| Message |
|
|
|
Pe retur! Se face un pic mai greu amorsarea daca ajunge aerul in UV-c va trebui sa apesi de mai multe ori pe butonul de amorsare si repejor in timp ce scote bulele pe retur sa conectezi si la priza,dar de amorsat se va amorsa.
|
 |
|
|
Foarte frumos Costi! Ma asez si eu la "rand" pentru putin Fisidens? 
|
 |
|
|
|
Bine subliniat de Alber, un vis de plante ,superb crescute!!
|
 |
|
|
|
Nu`sh ce sa zic,eu l-am considerat decorativ si ca o completare a geografiei interioare a acvariului,ma mai gandeam sa-l inlocuiesc cu covor de HC numai ca asta e mai de durata intrucat hc-ul suspendat intra in regres mai intai si abia apoi se dezvolta .
Deacord cu tine Alber,dar acolo avem deaface cu un cub deci si profunzime pe masura ,la mine trebuie sa folosesc toata desfasurarea acvariului de 120cm cu o profunzime de doar 48cm...Si mie imi place acel setup!
|
 |
|
|
Frumoase culori,Sergiu! O "paleta"intreaga,bravo! Uf ...si in continoare in acvariile tale E.Setaceum...ca sa-mi tai eu venele...sau sa mi le las lungi... 
|
 |
|
|
dogibeer84 wrote:Nu pot decat sa te felicit pentru un scape foarte reusit. Mi e personal imi plac foarte mult acvariile de genul nature, chiar daca nu se schimba prea mult peisajul. Daca ii sa compar cele doua, primul arata de nota 10 si ai putea participa linistit la un concurs de aquascaping in primavara.
Bafta in continuare!
Daca discutam de acvarii de concurs iti dau dreptate, cam asta a fost ideea,sa vad daca am rabdare si pot face un scape de genul asta.Sincer si mie mi-a placut mult ...dar pentru putin timp!  In mod sigur il voi inscrie la AAC la anul.Un lucru pe care l-am gresit si il regret acum este ca nu am speriat un pic pestisorii sa se grupeze chiar in taietura dintre "munti" ,acum e tardiv...
Eh. celalat chiar daca e mai fistichiu si nu atinge punctele de interes ale unui concurs,ma face sa ma simt bine,mai bag mana mai tai mai misc cate ceva...ma simt un pic util  .
Multumesc!
|
 |
|
|
Bun venit! Da, ce zice Ginel ,din Romania, Din CONSTANTA!!  .Bravo! Ma bucur ca nu ti-ai uitat originea si ,mai mult,ma bucur ca o recunosti cu oarece mandrie! Bravo!
Domane,la mal de mare zici ca e pepiniera de acvaristi!! 
|
 |
|
|
|
Bun venit!Un nou recrut in randul comandourilor de acvaristi dobrogeni! Bravo!
|
 |
|
|
Bun venit! Eu zic sa-l faci de 400l ...sa fie cu limita de varsta!  Si oricat de mare e tot gasesti ce sa bagi in el! 
|
 |
|
|
Hehehe! Sa inteleg Sergiu ca ma inpingi spre o metalhalida  ...mda e o idee...desii o sa faca nevasta ca racheta in noaptea de revelion!  Si totusi ma macina chestia asta cu Setaceumul,daca nu s-o putea altfel o sa o fac si pe asta .Oricum ma bag sa mai incerc o data dar voi cauta ceva mai multe fire  daca nu si nu pana la urma ii dau si o metalhalida 
|
 |
|
|
brawn wrote:Foarte frumos bazinul! Felicitari! Fara sa spun ca nu imi plac celelalte fotografii, sunt de acord cu bogdan94.
Multumita Faraonului care cu mana buna mi-a trimis mai demult 2 poturi uite ca a mers un pic ,evident ca de vreo 2 ori eram sa-l pierd de tot asta mai pe la inceputul setupului,totusi am reusit sa-l intind un pic
Ma intreb ce trebuia sa faca saracul hasceu ca sa zici "a mers OK si s-a intins OK" 
Iti dau dreptate oarecum,si mie mi-a placut mult cateva zile ,dar tot cu ochii pe el,fara sa bagi mana in "balta" deloc,fara sa tunzi,fara sa reasezi ,cu o cromatica destul de monotona,desi destul de expresiv,am zis ca e prea mult pentru mine!am simtit ca fac explozie ,zilnic la fel, "maruntisurile "astea nici nu le sesizezi evolutia,nici nu sti daca sa te bucuri sau sa plangi  Promit ca o buna bucata de vreme nu mai vreau sa fac chestii asa monotone  sa nu vezi tu o Macranda ,o "buchet" de Didiplis  Deci concluzia:foarte frumoase scapeurile astea cu verdeturi marunte si specii putine dar,dar la altii pe net! ma uit cu placere si atat
Pai nu stiu despre hc...poate ca nu s-a facut un strat mai gros...de 3 cm poate?  In mare am avut cam toate plantele de-a cursul timpului si cam toate au mers detul de bine totusi am o frustrare :Eriocaulon Setaceum!!Nu a vrut la mine si pace! De 3 ori am avut cate 2 fire ,tot datorita Faraonului,au mers bine o luna poate doua si gata! Mor cand vad in atatea acvarii aceasta planta in conditii optime.Uf,cred ca in curand voi desface setupul asta si voi cauta E setaceum sa fac un acvariu numai cu ea! Nu uit eu setupul Faraonului din 2009,nebunie pot spune,plin ochi de E Setaceum si crescut de vis!
Multumesc de apreciere!
Dolly sincer nici eu nu stiu! daca gasesc E setaceum pe undeva si maine renunt la el!  Mai vedem!
|
 |
|
|
bogdan94 wrote:Prima poza imi place cel mai mult, pe ce sunt crescute staurogynele?
Pe un maldar de bolovani peste care am pus mopani ,mai multi,astfel au avut pe ce sa se intinda Staurogynele.Au mers singure s-au indesit la greu fara vreo interventie de-a mea,efectiv pana in acel moment nu am intervenit in bazin.
Nu stiu dac mi-am dorit ceva anume de la setupul asta ci doar sa creasca lejer fara sa ne stresam reciproc si,ba da,mi-am dorit cel mai mare covor de HC posibil din acvariile mele! Multumita Faraonului care cu mana buna mi-a trimis mai demult 2 poturi uite ca a mers un pic ,evident ca de vreo 2 ori eram sa-l pierd de tot asta mai pe la inceputul setupului,totusi am reusit sa-l intind un pic
Multumesc !
|
 |
|
|
La multi ani!
Dupa o absenta destul de lunga apar si eu cu noua imagine a acvariului meu pe care l-am denumit "Ruine" sincer nu stiu de ce dar asa mi-a venit  Acvariul probabil il stiti, 320l, substrat Tropica,fertilizare lichida JBL (mai de criza  ) macro PPS ,lumina T5 865 300W,10h/zi in trepte,canistre externe 900l+1200l,CO2 presurizat cu reactor extern.Eh,si cam asta a iesit in prima faza:
SI de curand l-am modificat un pic ,am taiat din monotonie  si a iesit cam asa:
Mai e destul de lucru la evolutia lui ,sa vedem daca am rabdare sa-l tin pana evolueaza... 
|
 |
|
|
Noaptea trecuta s-au afisat rezultatele concursului IAPLC ,cu 1819participari din care 5 pentru Romania,momentan sunt doar listele in format PDF,din care am selectat romanii participanti:
- Sorin Tuta locul 191;
-Narcis Bratulescu locul 677;
-Alexandru Atodiresei locul 1264
-Bogdan Timofty locul 1359;
-Valy Avram locul 1614
Poate se indura si ne dau si pozele sa le vedem cat mai curand...
Felicitari participantilor!
|
 |
|
|
Am demontat vechiul setup "Tropica garden" suparat un pic pe mine ca m-am situat codas la AAC...si in locul lui ,ca sa-mi mai scot naduful si in ciuda principiilor estetice de acolo,am dat drumul la un "olandez" sau aproape
poza1
poza2
[IMG=http://img517.imageshack.us/img517/5172/picture181q.jpg][/IMG]
[IMG=http://img24.imageshack.us/img24/7962/picture155k.jpg][/IMG]
[IMG=http://img84.imageshack.us/img84/9546/picture143du.jpg][/IMG]
[IMG=http://img295.imageshack.us/img295/1267/picture152.jpg][/IMG]
[IMG=http://img375.imageshack.us/img375/45/picture167c.jpg][/IMG]
[IMG=http://img823.imageshack.us/img823/9457/picture175l.jpg][/IMG]
Nu reusesc sa inrosesc plantele!  Proserpinaca nu prea da semne cum ca s-ar fi adaptat...Asemeni si E Setaceum si Toniina F. ce au un mers foarte lent,dar macar se vede un pic de mers! Ma gandesc ca si temperaturile mai ridicate din acvariu ar putea fi o piedica in bunul mers al acestor plante.Ludwigia Cuba ,cel putin plantele mature ,se pare ca au suferit pe transport si s-au oprit in evolutie dar au dat lastari ce cresc repejor!
Mii de multumiri lui Porcu si RSV .
|
 |
|
|
Si eu abia astept sa vad galeria,mai ales primele locuri ,sa-mi creez si eu un "model" de urmat  ,evident ca ma simt jenibil,locul 144  ,stiu,am gresit!Am pus si un pic de "rosu" in acvariu,promit ca urmatorul sa fie cel mai tern acvariu  ,super monocrom! Pentru ca tot avem asa super emoticoane pe forum ofer gratis juriului AAC  !
Si tuturor romanilor ce au participat felicitari,  ,probabil avem alta scara a "valorilor acvatice" ,personal am vazut acvarii ,pe acest forum,super! 
|
 |
|
|
|
Da,da ,desi e super si primul imi place mult dar numai sa-l vad scurt,al 3lea e pe gustul meu imi place mult!
|
 |
|
|
 imediat vine minnardy si te rezolva  ,da pt ca nu ai decat 200l iti va spune doar juma` de vorba
|
 |
|
|
|
Tu cand te uit la poza vezi ceva? Mie imi scapa,in afara de filtrul de burete si de coltare de constructii nu disting nimic!
|
 |
|
|
|
Intradevar un foarte frumos "olandez" o incantare,abia astept sa vad niste poze de calitate!
|
 |
|
|