[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marko
Forum Index » Profile for Marko » Messages posted by Marko
Message
Este impresionanta colectia ta de killi! Si raftul e frumos. Sa te bucuri de ei.
Insa as avea 2 lucruri sa-ti zic.
Cred ca ar trebui sa le pui mai multe plante, ca mi se pare ca ei stau intr-un mediu cam artificial.
Nu stiu ce Ph ai in acvarii, insa speciile pe care le ai, au nevoie de un Ph scazut (6.0), asta daca te gandesti sa-i cresti si sa-i inmultesti pe bune. Lucrul acesta se observa si la o simpla privire a coloritului apei, care trebuie sa fie putin maronie, galbuie.
Eu as alege Eheim. Eu am unul la fel si tine foarte bine.
Nu stiu la ce Ph vrei sa ajungi, dar daca adaugi in acvariu 1-2 pietre de calcar sigur va ridica PH-ul pe la 7.5-8.0/ sau adaugi din cand in cand putin praf de piatra DEL-CA-MAG. Acestrea sunt solutii naturale.
Asa este, acvariul e de dorit sa fie min 45l si sa fie plantat, cu ascunzisuri pt femele. Cand sunt mai multe exemplare agresivitatea se diminueaza simtitor. La mine in unul de 54l stau in jur de 30 pesti, mai mici, mai mari si nimeni nu se omoara
Da, Aph. mento depun si in mop.
Salut. Acum, nu e bine ca ai amestecat femelele intre ele. Ce crezi ca o sa iasa?
La temperatura aia nu cred ca o duc rau, dar nici icre nu cred ca vor depune.

Aph. australe am doar o pereche, dar de dat - nu.
De vanzare am Aphanius mento „Kirkgoz“ - 20 lei bucata. In primavara voi scoate la vanzare mai multe specii.
Salut. Anubias nu are nevoie de multa lumina si el se ataseaza de buturugi, crengi in acvariu. Au frunzele mai tari si cred ca sunt potrivite pt carasi. De Echinodorus nu stiu ce sa zic, doar ca le trebuie un substrat gros si nu cred ca este prea potrivit pt acest acvariu, cel putin cand vor creste mari.
Killi pentru incepatori

Killi non-anuali (apa alcalina)

1. Aphanius iconii (Temperatura: 2-30°C, pH: 7.5-9.0)

2. Aphanius iberus (Temperatura: 2-30°C, pH: 7.5-9.0)

3. Aphanius mento (Temperatura: 2-30°C, pH: 7.5-9.0)


Killi pentru incepatori

Killi non-anuali

1. Aphyosemion australe (Temperatura: 18-32°C, pH: 5.5-7.0)

2. Chromaphyosemion bivittatum (Temperatura: 22-24°C, pH: 5.5-7.0)

3. Pseudepiplatys annulatus (Temperatura: 22-29°C, pH: 5.0-7.2)
Killi pentru incepatori

Killi semi-anuali

1. Fundulopanchax mirabilis (Temperatura: 20-26°C, pH: 6.0-7.0)

2. Fundulopanchax sjoestedti (Temperatura: 18-24°C, pH: 6.0-7.0)

3. Fundulopanchax amieti (Temperatura: 18-27°C, pH: 5.2-7.2)

Killi pentru incepatori

In eventualitatea in care unii dintre acvaristi vor sa-si diversifice gama de pesti cu inca unu-doua acvarii, plus experiente noi, le propun o mica lista cu killi, desi lista ar putea fi cu mult mai mare.

Killi anuali

1. Nothobranchius kilomberoensis (Temperatura: 24-26°C, pH: 6.0-7.5)

2. Austrolebias nigripinnis (Temperatura: 4-35°C, pH: 6.0-7.5)

3. Nothobranchius Rachovii (Temperatura: 23-26°C, pH: 6.0-7.5)



De cand am afisat atunci lista s-au mai schimbat un pic lucrurile. N. Rachovii nu mai am, iar A. australe mi-au ramas doar masculi, precum si la amieti.

Voiam sa te intreb. Tu ai Pachypanchax playfairii? De unde i-ai procurat?
Si legat de striatum. Ce locatie au ai tai?
Speciile de killi pe care le am sunt in principiu cele prezentate la inceputul topicului.
In acvarii/vase de 15 litri poti pune 3-4 bucati de turba. Eu nu le inlocuiesc niciodata. Cu timpul ele se mai faramiteaza si atunci e clar ca-si mai pierd din putere. Acele bucatele mici faramitate se mai iau cu schimbul apei sau in filtru. Cam o data pe an eu adaug alte bucati noi.
Salut! Ma bucur ca reusesti sa tii atatea specii de killi. Sper ca au si bazine separat. Esti din Bucuresti?

Puii de Celiae teke posibil sa fi murit din cauza apei, poate mai trebuia reimprospatata cu putina noua. Posibil si de la PH-ul prea ridicat. Eu tin in fiecare bazin/caserola si cate o bucata sau mai multe din Tormec activ jbl pentru a ma asigura ca PH-ul e in ordine. Daca bazinul e mare si filtrul are mai multe sertare, poate fi pus in unul din ele.

Tormec activ jbl cred ca este cel mai eficient pentru mentinerea Ph-ului scazut in acvariile cu killi, si mai are un plus ca sta mult timp in acvariu in forma comprimata/nu se imprastie ca turba obisnuita/nu face mizerie si da un colorit placut apei.

Acvariul pentru killi

Pestii killi se simt bine in orice tip de acvariu, ca dimensiune, desigur corespunzator marimii si numarului lor. E bine de stiut faptul ca majoritatea dintre ei sunt buni saritori, in mediul natural ei hranindu-se cu insecte mici de la suprafata apei. De aceea, daca bazinul nu are un spatiu liber de cel putin 20 cm in partea de sus a acvariului, el trebuie neaparat acoperit, altfel, acvaristul risca sa-si stranga pestii de pe jos, daca-i mai gaseste vii. Un acvariu bine plantat contribuie mult la confortul si siguranta pestilor.

Daca acvariul are capac executat din fabrica, e ok. Insa majoritatea dintre crescatorii de killi prefera sa-si faca singuri acvariile, sau mai bine zis sistemul lui de acoperire. De obicei sunt mai multe acvarii asezate unul langa altul, acoperite cu capac din sticla, iar de-asupra lor este fixat un bec cu neon sau cu leduri care sa acopere mai multe acvarii. Acvariile pentru pui mici sunt pana in 10 litri si nu sunt acoperite, iar apa e de obicei pana la jumatatea acvariului. Acvariile pentru perechile sau trioul depunatori sunt intre 25-45 litri; pentru mai multe exemplare mature - de la 45 l in sus.
Sunt intrebuintate mai multe acvarii mai ales din cauza ca e de dorit ca speciile de killi asemanatoare sa fie tinute separat, pentru a tine specia curata, ca in natura, cu locatia specifica si a nu permite hibridizarea. Pentru crescatorii de killi este foarte importanta pastrarea speciei curate dintr-o oarecare locatie. Legat de acest aspect, Asociatiile de killi din lume monitorizeaza permanent acest lucru.

Pentru realizarea corecta a unui acvariu tipic pentru killi, voi prezenta un mic filmulet, poate cunoscut deja de unii, care ilustreaza cele de mai sus

https://www.youtube.com/watch?v=zZQchRASOx8
Mersi! Cat imi permite timpul, incerc sa postez informatie utila pentru toti. La cate specii detin, ar fi pacat sa tin cunostintele doar pt mine.
Caserola cu icrele.
Sezonul de reproducere la majoritatea pestilor killi este din aprilie-septembrie.
Insa, in captivitate unele specii pot depune si in sezonul mai rece, daca au temperatura si conditiile asigurate (22-26°C). De exemplu, Fundulopanchax Gardneri, Aphyosemion Striatum nu inceteaza si depun aproape in permanenta, dar sunt si alte specii ce depun; mai putin in sezonul rece, dar depun. Important este sa asiguram o temperatura corespunzatoare alevinilor care vor iesi din icre. Cei mici sunt mai sensibili la scaderile de temperatura.

Dupa cum ne dam seama, icrele sunt mici si trebuie luate cu mare grija, iar mana sa fie umeda. Recomand pastrarea lor pentru cateva zile intr-un mic vas cu apa si 1-2 picaturi de albastru de metilen, apoi se vor pune in alt vas cu apa din acvariul depunatorilor.

Am urmatoarele specii de vanzare:

- Aphanius iconii Kovada Kanal. 20 lei buc. (2-30°C/ph 7.0-9.0)
- Aphanius mento Kirkgöz, 30 lei buc (2-30°C/ph 7.5-9.0)

Predare personala in Bucuresti sau plata curieratului pt cei din afara
Contact:
0723345318 - Marcel
Austrolebias nigripinnis "La Peregrina"

https://www.youtube.com/watch?v=xH_bzEfknZQ
 
Forum Index » Profile for Marko » Messages posted by Marko
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com