Bine v-am gasit! sunt nou pe forum ... si vin cu o problema legata de alge.
Acvariu (100X40X50) cumparat anu' trecut, substrat 2-3 cm turba acoperita cu un strat subtire de nisip de rau + 2-3 cm pietrish, plante: 6 bacopa, 1 anubias pitic, 3 echinodorus, valisneria vreo 12 sa zic, 4 microsorium + o feriga, in ultimul timp plantele au mers cam nasol si cred ca este din vina mea (am scos un manunchi sanatos de valisneria cred ca erau vreo 60 de fire) am zis ca sunt prea multe

, am avut si niste neoane nasolale venite cu acvariul: Philips TL-D 2x30w/54-765, le-am inlocuit saptamana trecuta cu un flora-glo 30w si un aqua-glo 30w. De 2 luni ma tot lupt cu algele (cam atunci am scos valisneria din acvariu) care mi-au acoperit plantele, pietrele, chiar si cochiliile melcilor galbeni. cred ca este o alga perie sau barboasa nu stiu exact cum i se spune, stiu doar ca melcii si ventuza nu se ating de ea si se curata doar mecanic, am frecat la pietre de mi-au iesit

Schimburi de apa fac saptamanal 30% am 2 filtre unul intern 400l/h + un tetratec ex1200, le schimb pe rand sa nu raman in pana de bacterii, acvariul nu este suprapopulat (4 carasi: 2 jr + 2 maturi) 1 sanitar , o ventuza, 1 cory + 10 melci, mancare le dau de 2 ori pe zi cat pot consuma in 3-5 minute. Lumina o tin aprinsa 10 ore/zi temperatura 24 grade, pH-ul 8, Kh 16.
Ma gandesc sa mut pestii intr-un acvariu de 80 de l, iar acvariu cu buba sa-l resetez, curat tot, altfel nu vad cum pot scapa de aceasta alga
Daca aveti alte sugestii, idei va rog sa-mi spuneti.