Message |
|
Chelmonu' nu se da si la ceva corali?
Sau nu stiu eu bine?
|
 |
|
Shubi wrote:Pana ma apuc de lampa DIY, in spiritul K&K Team va plictisesc, sper nu prea tare, cu un filmulet
Vaaai! Cata nevoie as avea si eu de niste reactoare facute atat de shmeker!
|
 |
|
Mi se pare cam mare consumul pentru un acvariu asa de mic. Dar daca stau bine sa ma gandesc, conteaza densitatea de corali, nu marimea acvariului. Deci o fi ok.
Asta inseamna ca o sa dozez zilnic KH si Ca.
O sa incerc sa dozez KH dimineata si Ca seara, ca sa nu le amestec.
|
 |
|
E perfect! Multumesc frumos.
Reiau aici nelamuririle si intrebarile de mai sus:
Care ar fi un consum normal de KH si Ca la un acvariu?
Adica ok, totu-i relativ, dar vreau sa stiu daca e normal ce observ la mine.
De pe o zi pe alta, testele facute aproximativ la aceeasi ora din zi, am o scadere de KH de ~ 1 unitate si o scadere de Ca de ~10 - 15.
Adica: masurat ieri dimineata KH, 8. Masurat azi dimineata KH, 7. Scadere de o unitate.
La fel si la Ca, de pe o zi pe alta a scazut de la 430 la 415-420.
Mi se pare doar mie ca e cam mult? Da, intr-adevar, acvariul este plin ochi cu animale... dar totusi.
|
 |
|
Multumesc, da' ideea era de a le edita in primu' post.
Ca aici puteam sa le pun si io...
|
 |
|
Ok, parametrii au fost stabilizati cu un singur schimb de apa cu Red Sea Coral Pro.
Care ar fi un consum normal de KH si Ca la un acvariu?
Adica ok, totu-i relativ, dar vreau sa stiu daca e normal ce observ la mine.
De pe o zi pe alta, testele facute aproximativ la aceeasi ora din zi, am o scadere de KH de ~ 1 unitate si o scadere de Ca de ~10 - 15.
Adica: masurat ieri dimineata KH, 8. Masurat azi dimineata KH, 7. Scadere de o unitate.
La fel si la Ca, de pe o zi pe alta a scazut de la 430 la 415-420.
Mi se pare doar mie ca e cam mult? Da, intr-adevar, acvariul este plin ochi cu animale... dar totusi.
|
 |
|
Foarte frumos aranjamentul si foarte curat acvariul. Sunt fan al background-urilor negre si fara coralina.
In legatura cu pozele si WB, niciodata nu o sa reusesti sa reproduci cu un aparat foto ce vezi tu in acvariu, aceeasi lumina si aceleasi culori.
Poate cu un aparat care costa cat doi rinichi...
Iti recomand sa faci poza cu cel mai mare white balance (cea mai mare valoare pe care ti-o poti seta pe aparat) si apoi sa rezolvi culorile si alte detalii din post-procesare.
In felul asta, o sa obtii ceva cel mai aproape de adevar.
|
 |
|
Cand l-am bagat in acvariu, s-a dus direct spre baza unei pietre si a disparut dedesubt.
Dar azi dimineata l-am vazut la plimbare. Totul e in regula.
Multumesc mult, Mihai!
|
 |
|
Iti dai seama ca a fost primul lucru verificat si schimbat.
Vad ca si-a revenit, acum am pH 8 in acvariu. A crescut incet incet toata ziua, dupa ce s-au aprins luminile. O sa-l urmaresc sa vad si maine dimineata cum sta, dupa o noapte cu luminile stinse.
|
 |
|
Ati folosit careva sare Grotech?
Am luat putina de test, dar parca nu-mi place...
As vrea o parere.
|
 |
|
Stiu ce zici, Dragos. Nu a fost cazul pana de curand, nu mi-a scazut KH-ul in urma folosirii scrubber-ului.
KH-ul eu l-am targetat pe la 7.5 - 8, asa vreau sa-l tin. Stiu si de Ca, am corectat si acolo, targetul impus fiind de 440.
Mg este absolut stabil de o luna, de cand am luat testul.  Probabil era la fel si inainte.
Intr-adevar, am folosit Red Sea Pro, dar in ultima vreme am schimbat din cauza de KH imens. Valorile ridicate ale Ca nu ma deranjau, dar KH-ul era prea de tot.
Inca o mai folosesc dar din cand in cand, rar, cand ma trezesc ca nu mai am alta sare.
Acum brusc m-am lovit de o alta problema: mi-a scazut foarte tare ph-ul! Asta cu tot cu CO2 scrubber. Bineinteles, nu e trecut printr-un skimmer normal, ci printr-o incercare in gluma de "skimmer" facut cu piatra de aer.
Dar pana acum, avea efect, brusc nu mai are. Ceva s-a intamplat acolo si nu stiu ce ca azi dimineata, inainte sa se aprinda luminile, aveam pH 7.6...
O sa ma orientez spre un schimb de apa mai consistent zilele astea si o curatare a sump-ului. Tot ma uit la corali, nu-mi dau niciun semn cum ca ceva nu le-ar conveni. Sper sa ramana asa si in continuare.
|
 |
|
Vreau vreau vreau!
@koala:
|
 |
|
Iar eu sunt interesat de skimmer - daca o sa vrei sa le dai separat.
|
 |
|
Pff... ca de obicei, sunt intarziat. Daca printr-o minune, nu mai "are nevoie" Koala de el, il vreau eu! LE: Eu il vreau acum... 
|
 |
|
Dragos, 100% nu e seriatopora.
O sa fac o poza mai noua, arata foarte aproape de ce se vede aici.
Intre timp, concurs de viteza:
Astea-s asterine, nu? Una mai "lovita" decat cealalta.  Nici nu stiu de unde mi-au aparut, ca nu aveam asa ceva si nici ce au patit de sunt in halul asta.
Acuma, o mica problema cu parametrii. Sau poate nu o fi problema?
Dupa ultimele masuratori, avem asa:
Ca - 400KH - 6.4Mg - 1440
KH-ul e cam jos, am tot incercat sa fac aditii sa-l cresc. O sa mai insist, se pare ca ceva se intampla si nu vrea sa stea la valori mai mari mult timp.
Ce nu inteleg este valoarea destul de mare a Mg. Mentionez ca aditii de Mg nu am facut. Cand am inceput cu aditiile, mi-am luat test de Mg (ca nu aveam) si am luat si solutie pentru ridicarea Mg. Avand Ca foarte jos la 350 atunci, m-am gandit ca si Mg o fi destul de jos. Nu a fost cazul, e stabil intre 1410 - 1440 (test Salifert). Nu prea-mi explic fenomenul, cum a ajuns asa de sus.
|
 |
|
Am gasit. Coralul verde:
= ceva "varianta" de Pocillopora.
Asa-i sau nu-i asa?
Acum e de vreo 2 ori mai mare decat in poza asta si a ajuns sa-mi arda un plate... nu mai incap unii de altii saracii.
|
 |
|
Aaa... uitai de banda de leduri. Corect.
|
 |
|
Batran si obosit wrote:am toate ledurile (alea de 10W) in punga... il astept pe gengiskhan sa le ia (si pe ale lui si pe ale lui Marti).
Notat! De fapt ne-am si auzit.
Eu vroiam sa te intreb altceva. Pen' ce ai scos instalatia de lumina, nu-ti era buna pentru setup-ul asta nou? Adica de ce vrei sa o schimbi si ce vrei sa pui in schimb?
Nu te intreb ca sa te fac sa te razgandesti, eu sursele inapoi nu ti le mai dau!
|
 |
|
Sebi, arata bine de tot proiectu'.
Hai sa-l vedem si facut (sa te scap eu de skimmerul actual...  )
|
 |
|
Eu leduri rosii si verzi am luat de la zexstar.
In schimb UV parca nu aveau atunci, ca am vrut sa pun si de-astea.
|
 |
|