[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai86
Forum Index » Profile for mihai86 » Messages posted by mihai86
cu capac, facut din 4 foi de sticla (2 mari in spate si 2 mici de acces in fata) de 5mm care stau pe acele intaritoare.
al meu acvariu (150-70-60) sticla de 10, nu are fund dublu, in schimb am intaritoare: 2 intaritoare transversale pe fiecare latura si una transversala centrala dubla- zdravana si functioneaza si ca suport de neoane, acvariul lipit de Razvan si Mihai. Daca vrei sa-l vezi cum arata, sa-ti faci o idee, dai o fuga pana la mine.
s-au dat ambele pachete, imi pare rau ...
Poate peste 2-3 saptamani.
In urma defrisarii, am adunat 2 pachete cu plante, fiecare contine: Rotala Rotundifolia (in mare parte), Valisneria (10-15 fire) + vreo 2-3 fire de Cryptocoryne
Doritorii vor trebui sa se deplaseze sa le ridice.
Tel: 0745 286 105
oho alt mititel, urmaresc cu mare interes topicul, spor la treaba, asteptam vesti.
sunt off topic, deoarece eu sunt din Constanta, iar aici apa e ok ptr africani , dar am niste nelamuriri legat de ce a spus minnardy despre hrana. Eu la ai mei (cichlide malawi - mbune) le dau JBL Spirulina 40% halesc de rup si cam tot ce tine de gama JBL (Malawi Novo; Novo Rift), iar de la tropical Cichlid Gran, pe care le manaca dar nu cu asa entuziasm ca cele de la JBL nu stiu ce sa zic or fi ai mei mai nebuni ... Pe langa cele de sus mentionate le dau la 2 saptamani hrana congelata de la Ocean Nutrition - Malawi Mix sau Special mix ... sar din apa cand o vad, sunt inebuniti E vreo problema cu acest tip de mancare? Ar trebui sa o evit? Nu au avut nici un fel de probleme pestii pana acum, gen fecale albe, ulceratii, imbolnaviri decese, am acelasi efectiv de 3 ani.
Scriu ce contine Malawi Mix: Amestec de spanac, mysis, carne de peste, krill pacific si daphnia iar Special Mix: Amestec de chironomidae, daphnia si mysis
Multumesc si ma scuzati de off topic
Salut!
E o idee buna, 2 filtre interne pe laturile mici, dar pe langa ele mai baga si 2 canistre, sau 2 interne + un FX5 ... e un bazin mare, oricat de puternice si mari or fi acele filtre interne, nu sunt suficiente ... nici ca suport de bacterii, nici sa miste-oxigeneze bine apa.
Un sump ai luat in calcul? sau UGJ (under gravel jets)? chiar o combinatie intre cele 2 ar fi buna.
tare rau acvariul! felicitari
Ps: alber are dreptate, m-am uitat si eu mai cu atentie.
daaa ... o ignoranta totala, cel mai important e sa te documentezi tu, ca rar gasesti o informatie utila...
Meserie acvariul, se observa ca si pestilor le place! Felicitari!
Lamureste-ma si pe mine putin cu filtrarea, esti multumit de micuta canistra? Adica: debit, capacitate de filtrare, medii filtrante, cu curatatul cum te descurci si cat de des umbi la ea. Pe langa FX5 mai ai si alte sisteme de filtrare?
frumos acvariul, dar urla dupa un background. Cam multa lumina mi se pare (2x54w), o mai fi avand si lampa ceva reflector care amplifica ... o sa apara alge pe geamuri mai tarziu.
Eu personal as mai fi bagat pietroaie ... dar asta tine de gustul fiecaruia.
Un mare avantaj mi se pare schimbul de apa la picatura,
cum a zis si colegu', se vede un surub, poate sunt mai multe si poti sa-l desfaci sa vezi care-i treaba inauntru, poate gasesti o garnitura care cauzeaza problema, insa daca nu poti sa-l desfaci si spui ca nu mai ai garantie, parerea mea ar fi sa bagi silicon pe langa cablu si sa-l lasi ~ o saptamana sa se usuce si apoi sa probezi ... Ar mai fi o idee: sa trimiti un mail celor de la Eheim sa le povestesti patania, poate iti ofera ei o solutie.
Oricum esti raritate cu eheimul care curge ... pana acum nu am vazut pe forum ... da, se pare ca se poate intampla si la firme mai mari.
Imi pare rau de patanie, sper ca am fost de ajutor.
multumesc prt raspunsuri tuturor, o sa incer mai intai cu cele 2 philips aquarelle (daca tot le am) si pe viitor poate inlocuiesc unu cu un JBL SOLAR Marin Day.
faza e ca nu am folosit pana acum aquarelle, vroiam sa stiu daca e bun ptr acvariile cu africani, sa puna in evidenta culorile pestilor, gen aqua-glo, observ ca in acvariul tau da bine combinatia ... in fine o sa le pun, ca sunt pe intuneric, pana fac comanda de altele, fara sa incerc nu am cum sa stiu
Multumesc
vin cu o problema legata de iluminare, mi s-a ars un neon acum vreo 3 luni, am ramas intr-un neon, acum s-a ars si celalat ... am ramas pe intuneric, ce combinatie de neoane mi-ati recomanda? am avut aqua-glo 40w T8 si power-glo 40w T8 (120cm). Am prin casa 2 neoane Philips AquaRelle 36w 120cm, noi(le cumparasem acum 2 ani, dar m-am sucit la neoanele hagen).Ce parere aveti, sa montez Philips-urile, sau sa iau unele mai coolte'? Ati mai folosit aquarelle la africani? lumina e ca la aqua-glo? Nu de alta da sa nu ma umplu de alge barboase sau mai stiu eu ce nebunii. Astept parerile voaste.
hehe sunt primu care da cu pietre
Glumesc ... vreau sa zic din start ca eu (personal) urasc perdelele de bule ... dar asta tine de gustul fiecaruia, ba chiar sunt benefice, aducand un plus de oxigenare a apei prin spargerea la suprafata a bulelor ... in fine.
Acvariu e frumusel, eu as mai baga cateva pietre...
pomi, la mine puii de caeruleus sunt cei mai putini, apoi membe deep, cei mai multi sunt puii elongatusilor Mpanga, e plin acvariul de ei
au ajuns si la 5-6-7 cm ... am vreo 10 sa zic asa marisori, vreo 6 membe deeo si vreo 4 caeruleus, asta fara sa pun la socoteala pe cei mici-mici de 1-2 cm care se ascund printre pietre
Problema e ca nu pot sa prind pestii in acvariul meu, am prea multe pietroaie cu ascunzatori, grote, o retea intreaga prin care se ascund ... ca as mai fi scos din ei cativa.
tare! baietii is pe treaba poate merg pe ideea: "make love not teritorial war"
Nu am mai vazut sincer, cel putin la mine. Cum ziceai si tu se mai intampla sa se mai dea un mascul de o specie la o femela de alta specie, dar asa ceva nu
bolovanii is nebunie foarte misto noul set-up. Vad ca ai schimbat si neoanele.
In legatura cu neoanele: in pozele vechi (2008) aveai aqua-glo + marine-glo, asa arata in realitate acvariu si pestii? sau setarile aparatului sunt de vina? intreb deoarece vad ca caeruleusii aveau o culoare galben verzuie, mult diferita fata de pozele din setup-ul nou si fata de cele naturale. Cum zice si Porcu: "are o tenta misterioasa acvariul", dar parca modifica culorile pestilor ... Pe acvariu am 2 neoane un Power-glo in spate de 40W (1200mm) si un Aqua-glo in fata tot la fel 40W, le am de 2 ani, power-glo-ul a crapat si doresc sa le inlocuiesc, ma gandeam la combinatia asta aqua-glo si marine-glo, de aceea te intreb care este schema cu culorile ... acum parca mai mult imi place lumina care o da Juwel Daylite-ul acela in combinatie cu Aqua-glo.
P.S Ai si reflectoare? este mult mai luminos acvariul si pestii stralucesc
ma bucur ca ai dovedit boala! scalarii sunt absolut superbi, nici nu am vazut asa frumosi Sa-ti traiasca, sa fie sanatosi si sa-i vedem in acvariu alaturi de neoni.

Forum Index » Profile for mihai86 » Messages posted by mihai86
Go to: