Message |
|
De ceva vreme au aparut niste vietati f mici,de culoare alba si care se plimba
De crescut...nu am vazut sa creasca.
Stie cineva ce sunt si cum pot scapa de ele
Nu am bagat nimic nou in acvariu...
Am adaugat o poza si un filmulet filmat la microscop.
http://tinypic.com/player.php?v=ilwpwh%3E&s=5#.UtMFX1AW3nM
P.S.Acum am vazut ca am postat la acvariile marine...imi cer scuze.Rog,sa imi fie mutat topic-ul in categoria potrivita.
|
 |
|
Sera Fil 120.
Are:burete,carbune si Siporax Mini.
|
 |
|
Cabomba caroliniana?
Multumesc!
|
 |
|
Ce plante sun cele din spate?
|
 |
|
A ajuns
Ca si impresii:e f mare,are 5 sertare,plastic de buna calitate,roti pt transport,furtune de 19/25
Ma asteptam sa vina cu mai multe sertare de Micromec.Are doar un sertar cu Micromec si restul bureti....ca si e1501 de la Hornbach(arata si pe cutie).Se pare ca sunt mai multe variante.
A venit si cu hartia galbena....inauntru a fost putin murdar.Probabil apa ramasa s-a amestecat cu praful de la Micromec si s-a format un fel de "noroi".S-a luat f usor cu o carpa.
Atasez niste poze....poate sunt utile pt altii.
Sunt multumit de el...astept sa fac acvariul si sa il pun la treaba.
P.S. Dupa ce am facut comanda,au schimbat pretul la 999 lei (pretul initial).
|
 |
|
Maine ajunge...
O sa revin cu cateva impresii dupa ce ajunge.
Prea multe nu am ce sa va spun......trebuie construit acvariul acvariul
L-am ales pentru ca are cel mai mare volum dintre toate filtrele care s-au incadrat in bugetul meu.
Probabil o sa ii fac un test...
|
 |
|
Am ales pana la urma JBL e1901 GL.
E la reducere in luna ianuarie si am primit inca o reducere pentru prima comanda.
De la 999 lei(pret initial)am ajuns cu reducerile la 765 lei...eu zic ca e ok
|
 |
|
Acum ar mai fi Eheim 2073 Professionel 3 350 si JBL e1901.
Am renuntat la Tetra.
Deci....Sera Bioactive 400+UV, Eheim 2073 Professionel 3 350 si JBL e1901.
Eheim-ul are volumul cel mai mic si JBl-ul cel mai mare.
As inclina spre e1901.
|
 |
|
Acum...cred ca conteaza de cum ai grija de ele si de noroc.Am vazut si Eheim-uri care curg,la fel si JBL,etc.
|
 |
|
Si JBL e1501 GL de la Hornbach e asa:
Sunt 2 variante de e1501 GL?
|
 |
|
Am fost astazi pe la Hornbach sa vad cam ce filtre au. De la JBL au Green Line.JBL 1501 GL care il au,are mediile de filtrare ca si la e1500(ceramica si bureti)Ce am vazut pe forum-uri...e1501GL trebuie sa fie cu ceramica,MicroMec si bureti....ca si in poza de mai jos.
|
 |
|
Am vazut un JBL e1500 intr-o revista online de la Hornbach,cam la 500 lei.Nu mai retin din ce data era reclama....o sa caut.Poate mai sunt pe stoc prin magazine.Ar mai fi JBL e1901 GL....daca il gasesc undeva la reducere.
|
 |
|
|
 |
|
Sau....sunt posesori,dar nu se plange nimeni de ele?
La o pompa cu o putere mai mare,nu ii scade debitul asa
repede.Eu unul,prefer o pompa cu o putere mai mare.
Legat de Eheim,sunt ceva filtre care se incadreaza in buget si la care producatorul mentioneaza ca sunt potrivite la acvarii pana in 250l,dar au un debit mai mic fata de alti producatori si un volum al filtrului mai mic.Exista un Eheim care sa fie cu 3-4 sertare si un debit bun la 700 lei?
|
 |
|
Da, stiu de probleme de la Tetra si JBL.
Totusi.....de ce sunt asa putini detinatori de filtre Sera?
|
 |
|
Buna seara si La Multi Ani Tuturor! Ma numesc Bruno si sunt din Timisoara.Student la Facultatea de Horticultura si Silvicultura-specializarea Peisagistica. Sunt pasionat de fotografie,ceasuri,natura si acavristica. Prima mea pasiune a fost acvaristica si a inceput cu un acvariu mic de 19l cumparat de la metro....fara sa ma documentez,rezultatul..... Dupa o vreme am cumparat un Juwel Rekord 60,care il mai am si astazi. Cel mai mare acvariu pe l-am avut a fost de 240l,dar care l-am desfintat pentru ca a crapat fundul.Nu a curs,am descoperit ca e crapat cand l-am curatat.Cine stie de cand era crapat.Dehh avea si sticla de 5mm,l-a facut cineva de la o firma de tamplarie PVC. Acum,cu echipamentele ramase,vreau sa fac unul nou,tot cam de 240l.L-120 cm,l-40 cm si h-50cm si sticla de 10mm.Vreau doar neoni si putine plante,fara CO2,etc.Ceva asemanator: http://fara_trimiteri_la_alte_forumuri.ro Acvariul Juwel.Din pacate carasul a murit acum cateva luni.L-am avut cam 5 ani Si cel vechi de 240l. Multuimesc, Numai bine!
|
 |
|
Am tot citit....dar nu gasesc pareri depsre Ex1200 modelul nou sau despre Sera(doar cateva informatii).
La JBL greenline am inteles ca au micsorat puterea pompei pt un consum mai mic si debitul e cam acelasi cu versiunea veche.  ...De la JBL,parca inclin spre e1500 ,daca mai gasesc de nou.
Despre Sera am inteles ca nu mai fac filtre,le cumpara de la BOYU si le redenumesc....Pot sa am incredere?
|
 |
|
Buna seara si un An Nou Fericit Tuturor!
Am avut un acvariu de 240lsi mi-au ramas echipamentele si vreau sa il refac.Am avut la el un Tetratec EX 700 care era cam mic pt el si cand am desfintat acvariul l-am pus la acvariul de 60l.Nu am avut probleme cu el,functioneaza si acum.Vreau sa il las la acvariul de 60l, pt ca era era cam mic pt unul de 240l.
Am si eu o nelamurire...Ce ati alege intre Tetratec Ex 1200(noul model),JBL CristalProfi e1501 greenline/e1500 (are un motor mai puternic si 1500l/h) si Sera Fil bioactive 400 + UV.
Am inteles ca noul model de EX1200 are un sistem dublu de garnituri.....dar s-a rezolvat problema cu scurgerea?La JBL cica scade debitul f mult,colmatarea furtunelor.Eu inclin spre Sera....este cineva care stie ceva despre ele?
La filtrele Eheim,au cam putine sertare cu medii de filttare si un debit mai mic....ma refer la cele care se incadreaza in bugetul meu(max.700 lei)
Eheim 2426 Experience 350 Eheim 2071 Professionel 3 250 Eheim 2226 Professionel.
P.S fara SH
Va multumesc!
|
 |
|