| Message |
|
|
alina.ioana wrote:
Am bagat furtunul sub nivelul apei, dar nu stiu cat de bine se oxigeneaza apa asa.
Solutie pe termen scurt. Pe viitor cumpara tuburi. Sunt ieftine si stau acolo unde le pui.
|
 |
|
|
Dana Rusu wrote:.. Dar imi place sa primesc complimente
Acu' v-ati convins ca e gagica, daca avea careva vreun dubiu
Eu as muta cioata aia mai intr-o parte, sa mai rupi din simetrie. Dar sfatul lui Narcis are intaietate. Nu e bine sa il tot deranjezi. Iar nisipul nu trebuie indreptat, arata mai natural valurit.
|
 |
|
|
|
Reorienteaza gaurelele sa nu mai bata apa in sus spre capac. sa bata in fata sau in jos.
|
 |
|
|
|
Il arunci in wc si tragi apa. O sa te obisnuiesti, nu e ultimul pe care il pierzi.
|
 |
|
|
|
Pai ii donezi, nu ai incotro. Altfel ti se aglomereaza rau acvariul. Astia se impuiaza pe banda rulanta.
Si nu e usor sa te desparti de ei, pentru ca nu intotdeauna stii pe ce maini ajung. Daca pica pe mana unui habarnist sau miserupist e ca si cum i-ai arunca in WC.
|
 |
|
|
narcis wrote:... dar am ramirezi  .
GRASI!
|
 |
|
|
Dana Rusu wrote:
Pe deasupra cred ca Bibi (molly) e gravida. Si nu stiu ce sa fac
Te pregatesti sa fii bunica
D-aia nu e bine sa iei vivipari. O sa te umple de respect.
In ceea ce il priveste pe raposatul, se mai intampla accidente. Eu am patit-o pe vremea cand aveam carasi. Aveau aia obiceiul sa ia gura fiecare pietricica din acvariu. In general le scuipau inapoi, dar s-a intamplat sa fie necesara interventia pensetei.
|
 |
|
|
|
Piatra e rosiatica? A confundat-o cu hrana si n-a mai putut sa o scuipe?
|
 |
|
|
|
Am voalati din a doua depunere. Dar au abia 1 cm. Cam intr-o luna se coc. Cati vrei?
|
 |
|
|
|
Eu.
|
 |
|
|
|
Mai, eu cand mi-am facut primul acvariu, traiam cu galeata in mana. Toata ziua schimb de apa. Ba ca miroase urat, ba ca stau pestii la suprafata, ba ca se albeste apa... cosmar. Dupa filtrul extern am ajuns sa schimb apa o data pe an. Nu e normal si nu recomand nimanui sa fie indolent ca mine. Nu cred ca pestii au fost foarte fericiti. Plantele sigur n-au fost. Dar nu am avut pierderi.
|
 |
|
|
Dana Rusu wrote:
Ai zis filtre??? pai ia vezi..poate ai ceva ce imi poti vinde mie
Sunt tot filtre interne, nu te ajuta. Crezi ca eu am inceput altfel decat tine? Daca erau bune de ceva ti le trimiteam cu drag, fara bani.
@Alinutz ai PM
|
 |
|
|
alinutz80 wrote:...5 acvarii acasa si 1 la birou
Urate acvarii. Urate cu nabadai! Mai ales ala cu plante de suprafata... ti l-as sparge, atat de urat e!  (la mine n-au vrut sa traiasca, ma roade rau invidia!)
|
 |
|
|
alinutz80 wrote:...am investit banii in tot felul de prostii pentru care apoi ne-a parut rau.
Ha ha ha Stii bidoanele alea mari de muraturi? Am unul pe balcon plin ochi cu produse de acvaristica pe care nu le-am folosit in ani. Pompe de aer, pompe de apa, filtre interne, incalzitoare, aspiratoare substrat, tuburi, furtune, termometre, adaptoare, lampi, teste de apa, etc... poate ar trebui sa-mi deschid un 2nd hand.
|
 |
|
|
|
@Dune, acesta este topicul unei alte colege, unde tratam strict problemele de care se loveste ea. Creaza-ti propriul topic unde vom discuta despre acvariul tau si vei primi raspuns la toate intrebarile.
|
 |
|
|
Dana Rusu wrote:Nu stiu ce e canistra.. Nu am inteles unde vine siporaxul ala pus.. NU stiu ce e filtrarea mecanica si ce diferenta e intre mecanica si biologica.. Si ma intreb cum naiba va arata o chichineata de acvariu, pus pe biroul lui fiu-miu, cu 2 filtre, 7000 de mate( cabluri) atarnate si doar o muiere care se ocupa de el..
Ce este/face mai exact filtrul? E o cutie de plastic dotata cu o pompa care plimba apa(o trage pe o parte si o scoate pe alta). Cutia poate fi in interiorul acvariului(filtru intern) caz in care din motive estetice va avea dimensiuni reduse, deci si capacitate mica pentru medii filtrante. Filtrele externe(canistrele) sunt cutii mai mari, care stau in afara acvariului, sunt spatioase, le poti umple cu diverse materiale filtrante, trag apa din acvariu printr-un furtun, o plimba prin mediile filtrante si o scot curata pe partea cealalta, unde un alt furtun o duce inapoi in acvariu. Cam asta e toata filosofia cu filtrele.
Filtrarea mecaanica este procesul prin care filtrul trage apa, opreste impuritatile aflate in masa apei cu ajutorul buretelui si o impinge inapoi in acvariu. Deci curata apa de mizerie, dar nu ii schimba parametrii.
Filtrarea biologica e cea despre care ai citit la ciclare. Dejectiile pestilor, hrana neconsumata, frunze in putrefactie, etc, se descompun in apa si produc amoniac. Acest amoniac este hrana unui anumit tip de bacterii care colonizeaza materialele filtrante(siporaxul de exemplu). Cand apa trece prin filtrul biologic, acele bacterii o purifica, iese pe partea cealalta cu parametrii schimbati. In lipsa filtrarii biologice apa se incarca de substante nocive vietuitoarelor. Motiv pentru care esti nevoit sa faci schimburi dese de apa, ca sa mentii apa oarecum neotravitoare.
Eu am explicat pe scurt, procesul este mult mai complex.
|
 |
|
|
ugarit5 wrote:Din pacate nu stiu daca sunt filtre cat de cat mai bune la preturi peste 100 de lei. Filtru care ti l-am recomandat este 100 de lei.
Poate alti colegi stiu alte filtre bune sub acest pret...
Mai baiatule, inceteaza odata sa bagi pe gat tuturor filtrul ala doar pentru ca il folosesti tu!
Ce sens are sa inlocuiesti un filtru intern cu un alt filtru intern, cand ambele fac practic acelasi lucru?
Acvariul Danei abia s-a stabilizat dupa umplere/populare/ciclare, e intr-un echilibru precar deocamdata, vii tu cu sfaturi sa il destabilizeze ACUM pentru ca nu are filtru ca al tau. Shimba filtrul ca asa vrea ugarit, ACUM!
Daca vrei sa ajuti, ajuta! Cu sfaturi bune, folositoare. Dar nu iti bate joc de timpul, banii si de ce nu, emotiile altor oameni(copii).
|
 |
|
|
ugarit5 wrote:Acum ar fi momentul sa achizitionezi un filtru mai bun.
De ce acum?
|
 |
|
|
Nisipul intotdeauna va fi murdar. Nu ai cum sa-l mentii perfect curat si nici indicat nu e. Nisipul functioneaza ca un filtru. Deci iei si tu grosul si asta e.
Fruzele moarte nu trebuie lasate acolo. Se descompun si produc amoniac.
Petele de pe interiorul geamului se sterg cu un buretel nou, care nu a venit in contact cu detergenti. Adica iar tre' sa bagi mana in apa
|
 |
|
|
|
Nu mai urla. Ai tai sunt toti separati in alt acvariu.
|
 |
|
|