[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Marine aquarium 100x65x55  XML
Forum Index » Bazine mari
Author Message
bulan77
Senior member

IP:

Cel mai bun tratament pentru gris e prevenirea lui, deci carantina la orice peste nou introdus in sistem.
Dar dupa cum stim cu toti bazinele noastre de carantina sunt doar mituri
Deci ramanem la

CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Incep sa ma sperii.. nu exista nici un tratament eficient impotriva grisului?

Nu trebuie sa te sperii... trebuie doar sa il iei in calcul...

Acum serios vorbind eu pana acum nu am avut probleme de mortalitate cand am adaugat pesti. Facea fiecare nou venit gris, faceam tratamentul de 7 zile cu Fish Resistant de la KZ, si toata lumea era fericita. Nu are nici o legatura carantina, parerea mea. Degeaba tii pestele in carantina nu stiu cate zile intr-un bazin, separat, singur, si pe urma il arunci in bazinul mare, in groapa cu lei. O sa faca cu siguranta gris cand alti 2-3 pesti sar la beregata lui... Oricum pestii pe care ii iau eu au carantina facuta, aia care se face dupa ce sunt capturati. In rest, dupa ce apuci si iei pestele de la cineva care l-a tinut in captivitate nu cred ca mai are nici un efect nici o carantina. ( Parere strict personala bazata pe mica mea experienta)

De data asta au fost mai multe cauze cumulate si care au venit una dupa alta, iar principalul vinovat am fost eu. Am inceput cu dorinta de a aduce doi pesti noi (un Japonicus si un Navarchus) iar pentru asta a trebuit sa dau doi pesti ca sa le fac loc. In momentul in care i-am prins i-am stresat pe ceilalti care au facut gris. Am facut 7 zile tratament dar nu le-a trecut de tot. Dupa asta am adus Nigricansul care inevitabil a facut si el gris. Am mai facut 7 zile tratament. Era a doua oara in 3 saptamani. Bineinteles ca a recidivat si la ceilalti. La toate astea a mai contribuit ceva la care nu m-am gandit atunci. Fiind vara si cald, aerul conditionat de deasupra bazinului mergea toata noaptea pentru a mentine o temperatura ok in toata casa. Astfel pe timpul noptii temp. apei din bazin ajungea si la 22°C. Si uite asa cu tot stresul din bazin si cu diferentele mari de temperatura dintre zi si noapte am terminat pestii unul cate unu...
Asa ca, de Craciun, o luam de la capat cu pestii, de data asta avand o experienta in plus
[Email]
dan_florin
Membru de baza

IP:

Sa fie intr-un ceas bun!"Iarna nu-i ca vara".
[Email] [Yahoo!]
bulan77
Senior member

IP:

CatalinBarbu wrote:
dan.pavelescu wrote:Incep sa ma sperii.. nu exista nici un tratament eficient impotriva grisului?

Nu trebuie sa te sperii... trebuie doar sa il iei in calcul...

Acum serios vorbind eu pana acum nu am avut probleme de mortalitate cand am adaugat pesti. Facea fiecare nou venit gris, faceam tratamentul de 7 zile cu Fish Resistant de la KZ, si toata lumea era fericita. Nu are nici o legatura carantina, parerea mea. Degeaba tii pestele in carantina nu stiu cate zile intr-un bazin, separat, singur, si pe urma il arunci in bazinul mare, in groapa cu lei. O sa faca cu siguranta gris cand alti 2-3 pesti sar la beregata lui... Oricum pestii pe care ii iau eu au carantina facuta, aia care se face dupa ce sunt capturati. In rest, dupa ce apuci si iei pestele de la cineva care l-a tinut in captivitate nu cred ca mai are nici un efect nici o carantina. ( Parere strict personala bazata pe mica mea experienta)

De data asta au fost mai multe cauze cumulate si care au venit una dupa alta, iar principalul vinovat am fost eu. Am inceput cu dorinta de a aduce doi pesti noi (un Japonicus si un Navarchus) iar pentru asta a trebuit sa dau doi pesti ca sa le fac loc. In momentul in care i-am prins i-am stresat pe ceilalti care au facut gris. Am facut 7 zile tratament dar nu le-a trecut de tot. Dupa asta am adus Nigricansul care inevitabil a facut si el gris. Am mai facut 7 zile tratament. Era a doua oara in 3 saptamani. Bineinteles ca a recidivat si la ceilalti. La toate astea a mai contribuit ceva la care nu m-am gandit atunci. Fiind vara si cald, aerul conditionat de deasupra bazinului mergea toata noaptea pentru a mentine o temperatura ok in toata casa. Astfel pe timpul noptii temp. apei din bazin ajungea si la 22°C. Si uite asa cu tot stresul din bazin si cu diferentele mari de temperatura dintre zi si noapte am terminat pestii unul cate unu...
Asa ca, de Craciun, o luam de la capat cu pestii, de data asta avand o experienta in plus

ceva de invatat din toata experienta asta, ciudata faza cu temperatura, pacat ca nu ti-ai dat seama la timp.
uite aici un video interesant:
https://www.youtube.com/watch?v=Jw6ZGdLgQCs&index=51&list=PLBaMLrfToJyybUT18OE3fMomFb9XU0ffC

CreatoR
Senior member
[Avatar]

IP:

Interesanta poveste

Nu am avut probleme pana acum cu pestii si sper sa nu am. Acum am detritus pe pietre (dar maine o sa bag o armata de melci si scap de el) iar cealalta problema e ca am NO3 4.

Nu stiu daca sa ma ingrijorez sau nu

----

My 130L marine aquarium: https://www.flickr.com/photos/47236990@N04/sets/72157652684731282
[Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Eu nu am bazin de carantina.. si nici n-as avea unde sa-l tin.
KZ Resistant Fish are aceleasi efecte secundare ca Herbtana? Ma refer aici la excitarea skimmerului de proteine

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Eu nu am bazin de carantina.. si nici n-as avea unde sa-l tin.
KZ Resistant Fish are aceleasi efecte secundare ca Herbtana? Ma refer aici la excitarea skimmerului de proteine

Nu, Resistant Fish nu excita skimmerul deloc si poate merge linistit, asta fiind un punct forte dupa parerea mea, in schimb ca si minus murdareste un pic apa asta afctand bazinul dpdv vizual...
[Email]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Am lipit in seara asta ultimii corali care au venit si am facut schimbul de apa, de aia sunt asa ciufuliti...
Cam asa arata bazinjl la ora actuala, as mai vrea vreo trei corali si in rest...astept pestii...

[Thumb - img1476120943597.jpg]

[Email]
bulan77
Senior member

IP:

Imediat dau pe afara corali , foarte frumos smilie

georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Tare fain si colorat.
CreatoR
Senior member
[Avatar]

IP:

Frumos. In sfarsit cineva care a facut un acvariu doar cu floricele

Ai grija sa nu il vada nea Koala ca face infarct

image

This message was edited 1 time. Last update was at 10/10/2016 20:21:56

----

My 130L marine aquarium: https://www.flickr.com/photos/47236990@N04/sets/72157652684731282
[Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

GSP-ul ala din stanga nu arata deloc bine.. Sa ma mai uit o data. Nup. Nu arata bine deloc. Iti dau adresa mea pe privat

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Merci de aprecieri, bazinul e doar cu floricele de conjuctura, o sa fie mixt pe viitor!

De GSP ce sa zic...e fitos...a avut si zile mai bune...
[Email]
Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

Si mie imi place! Bravo!

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

CatalinBarbu wrote:De GSP ce sa zic...e fitos...a avut si zile mai bune...

Presupun ca te-ai prins ca glumeam, da?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:
CatalinBarbu wrote:De GSP ce sa zic...e fitos...a avut si zile mai bune...

Presupun ca te-ai prins ca glumeam, da?

Da???? Offf...si io eram gata sa il pun in cutie sa ti-l trimit...
Asta e, il pun inapoi la loc...
[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Eu si gura mea mare

Imi place ce-ai facut acolo, corali multi, culori multe.. Abia astept sa creasca mari, vor fi o splendoare

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

O gradina foarte frumoasa mi se-arata in fata ochilor... felicitari gradinarului care are grija de toate florile alea.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Multumesc !
[Email]
rubenbristian
Junior member

IP:

Foarte frumos arata totul!

Forum Index » Bazine mari
Go to: