| Message |
|
|
|
Vezi ca stingatorul nu poate fi folosit asa cum e el. Trebuie inlocuita parghia si capul ala, nu ma pricep sa-ti zic exact, dar am citit pe net.
Sa mergi la cineva de incredere sa-ti faca schimbul asta. Ti-as recomanda totusi sa iei o butelie pt co2. Una la 2 kg, gasesti pe 200 de lei. Cauta pe rubrica vanzari pe diverse forumuri, vei gasi intr-un final.
|
 |
|
|
|
Puii ies incolaciti cand ii fata, e normal. Dar la scurt timp ar trebui sa se "intinda" si sa inceapa sa inoate.
Daca nu fac asta, probabil sunt morti.
|
 |
|
|
|
Iar o instalatie de co2 poate fi achizitionata si pe bucati. Gasesti la sectiunea vanzari la preturi bune.
Ce iti trebuie e butelia, reductorul de presiune si ceva de dizolvat co2-ul (un difuzor chinezesc boyu e ieftin si destul de bun). Un numarator de bule il faci dintr-un picurator de perfuzie. Controller, sonda, valva electromagnetica nu sunt obligatorii si pot veni pe parcurs daca le vei dori.
|
 |
|
|
Aaaa, cand ai zis ca a fost intrerupta lumina am crezut ca te-ai referit la iluminare, nu la curent, scuzele mele
Daca testele iti arata asa, inseamna ca bazinul e ciclat. Eventual repeta-le si peste o zi, doua ca sa fii sigur.
|
 |
|
|
|
Absolut superb acvariul...
|
 |
|
|
|
Iti recomand si eu daca vrei sa pui perlon sa il pui in filtrul intern, nu in canistra, ca sa nu o desfaci des.
Referitor la butelie, ia-ti una mai mare. Macar una de 2 kg. Dintre cele 2 controllere as alege ph-203 (eu am un ph-201, banuiesc ca e cam acelasi lucru). Am si un zac dar nu sunt prea multumit de el caci o ia razna din cand in cand. Bine, eu le am si SH uri, noi poate se comporta mai ok. Pe numarator de bule nu mai da banii daca ai controller, si oricum iti poti face unul dintr-un picurator de perfuzie.
Ca alternativa pentru dizolvarea co2-ului poti lua un difuzor extern boyu, e mai ieftin si face treaba buna. Eu am unul si e pus pe furtunul out al externului.
|
 |
|
|
|
Filtrul spalat la robinet saptamanal = filtru neciclat. Plante nu prea (parca ai zis doar una), nu prea are cineva consuma compusii azotului.
Doar bacteriile din substrat s-ar putea sa nu faca fata.
Personal cred ca apa este de o calitate slaba si asta ii deranjeaza pe pesti. Asta ai putea-o afla bineinteles cu niste teste de apa, ca sa fii sigur.
Ti-as recomanda in felul urmator.
O curatenie atenta in acvariu si un schimb de apa in proportie de sa zicem un 50%. Lumina foarte putina (anubias ul nu e tocmai pretentios si o perioada cu lumina mai slaba nu cred ca il va afecta), poate chiar deloc primele cateva zile. Fara mancare pt pestisori 2-3 zile dupa care incepi dar foarte putin si cresti treptat pana ajungi la doza normala de hrana (intr-o saptamana sa zicem). In fiecare zi schimburi de 20-30% apa timp de o saptamana, poate chiar un pic mai mult si aspirat mizeriile. Filtrul nu il mai spala la robinet, si pentru ca nu vei da decat putina hrana, nu il spala deloc pana nu scade debitul drastic. Ajuta-l cu o sticluta de filterstart.
Referitor la temperatura, daca ajungi la 21 de grade, cred ca ar fi ok.
|
 |
|
|
|
Filtrul cum si cat de des il speli?
Niste teste apa ai? (nh4,no2,no3)
Ce temperatura are apa?
Lumina tot as lasa-o mai putin, chiar daca ai incercat. Aparent lor inca nu le convine.
|
 |
|
|
|
Nu cred ca interuperea luminii pt o ora si jumatate a influentat cu ceva ciclarea.
Ciclarea se termina cand nh4, no2 = 0 iar no3 cat mai mic. Cand se intampla asta, un schimb de apa si bagi o parte din pestisori.
|
 |
|
|
|
N-am acest tip de pesti, insa...ti-as spune ca acvariul e mic pt 3 carasi.
De asemenea ce inseamna curat acvariul o data pe saptamana? Scoti toata apa? Speli tot? Sper ca nu...Daca totusi faci asta, citeste rapid despre ciclarea unui bazin si ai sa afli niste chestii interesante.
Daca zici ca ii sunt speriosi cand e lumina aprinsa, las-o mai putin timp, ca sa se obisnuiasca. Sa tremure totusi nu e normal...nu cred ca "tremura de frica"...
|
 |
|
|
|
Fiind la inceput acvariul eu as lasa lumina in jur de 0.5 W/litru , 6 ore pe zi in prima saptamana si dupa sa cresc pana la 9 ore (asa am facut in cazul acvariilor mele). Dupa care sa mai adaug usor ceva lumina.
Fertilizare micro fara indoiala.
As lua un tester permanent pt co2 sa vad pe unde sunt (sau daca ai teste pt kh si ph vezi dupa tabel) si in functie de asta sa mai adaug co2 daca trebuie.
Macro inca n-as baga. Dar niste teste pt no3 si po4 n-ar strica sa le achizitionezi pe viitor cand vei incepe fertilizarea macro.
|
 |
|
|
|
Micro ziceam ca ai putea sa pui. Incepe sub doza recomandata, ca sa stai linsitit. Si cresti dupa o saptamana sa zicem la doza recomandata.
Macro personal nu cred ca e nevoie acum. Dar poate te sfatuieste cineva cu mai multa experienta.
Si da, pune o bomba. Asta daca nu poti gaz presurizat.
|
 |
|
|
|
Salutare.
Pai pune si niste poze sa vedem cam cat de plantat este acvariu. O fertilizare micro ai putea incepe usurel din a doua saptamana.
Cu ce dizolvi co2-ul? Ai un indicator de co2? O bula pe secunda s-ar putea sa fie cam putin.
86 de W din prima mi se pare cam mult la inceput, tinand cont ca ai sub 100 de litri net.
|
 |
|
|
|
Pe link ul asta, in dreapta gasesti "Direct link". Ia-l pe ala si punel intre tagurile de imagine (ai in optiunile postului; "img") . Are sa apara poza direct in post.
|
 |
|
|
|
Nu le mai atasa in forum. Pune-le pe un site de upload poze (picasa, imageshack etc.) si pui imaginile de acolo.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poti folosi ferropol in combinatie cu easycarbo. Ai putea incepe sa fertilizezi micro, dar eu as pune sub doza recomandata.
Ai putine plante. Mai pune inca de vreo 2 ori cat ai acum.
Macro exista pe piata (seachem, easy life, dennerle, s.a.m.d.), insa nu cred ca trebuie sa pui acum.
Baga co2. Macar o bomba.
|
 |
|
|
Ei da. Asta imagine de admirat
|
 |
|
|
Sunt prezent in categoria asta de cand ati inceput topicurile si va citesc fiecare post, doar ca n-am postat.
N-am ce sfaturi sau idei sa va dau, asa ca am asteptat sa le populati si sa pot sa va felicit
Cand vad ce minunatii aveti aici zau ca ma mananca si pe mine, dar alt acvariu nici nu intra in discutie (problema fiind spatiul, caci pe "sefa de clan" cum ii zice koala  as convinge-o eu cumva). Ar fi acvariul cel pentru creveti, dar inca nu mi-am facut damblaua la capitolul creveti, mai am planuri cu ei. Poate prin 2013...cine stie
Pana atunci, va admir pe voi si mai invat una alta.
Spor sa fie
|
 |
|
|
Crevetele e intr-adevar superb...
Eu astept sa pui ceva si pe piatra
|
 |
|
|