| Message |
|
|
|
Pana acum nu am mai vazut un site mai bun ca www.acvariu.ro, si nu va mint, plus ca prieteni ca aici mai rar. Si in ce priveste vanzatorii de la pet-shopuri nu numai ei gresesc. Ia auziti ce imi zice un prieten care are acvarii:- Eu in 80 de litri tin 600 de xifo si le schimb apa la o saptamana. Cand am auzit asa ceva imi venea si sa rad si sa plang pentru saracii pestisori. Asa ceva nu se poate.
|
 |
|
|
In primul rand cine ti-a spus tie sa pui in apa verde de malachit ? Daca gresesti doza poate fi chiar fatala pentru pesti. In al doilea rand poate se bat intre ei, si asa xifo sunt bataiosi din fire  deci cel mai slab se duce intr-o lume mai buna  , dar mai da si tu detalii despre acvariu tau, cati pesti ai, ce plante filtre, aerare.
|
 |
|
|
Iar in legatura cu tubifex, eu nu folosesc asta din doua motive: 1. nu se gasesc pe la noi  2. aduc boli si nu vreau.
|
 |
|
|
|
Multumesc mult, dar cum dizolv pastilele in apa, banuiesc ca le cumpar de la farmacia umana nu ? Le pisez?
|
 |
|
|
Mancare de la tetra. S-o fi constipat  . O sa il las o zi sau doua fara haleala, adica o sa ii hranesc pe ceilalti, iar pe el nu, poate se mai dezumfla. Intre timp am vazut la un xifo niste fecale cam ciudate, a inceput cu fecale rosii, iar apoi un fir asa incolor spre alb si cam lung, ce sa fie paraziti intestinali?
|
 |
|
|
Am observat ca de o zi sau 2 un superb exemplar de guppy e cam umflat in regiunea burtii, gravid nu are cum sa fie  de la mancare nu stiu, sa fie vreo boala, iar azi de dimineata cand toti pestii se jucau care cum putea el statea sa zic eu asa ascuns sub filtru. Ce are ? mi-e frica sa nu il pierd, azi am facut un schimb de apa, la nici o saptamana, de 1/3 din volumul acvariului.
|
 |
|
|
|
Daca nu se citeste ce e pe forum care oricum e gratis, nu te astepta ca sa mai si plateasca si oricum pe site-ul meu o sa adaug un link catre acest forum, ca sa fie mai popular ca am inteles de la un junior member ca nu prea ar fi, dar ma indoiesc la cat de multe articole sunt si la cat de multi useri sunt, dart in fine. Principalul tot forumul ramane si ceeea ce poti pune pe un cd se poate pune si pe net.
|
 |
|
|
|
Pentru cel mare s-ar putea sa ii fac, deocamdata cel mare si baban de 100 l util este in amenajare, deci este la mine in casa, urmeaza sa ii pun substrat, plante, filtru, aerare, si sa il las la ciclat cam 1 bucata luna, timp in care am sa ii construiesc un capac, logic ca nu in asa de mult timp, eu mi-am facut la cel mic capacul intr-o zi, acum sta la lipit
|
 |
|
|
|
Am tot citit pe forum despre instalatia de CO2. Ce zice-ti la micul meu acvariu merge ? si daca da cum imi fac un numarator de bule ca de restul am citit.
|
 |
|
|
Skyppy wrote:Intrebare : de la apa, nu se umfla palul??!?!??
Sa sper ca nu se umfla, mai ales ca ii dau cu trei straturi de lac.
|
 |
|
|
|
Azi ma duc sa mi-l iau, de fapt azi este gata. Si sa nu imi mai faci acvariul cel mic cutie de conserve, caci cu el am invatat foarte multe, de fapt fiecare cred ca a inceput cu un acvariu mic, si chiar vreau sa ii fac un capac ca al lui Dalles, dar sunt in dubiu sa ii pun un neon sau un bec economic ?Voi ce ziceti ?
|
 |
|
|
|
Vreau sa imi fac si eu un capac pentru acvariu ca al lui Dalles (L=40, l=30, h=30), dar vreau sa fie din lemn si de preferat sa fie ca al lui Dalles, mi se pare usor de confectionat. Dar cu ce lipesc muchiile lemnului (Pal)?
|
 |
|
|
Este o mare prostie  . Categoric asa NU!
|
 |
|
|
|
Eu pe mirc am gasit destul de multi doritori, chiar foarte multi. Asa ca lumea ar fii, numai canalul sa fie.
|
 |
|
|
|
Exista vreun canal de mirc specializat in acvaristica, pe care se poate vorbi in timp real ?
|
 |
|
|
|
Cam cat costa un acvariu de 100 litri, ca as vrea si eu unul.
|
 |
|
|
|
Normal ca stiu de gluma, ca doar daca am sta tot timpul incruntati am ajunge repede la balamuc. Pentru viitori pestisori ti-am spus ca imi voi face un nou acvariu de 100 de l. Sper sa fie suficient. A si inca ceva niste linkuri despre ceva echipamente (pompe de aer, filtru, incalzitoare) care mi-ar trebui. Va multumesc mult !
|
 |
|
|
|
Ma refeream la ce trebuie sa ii faca masculul femelei ca sa ramana "gravida", iar noul acvariu (m-am hotarat la unul de 100 l) pentru viitorii puiti il fac, iar referitor la plante am, dar pana acuma guppy cand au fatat au fatat in maternitate, nu i-am lasat cu ceilalti pesti, asa voi proceda si cu xifo
|
 |
|
|
|
Ma ajuta si pe mine cineva cu niste linkuri sau niste poze despre imperecherea la xifo ? De la un timp xifo ai mei se tot alearga el pe ea si nu stiu ce trebuie sa se intample ca sa aiba urmasi.
|
 |
|
|
|
De ceva timp masculii de guppy nu mai sunt asa tentati de partenerele lor, mentionez ca inainte c-am cu 2-3 saptamani erau foarte "activi", iar acum fiecare isi vede de treaba lui. Oare sa ii deranjeze sanitarul alb care matura substratul ? Va rog ajutati-ma Saptamana asta imi iau un acvariu mai mare.
|
 |
|
|