[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
primul acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
myhay_n
Junior member

IP:

Salut,
De curand m-am decis sa imi iau un acvariu, si cum nu mereu dorintele se potrivesc cu bugetul... am zis sa incep usor.
Am un acvariu de 50 de litri, pe care l-am dotat cu un incalzitor de 25 si un filtru intern prodac 200.
Am impresia ca filtrul nu este suficient, desi e adevarat ca acvariul nu este mare. Ce parere aveti? Ce model de filtru credeti ca s-ar potrivi mai bine la acvariul pe care il detin?
Am si cateva plantute care nu sunt prea pretentioase.
Populatia nu este nici ea numeroasa. Pentru inceput am luat 2 xipho, 1 corydoras albino si 1 hoplo.
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu cred ca ti-ai luat o pompa de apa si nu un filtru. Ia pune tu o poza aici sa vedem si noi. Un filtru bun trebuie sa fie de 5-7 ori cel putin mai mare decat capacitatea acvariului tau. Ex: la un acvariu de 50l se cere un filtru de cel putin 250l/h

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
myhay_n
Junior member

IP:

Am scris eu gresit.
Nu am posibilitatea sa postez momentan poza.
Pe cutie scrie Prodac Magic filter 30 cu volum de apa intre 100 si 200 l/h.
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da, asta e altceva. In mod normal filtrele trebuie sa filtreze apa in trei moduri: mecanic, biologic si chimic. Numai ca tu avand un filtru foarte mic in el nu incape decat un burete care face doar filtrare mecanica. Cel mai bine era sa iei un filtru compartimentat in cel putin 2 parti in care sa pui si alte medii de filtrare. Din pacate ai dreptate cu ineficacitatea filtrului pentruca este mic el se colmateaza destul de repede si eficacitatea e micsorata rau. Te poti uita dupa alte modele de filtre care sa se incadreze in bugetul tau iar ca model, orientativ bineanteles, este eheim aquaball 130. Asta este doar ca model pentruca pretul lui nu este tocmai mic. Ti l-am aratat doar ca sa vezi ce inseamna sa aibe 2 module de filtrare in care poti baga diferite materiale filtrante

[Yahoo!]
myhay_n
Junior member

IP:

Da.
Din pacate pretul este cam piperat in comparatie cu bugetul.
Alt filtru mai ieftin care sa isi faca treaba bine la acvariul pe care il detin ce mi-ati recomanda?
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

trebuie testata un pic piata, sunt produse sunsun, resun si altele de genul asta. Chiar nu stiu ce produs sa-ti recomand. Sa vedem ce mai spun si colegii. Poate au ei idei

[Yahoo!]
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Sera Fil 120.
Are:burete,carbune si Siporax Mini.

"Simplitatea este sofisticarea extrema."
Leonardo da Vinci

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: