca si masuri luate - scazut PH-ul la 6,4 (ptr mai mult CO2 dizolvat) ; UV-ul de 5w functioneaza non-stop de vreo 4 zile. NIMIC !!!!! Chiar o oarecare dezvoltare.
Va rog, daca stiti si alte masuri ....ascult . Multumiri.
Captivant jurnal....m-am bucurat....m-am intristat.....Care mai este situatia actuala ?
Vezi PM
Uita de varianta creveti cu guppy, nu se potrivesc....parerea mea.
Intr-adevar, sunt prajitura ptr creveti. Lasa-le la uscat, nu le baga verzi. Plus iodul eliminat, ajuta.
Pentru un nano....hai ca merge.
Ce mai perleaza Darth Maul....se vede ca ai crescut cu Star Wars.....Felicitari !
Poti incerca ce zice opincarul, frunzele de stejar coloreaza ceva ceva apa, dar PH-ul....am dubii. Mie nu mi-a iesit.
Conurile de arin, da. Frunzele de stejar am dubii....incearca frunzele de dud. Tu decizi.
Sa pui leduri...eu am incercat, nu am ascultat sfatul colegilor si pa plante. Ca tuburi incearca combinatia 865 cu 830. Asa am acum.

Forum Index » Profile for bebetto » Messages posted by bebetto
Go to: