[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rubenbristian
Forum Index » Profile for rubenbristian » Messages posted by rubenbristian

Am o intrebare pt cei priceputi la mesterit.. Mi-am facut un container barbar pt matrix, dupa cum m-a taiat capul, si scoate un sunet ciudat la iesirea apei (probabil din cauza aerului care intra). Este dintr-o cutie de cereale cu un tub bagat pana jos pe unde intra apa (dintr-un reactor), si un tub intr-o parte superioara, care duce apa inapoi in sump.. Am aici un video:

https://www.dropbox.com/s/s2a7b4e76ur8xnk/IMG_1490.MOV?dl=0

Ma poate ajuta cineva cu vreo idee?

In rest, bazinul merge ook, parca algele s-au mai linistit .. Am ceva locatari noi fericiti, iar coralii o duc unii bine, altii mai putin bine am trecut cu totul pe AquaForest (sare, aditivi, suplimente..), NO3 tot pe la 10-20 (in functie de cat timp trece de la schimbul de apa), iar PO4 testat cu Hanna a fost 30 ultima oara. Pun cateva poze de aproape.

image

image

image

image

image

image

image

image

Multumim pentru toate explicatiile.. As avea o nelamurire..

NP PRO este oferit si la varianta de 2l, pentru pompa de dozaj.. Trebuie neaparat utilizat in tandem cu Pro Bio S? Din ce am citit eu, in general raspunsul pare a fi da, insa mi se pare ca nu are rost sa il dozezi cu pompa daca oricum mai ai de dozat inca ceva manual.. Ma intereseaza pt ca eu tocmai mi-am cumparat si vreau sa dozez cu pompa
Poti sa pui te rog o poza cu palytoa? Mersi.
Superb! Bravo, imi place foarte mult cum arata bazinul tau.
S-a rezolvat, se poate inchide. Multumesc.
Eu am acest tip de reactor.. Si eu sunt incepator, deci nu pot sa iti dau prea multe detalii, decat ca e mic, silentios si intra vreo 150ml de GFO in el. Doar atentie, trebuie sa fie total introdus in apa ca sa se miste bine mediul filtrant. La inceput nu mergea bine, se tot bloca jumatatea care nu era in apa. Acum se misca frumos particulele. Si e si mai silentios daca e introdus total in apa.
Mersi!

O sa mai reduc din intensitatea luminii pana reusesc sa reduc nivelurile de nitrati si fosfati, incerc sa fac mai multe schimburi de apa.

Si poate sa imi mai iau cativa melci..
Dupa cum spune titlul, vand:

1. Prodibio Iodi+ 24 de fiole - 60 de lei
2. Prodibio Stronti+ 24 de fiole - 60 de lei
3. Aquaforest KH Buffer (cred ca sunt vreo 800g, cutia cu totul cantareste putin peste 1kg) - 25 de lei

Dau si la schimb (doar pt Cluj) cu fraguri corali. PM pt alte detalii.

image
image
Salutare din nou!

Azi dimineata am gasit unul din crabi pe un coral. Este ok, sau ar trebui sa ii dau jos cand ii vad?

image

O alta intrebare legata de algele care predomina pe pietre - o fi ceva alga verde? O fi inceput de coralina? Ar trebui sa fac ceva special sa scap de ea?

image

Foarte fain! Imi place mult cum ai aranjat pietrele.

Sunt curios .. ce setari de culoare ai la lampi?
Mersi

Nu-i asa misto ca al tau, dar are vreme ..
Sumpul:

image

Echipamente:

Skimmer Bubble Magus C5
Un reactor mai mare cu 1l de matrix
Doua reactoare Aqua Medic S - unul cu GFO, altu cu carbune, marca AquaForest
Sistem ATO Tunze
Doua pompe de valuri Tunze 6055
Pompa retur Tunze 1073
Incalzitor Eheim

Iluminarea e facuta cu doua lampi AI Prime

Am si un hranitor automat care e scos deocamdata din functiune, pentru ca da prea multa mancare pentru stocul meu curent de pesti..
Foarte frumos arata totul!
Multumesc pt sfaturi!

CatalinBarbu wrote: De obicei acestor tipuri de corali nu le place fosfatul la valori ridicate si nu le place lumina puternica.

In rest arata bine bazinul. Poate ne prezinti si dimensiunile si acareturile din sump.

Cred ca am fosfatul ridicat, deoarece am alge verzi pe pietre, iar geamul tot la cateva zile trebuie sa il curat. Astept dupa un test Hanna, ca cu Salifert am fosfat aproape de 0, am inteles ca nu e cel mai bun test.

Acvariu este red sea reefer 250l - (displayul are: 90 x 50 x 55). Pun mai tarziu o poza cu sumpul si echipamentele.
Salutare tuturor

Numele meu e Ruben, sunt din Cluj, si de vreo 6 luni am inceput aventura asta cu un acvariu marin. Sunt incepator intr-ale acvaristicii si satul de tot felul de pierderi si greseli facute din nestiinta si nerabdare, m-am gandit sa imi deschid un jurnal, ca sa mai cer cate o parere de la cei experimentati

Cam asa arata totul in prezent:

image

Pesti:

- doi Ocellaris (unul negru si unul portocaliu)
- Foxface
- Carpenter Wrasse
- Cleaner Wrasse
- Pajama Cardinal
- Purple Firefish
- un Goby galben, cred ca citrinus

Cativa melci si trei creveti (Cleaner, Debelius, Peppermint)

Am mai avut 4 clowni care s-au dus cu totii, si un anthias pe care nu l-am mai gasit dupa aclimatizare

Corali am cativa soft, lps, sps.. Am mai pierdut cativa din diverse motive (schimbari bruste de kh, temperatura....)

Chiar acum trec printr-o faza urata cu un trachyphyllia .. de vreo 3 zile a inceput sa isi piarda din tesut, se vede scheletul.. Mai jos este o poza cu el acum si una de saptamanile trecute..

image
image

Oare se mai poate face ceva?

Forum Index » Profile for rubenbristian » Messages posted by rubenbristian
Go to: