| Message |
|
|
|
La noi in Targoviste nu se gaseste nici un petshop care sa aiba asa ceva, de fapt nu am vazut nici pesti in TGV, doar in piata la niste oameni, singurul petshop pe o raza de 20 KM este in Pucioasa, iar acolo este slab dotat. Nu au furtunele din alea, ca l-am intrebat pe nenea ala de acolo. Ma gandeam la furtunurile alea de pompe de aer. Daca le gauream din cm in cm cu un ac de gamalie nu ar merge? L-as intepa doar cu varful acului.
|
 |
|
|
|
Am vazut la un magazin un acvariu destul de bine intretinut dupa parerea mea, nici suprapopulat, nici murdar tocmai bun, si care avea perdea de aer daca ma exprim bine, avea un furtunas gaurit din loc in loc prin care iesea aerul, cum as putea face si eu asta. Initial m-am gandit sa cumpar furtunel dintrala pentru pompe de aer si sa ii dau cate o gaurica din loc in loc, dar poate dau gres, plus de asta cum il prind de fund ? M-au cam atras pestisorii mei ca un magnet nu vi se pare ?
|
 |
|
|
Exact un singur fel de planta, ce s-ai faci daca nu mai gasesc altul, repet pe aici pe la noi nu prea se gasesc plante si nici acvaristi nu prea sunt, iar artificiale nu pun nici in ruptul capului si mai am o planta asa sa zic ca are frunzele ca lamaiul dar bineinteles mai mici si mai o planta plutitoare. V-am intrebat in legatura cu pestisorul, ca doar acuma am dat de forum si intreb si eu pe altii care stiu. sa imi raspunda, iar in legatura cu guppy am uitat sa va spun ca parca nici femelele nu prea sunt asa fericite. Ma doare inima cand iii vad asa si imi aduc aminte cum erau. Nu poate fi sa zic asa si din cauza ca masculul de xifo este in ''calduri'' ? Am observat ca nu se da numai la guppy ci si la gupoaice, le-o fi confundand.  . Rad eu dar nu e rasul meu
|
 |
|
|
Eu am spus cam asa ce am vazut, nu ca as fi stat sa numar firele de plante din acvariu, poate or fi mai multe. In schimb unul dintre masculii de guppy sta piti dupa filtru, iar celalalti se plimba dar cu frica zic eu pentru ca sa zicem asa nu mai au "miscarile" pe care le aveau mai demult. Deci ce ziceti ? As vrea sa nu renunt la xifo. Si as mai avea o intrebare. Daca as mai pune un singur guppisor femela sau mascul din crescatoria proprie care e aproape de lungime de cei din acvariu, am sanse sa il gasesc mort din cauza xifo ? O sa il bata ? 
|
 |
|
|
|
Acvariul dupa parerea mea este destul de bine plantat am multe fire de valisneria spiralis in jur de 20 poate mai multe fire de valisneria care e destul de mare. Cum as putea sa le fac viata mai usoara guppilor, astfel incat sa se coloreze la loc si plus de asta nu mai sunt interesati de femele, iar xifo masculul e din ce in ce mai pasionat de femelele lui.
|
 |
|
|
|
De la niste modificari de prin casa mi-au ramas cateva placi de rigips si cum nu am ce face cu ele m-am gandit daca nu cumva as putea face un capac de acvariu. Stiu am mai citit pe acest forum de capac din rigips, dar din altceva nu gasesc aici unde stau eu decat rigips si un fel de pal dar mai gros si s-ar putea sa crape sticla de la greutate. As vrea sa va intreb: daca l-as face din rigips cu ce as putea sa il imbin ? Cu ceva tinte, holsuruburi mai mici cu adezivi. Din acvariul meu nu prea sar stropi de apa ca sa se formeze pe el picaturi si sa putrezeasca asa ca eu cred ca as putea incerca. Astept raspunsuri si indicatii de la voi.
|
 |
|
|
|
La dimensiunile alea daca stai la bloc ar trebui sa te gandesti daca rezista planseul la o asemenea greutate nu e de glumit cu asa ceva. A si era sa uit te invidiez pentru achizitia ta. Sa-l stapanesti sanatos. Sa pui si poze cu el sa-l vedem si noi
|
 |
|
|
|
Va rog dati-mi un raspuns pana cand nu e prea tarziu, masculii de guppy nu mai sunt asa de viu colorati ca la inceput as putea spune ca sunt decolorati
|
 |
|
|
|
Dar ii deranjeaza moonlight-ul sau nu ?
|
 |
|
|
|
Deci in concluzie sa fac sau sa nu fac moonlight pentru guppy si xifo?
|
 |
|
|
|
De ceva timp masculul de xifo a cam inceput sa imi alerge guppy, iar masculii de guppy acum stau intr-un colt retrasi si imi este frica sa nu se soldeze cu decese prin pestisorii mei. Ce este de facut ? Pestisorii sunt in numar de 12: 4 xifo ( un mascul la 3 femele), 7 guppy ( 3 masculi la 4 femele) si un sanitar. Acvariul are 100 de litri, filtru aquael fan 1, pompa aer resun 9600, substrat, plante, aerarea si filtrarea merge non-stop.
|
 |
|
|
|
Timp am banii sunt suficienti insa nu stiu daca pestisorilor mei or sa le placa mai ales ca vreau sa le fac din LEDuri din alea de la "licurici" din aia de prins la gat. Ce ziceti o sa iasa ceva sau mai rau obosesc pestii ?
|
 |
|
|
|
Ce ziceti merita sa imi fac un moonlight pentru acvariul meu populat cu guppy si xifo ?
|
 |
|
|
|
L=50, l=30, h=35
|
 |
|
|
|
V-am ascultat sfaturile si iata ce am facut. Dupa cum stiti mi-am luat un acvariu de 100 de l utili, asta pentru pestii cei mari si frumosi ai mei, si pe deasupra am mai luat inca un acvariu de 50 de litri utilii drept maternitate sa zic asa. Problema este daca sticla rezista la cel de 50 de l. Este sticla de 4 mm fix in cap. mi-e cam frica sa il umplu. Voi ce ziceti ?
|
 |
|
|
Sticla o pot face rost ca am relatii la fabrica gealan si imi da cata vreau, dar numai sa fie buna de ceva sa nu o iau degeaba. Sticla pe care am avut-o la cel mic sigur a fost de calitate proasta (geam de 4 mm si era pe deasupra si putin mai mult zgariata :trist 
|
 |
|
|
|
L-am golit bine inteles, ca doar nu vreau sa ma trezesc cu balta in casa. Dar se mai poate repara, macar ca maternitate pentru nou-nascuti. Ce grosime la sticla de termopan imi recomandati pentru un acvariu de 100 de l ?
|
 |
|
|
|
A crapat fata de lungime. Si vreau sa imi iau sticla de la gealan ce ziceti e buna ?
|
 |
|
|
Mi-a crapat sticla! A crapat lungimea acvariului de la lipitura inca vreo 5-6 cm. Ce e de facut ? Se mai poate repara sau  si altul ? Voi ce ziceti? Si alta problema. Vreau sa imi cumpar niste geamuri termopane, dar numai sticla, de la GEALAN scuzati reclama, sunt bune pentru inca un acvariu de 100 de l ? (geam de 6 mm sau de 8 mm se gasesc pe acolo ?), plus ca nu mi le taie cu diamantul ci cu niste discuri, deci mai profi.
|
 |
|
|
|
Nu e nici pe departe PAL de 10mm, chiar mai subtire, ce ziceti merge ? Mai ales ca acum am cam inceput sa adun din materiale (fasung cu clema, bec economic PHILIPS cu lumina calda, balamale, etc.)
|
 |
|
|