[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai20005
Forum Index » Profile for mihai20005 » Messages posted by mihai20005
Tipuri de mancare pentru vivipari. Eu imi hranesc pestisorii dupa urmatorul program dimineata un fel de granule, la pranz daca apuca (eu mai intarzii) niste spirulina si seara fulgi de la Tetra. Ce le-as mai putea da. Nu stiu ceva vegetale sau altceva ca hrana vie nu am de unde.
Am scris in acest topic ca sa nu mai deschid altul. Stiti pe net vreun magazin virtual de unde as putea cumpara rezistente de limitare ? Imi trebuie pt leduri.
M-am dus azi la petshop ca sa aflu un raspuns despre incalzitorul meu, care l-am dus acolo acum aprox 10 zile. Cum am ajuns am si pus intrebarea de incalzitor si am primit un raspuns sec "saptamanile astea nu am avut distributie si in concluzie nu am avut cum sa duc incalzitorul la Ploiesti" Acum intrebarea mea catre voi: Ce sa fac ca sa se rezolve mai repede problema?
La mine efectiv nu se poate, am spatiul foarte mic aprox 60 mp2 in care e mobila si nu prea am unde. Deci concluzia? E buna sau nu e buna solutia aia?
Efectiv nu mai am spatiu in casa. Si unde sa mai pun si bidoanele cu apa? Asa ma gandeam umpleat o galeata cu apa puneam picaturi conform prospect si gata.
Am vazut pe la petshop o solutie de scos clorul din apa "Clorocit" parca ii zice. Ce ziceti e buna, ca sa nu mai stau sa fierb apa si sa o races toata ziua.
In primul rand vreau sa iti urez bun venit! In al doilea rand vreau sa iti spun ca ai prea multi pesti in tr-un acvariu de 144 de litrii. Numai unei perechi de scalari ii trebuie 100 de litrii, iar tu mai ai acolo inca 15 neoni si vreo 7 rasbora. Mai da din ei si citeste http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220. Incearca sa faci schimburi de apa pana se rezolva problema cu apa albicioasa, poate a fost apa cand ai schimbat-o murdara sa zic asa, totul e posibil.
Eu ti-am spus ca pe aici nu se gaseste decat chinezarii si aquael din alea fixe fara termostat. Si oricum nu aveam fonduri asa de mari (80 de lei pt un tronic). In legatura cu garantia se rezolva ? Cat dureaza nu e problema, dar se rezolva ?
Nici un silicon din cate stiu eu nu se intareste asa de repede in totalitate, la suprafata pare ca sa intarit, dar in interiorul lui ca sa zic asa nu e intarit.
Dupa cum stiti am cumparat un incalzitor resun rh9000 de 100 W si merge continuu de vreo 2 saptamanii aproape, iar acum 15 minute am vazut ca practic nu mai merge deloc. I-am modificat termostatul la alata temperatura, l-am bagat, l-am scos din priza nimic. Ce poate avea. Daca il duc in garantie mi-l schimba? Cat dureaza pana aflu un raspuns din partea Profipetului ?
Foloseste butonul "search" iti poate raspunde la multe intrebari, s-a mai discutat pe forum despre acest subiect, nu stiu acuma exact topicul, dar s-a mai discutat.
Sa o luam cu inceputul. Iti va trebui un filtru extern Fluval 204 sa zicem, un incalzitor TRONIC sa zicem de 200 W (sunt cele mai bune). Eu asta ti-as recomanda, daca am uitat ceva cineva sa ma completeze.
Mai da si tu cateva gaurele in capac de aerisire. Poate asa vei rezolva problema.
Parerea mea este ca ar fi buna pt ca are in jur de 100 de litrii si presupun ca nu o sa il umplii pana in muchie, asa ca e destul de buna sticla. Daca cineva are alta parere sa ma contrazica.
Tulburelul e alta mancare de peste (mancare de la Tetra ) Acolo folosesc un furtun mai grosier, daca ma pot exprima asa, totusi am sa incerc cu furtun de 1 cm grosime, dar cum cer ca doar nu ma duc cu ruleta la mine sa masor diametru. 1/3, 1/2, 1/4 care din astea ?
Pe la noi pe aici nu se gaseste asa ceva, ar fi bine daca s-ar pune la magazinul virtual asemenea pompe de amorsare, as fi primul care ar cumpara. Pana una alta ce dimensiune sa aiba furtunul ? Ca sa stiu ce sa cer.
Sincer nu stiu de unde mai rezist Problema este in felul urmator am doua acvarii dupa cums stiti unul de 100 de litrii utili si unul de vreo 50 de litrii. Cea mai grea munca este atunci cand scot apa, folosesc un furtunel de ala pentru pompele de aer, si va dati seama cat de greu scot eu apa. Daca s-ar putea sa imi spuneti ce dimensiune de furtun sa cumpar, dar care sa nu traga si pestii ar fi perfect ca simt ca ma lasa nervii.
In legatura cu incalzitorul tau, am si eu la fel dar de putere mai mica, si mie mi s-a aburit o singura data, dar in cateva zeci de minute (~10 min) i-a trecut si merge bine mersi de vreo saptamana non-stop. Dar cum vrei acuma, il poti schimba dar cum ti s-a mai spus si pe forum de schimbat ti-l schimba dar dureaza cam 10-15 zile si ce faci in timpul asta ?
Daca mai e cineva pe acest din Targoviste as vrea sa stiu pe unde as putea gasi niste plante si un mopan daca se poate nici prea mare nici prea mic.

Editat si mutat de Dolly
Nu ma luati de fraier ca sa zic asa, dar cum arata ouale de artemia, sunt pur si simplu oua sau arata altfel?

Forum Index » Profile for mihai20005 » Messages posted by mihai20005
Go to: