[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marko
Forum Index » Profile for Marko » Messages posted by Marko
Message
In camera unde stau acvariile si puii am o temperatura de 23-24°C; 21°C e cam rece pentru ei. Este o posibila cauza a decesului. Apa din acvariile cu puii are acelasi tratament ca si in acvariile cu maturi; de fapt eu iau apa din acvariile mari si adaug la cateva zile cate o cana-doua in acvariile cu pui, iar in acvariile mari adaug apa proaspata, netratata. Obisnuiesc, atunci cand am posibilitate, sa colectez apa de ploaie si sa folosesc acea apa pentru adaugare in acvariile mari (la speciile cu Ph scazut). Exceptand speciile anuale, eu obisnuiesc ca dupa ce culeg icrele sa le tin cateva zile intr-o carerola/vas cu apa din acvariul parintilor si o picatura de albastru de metilen (imunizare si protectie impotriva fungilor)(am mai amintit de acest lucru). Apa se face putin albastruie, nu albastru intens. Acesta e tratamentul pe care-l aplic.
Se poate intampla oricui sa-i mai moara cate un pui-doi, dar nu in grup.

Salut! Bine ai venit printre noi!

Cu ce tip de acvariu, pesti te-ai gandit sa incepi? Majoritatea dintre noi te putem indruma spre o anumita zona a acvaristicii, insa cat ai vazut la altii sau pe net sigur ti-a placut ceva mai mult (acvarii plantate, anumiti pesti etc.)
Walter worms, microviermi, grindal

Vand cultura de Walter Worms (Panagrellus silusioides) - 20 lei. /(cultura crescuta pe baza de fulgi de ovaz). Hrana vie excelenta pentru cei mai mici alevini.

Vand cultura de Microviermi (Anguillula silusiae) - 20 lei. /(cultura crescuta pe baza de fulgi de ovaz si iaurt degresat). Hrana vie excelenta pentru cei mai mici alevini.

Vand cultura de Grindal (Enchytraeus buchholzi) - 25 lei. /(cultura crescuta pe strat de turba si mancare pt pisici).


tel: 0723345318 (Bucuresti/zona Universitate)
Le folosesc de 3 ani si sunt foarte multumit. Posibil ca tu sa fi vazut ceva asemanator si sa nu fi fost produse in Germania (am mentionat mai sus asta).
Am fost prin Brico prin decembrie si mi-au zis ca li s-a epuizat stocul de ceva timp (modelul 250kg/polita). Iar modelul 300kg/polita era in Hornbach.
Daca reusesc sa-mi fac rost de un dslr, pe viitor o sa-mi iau si un obiectiv macro, insa pana atunci o sa ma limitez la unul din cele mentionate mai sus. Inca ma documentez.
In fiecare acvariu am cate cel putin o buturuga, radacina Mangrove, oricat de mica. De buturuga prind de obicei anubias sau Microsorum pteropus 'Windelov'. Pe langa asta am pus si cateva bucati din Tormec activ jbl. Cate-odata mai pun in acvarii si cateva frunze de stejar, dar nu neaparat pentru colorare, ci sa creez un mediu mai natural pentru pesti.
Nivelul este al unui incepator. Nu am avut aparat foto. Doar am citit despre generalitati foto
Tot Nikon, dar oscilam intre 18-55 si 18-105
Pentru ca as vrea un aparat mai nou sa-l folosesc in acvaristica, dar si pentru fotografierea de cladiri, etc., ce ziceti de Nikon D5600?

Pentru el acest obiectiv 18-105mm AF-S DX VR mi-ar acoperi gama de interes?
Am inteles. Atunci o sa ma gandesc la un macro si la unul care sa acopere celalalt spectru.
Asa e, ma gandeam la momente frumoase din acvariu, dar in mod special cu pestii care sa fie fotografiati cat mai aproape si clar. E bun si un un macro, am vazut poze cu ce stie sa faca. Insa nu ma gandesc sa fotografiez dintii pestilor.
M-am orientat dupa diafragma.
Stiam cateva lucruri legate de caracteristicile unui aparat si cam ce poate face.
Stiam ca trebuie un obiectiv tip macro, diafragma in jur de 2, viteza de declansare setata >1/200

Voiam cumva o recomandare concreta pentru un aparat si obiectiv pe care-l foloseste deja cineva.
Am si primit deja ceva recomandari. Mersi.

M-am orientat spre
- aparat Nikon D3400 https://www.evomag.ro/Foto-Aparate-Foto-D-SLR/NIKON-Aparat-Foto-D-SLR-NIKON-D3400-Obiectiv-18-55mm-VR-Filmare-Full-HD-24.2-MP-Negru-2859640.html (2400lei)
- obiectiv https://www.evomag.ro/Foto-Obiective/NIKON-Obiectiv-Foto-50mm-f1.8G-AF-S-65511.html?pleisty_t=W_4e48464968a5bf66e46d64bdc0aaf8b6-PV_7891FCF417-DXTL_RQ_5a7a59c934d2d-I_d60f775c69e4a9722cce7037bf8a1e8c (1110lei)

Astept pareri
De mult timp imi doresc un aparat foto pentru a surprinde momente frumoase cu pestii din acvarii.
Daca este cineva cunoscator in acest domeniu il rog sa ma indrume ce aparat si obiectiv sa-mi iau. Poate cineva foloseste deja sau ati vazut astfel de aparate la altii.
Deocamdata facem abstractie de buget. Daca e un lucru bun, sunt dispus sa dau si mai mult. As dori un aparat ce surprinde pestii care la mine mereu se misca repede, dar si sa surprinda pestii in detaliu, imagine cat mai clara.

Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Salut Bogdan! Bine ai venit printre noi si iti urez o aventura frumoasa in ale acvaristicii!
Ar fi fost frumos sa am o camera speciala pentru acvarii, insa si eu tot ii tin intr-o camera foarte circulata.
Inainte aveam atasate de acvarii per/polita lampe cu neon, insa nu acopereau chiar toata suprafata acvariilor. Acum am montat un sistem pe leduri, cu mult mai ieftin si economic, care acopera intreaga suprafata a politei (sunt atasate de plafonul fiecarei polite).
Si la mine mai apareau la unele acvarii acele alge maronii. Apararitia algelor o fi si de la lumina mai slaba, insa am observat ca apar mai des la acvariile care nu au filtrare (la mine unele acvarii au filtre, unele nu). Eu nu folosesc sistemul de aerare sau cu bureti bolborositori decat la ciubare. Iar la acvariile cu filtrare buna nu am observat acele alge. Cred ca aparitia lor tine si de insuficienta ciclarii acvariului. As prefera sa am filtre la fiecare acvariu, insa e costisitor, iar filtrul care-mi place cel mai mult (Eheim Filtru Intern Aqua Corner 60) e cam scump.

Filtrul si sistemul cu leduri

Modelul care este mai scump si care suporta 300 kg/polita, dar si cu mult mai bun va fi prezentat mai jos (poate fi procurat la Hornbach). Detin ambele modele si pot sustine cu tarie ca fac fata solicitarilor cu brio!

Prezint si un link https://www.renovat.ro/rafturi-metalice-pentru-camara-p-393/ cu montarea acestui model de raft.

Cam asa arata oferta la unul dintre distribuitori.

Rafturi pentru acvariile cu killi

Dupa cum stiu majoritatea, speciile de killi se tin in acvarii separate (cu unele exceptii) si din aceasta cauza e nevoie de un raft pentru a incapea mai multe acvarii, care nu sunt de dimensiuni foarte mari.
Din experienta mea, recomand a avea un raft metalic, iar pe rafturi e de dorit a fi un suport pentru acvarii. Si rafturile din lemn sunt bune, insa au si multe dezavantaje. Cine isi poate face singur un raft metalic ii urez succes. Pentru cei care vor unul executat in fabrica la propun 2 modele de foarte buna calitate.

Va recomand modelele produse in Germania. Celelalte, sunt de o calitate mai inferioara si la un moment dat structura metalica va incepe sa se curbeze si nici nu au stabilitate foarte buna.
Rafturile propuse de mine sunt executate din otel galvanizat, au suport din PAL, suporta o greutate maxima de 250/300 kg pe polita, uniform distribuita pe polita si, un lucru foarte important, se imbina FARA BOLTURI, ci doar prin imbinare mecanica. Pentru montaj se recomanda folosirea unui ciocan de cauciuc. Rafturile sunt prevazute cu 5 polite ce pot fi pozitionate in functie de inaltimea dorita.
Aceste rafturi sunt usor de montat si de demontat, pentru a putea fi mutate ulterior in alta parte, dar ocupa si putin spatiu in magazie cand este dezasamblat.

Odata cu prezentarea rafturilor puteti observa si o mare parte din acvariile mele cu killi. Rafturile din poza sunt cele care suporta 250 kg/polita si este modelul mai ieftin.

Succes! Si sa ne bucuri cu vesti bune!
 
Forum Index » Profile for Marko » Messages posted by Marko
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com