[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Stefan1979 wrote:As vrea sa pun pe toata radacina moss
Mi se pare o decizie buna .

Stefan1979 wrote:incerc pe cat posibil sa ajung cu acvariul acolo unde doresc si ma bucura foarte mult sa vad ca sunt oameni care imi urmaresc munca si ma sustin

Urmarim tot ce se intimpla , chiar daca nu intotdeauna ne manifestam prezenta in mod vizibil, sintem pretutindeni si vedem tot .
Lemnu' arata mai bine fara Anubias . Da' nici acolo unde-i acuma Anubiasu' nu-mi place, pur si simplu e o planta cu frunze prea mari pentru acvariu' tau ....... daca ai pretentii de aquascaping.
zaietz74 wrote:am hotarat sa dau totusi mai intai un telefon la Emag. Cei de la service mi-au spus ca il iau ei de la adresa, il trimit la cei care asigura garantia (nu stiu cine sunt acestia) si trebuie sa am o rezolvare in 15 zile calendaristice. Asa ca astazi l-am facut pachet si a plecat cu curierul.

E bine c-ai vorbit cu ei si e foarte bine ca s-au purtat corect . Sa speram c-o s-o faca pina la capat. Asteptam rezolvarea.
E mai bine . Da' scoate Anubiasu' de pe lemn, are frunze mari si nu se potriveste deloc.
Eu zic sa vorbesti la eMag si sa rezolvi treaba cumva. Fie iti aduc alt acvariu, fie iti dau banii inapoi si faci alt acvariu cu aceeasi forma .......

Arata-ne o poza cu "defectul" acvariului, poate e reparabil.
alma347 wrote:puteti sa-mi recomandati de unde sa cumpar un produs bun?

Foarte bine eclozeaza ouale de Artemia de la JBL.
Banuiesc ca din cauza lipsei schimburilor de apa si a lipsei fertilizarii planta a consumat resursele si moare de foame.
Koh-i-Noor wrote:vi se pare normal ca fertilizantul EL de NITRO sa adauge mai mult potasiu in apa decat fertilizantul EL KALIUM?

Eu banuiesc ca sticluta din care adaugi doar potasiu e conceputa pentru cazu' unui acvariu in care vrei sa suplimentezi doar cu potasiu, stiu ca fraza asta suna cam infantil . Poate cineva are un acvariu care consuma mai mult potasiu decit furnizeaza sticluta cu N. Atunci ce face omu'? Suplimenteaza doar cu potasiu. Ar mai putea fi si cazu' unui acvariu cu pesti mai multi decit e general acceptat ca bagam intr-un acvariu bine plantat ........ pesti care e posibil sa produca N si P astfel incit sa fii nevoit sa adaugi doar potasiu.

Despre pret nu prea avem ce comenta, toate produsele astea sint facute de catre cei de "dincolo" ....... pentru oameni cu venituri la nivelu' de "dincolo". Tinta principala e "dincolo" iar preturile sint pentru buzunaru' "lor". Ceea ce numesti "mica avere" e "maruntis" pentru "ei" si, intr-adevar, e o mica avere pentru noi. Asta e situatia si n-are nici un rost sa fii nemultumit, n-o sa-si adapteze ei preturile la nivelu' de trai de la noi.
Te inteleg, cam asa-s si io ....... da' asta nu inseamna ca ai voie .
Imi place foarte mult cum l-ai aranjat, pietrele sint "la locu' lor" . Cred ca in 2-3 saptamini o sa avem ce vedea .
Eu astept cu nerabdare, acvariu' tau are potential si merita urmarit .
E posibil sa poti desuruba stutu' pe care pui furtunu', ar fi cea mai buna rezolvare .
Koh-i-Noor wrote:sunt nemultumit de concentratia produsului, raportata la pret.

Si io-s nemultumit pentru ca un litru de lapte e 4 lei, sticla de Pepsi e 6 lei si-o pereche de adidasi e 200 lei ....... plus multe altele.

Koh-i-Noor wrote:Si pentru ca pe langa asta mai ai nevoie de atatea altele - Azot, Fosfor, micro. Dintr-o data fertilizarea ar deveni investirea unei mici averi/luna.

S-a mai vorbit mult de treburile astea, in acvaristica (si cred ca in orice alt hobby) cheltui cit te duce pasiunea, buzunaru' si capu'.
qwerty wrote:Ma gandesc sa nu sara furtunul de pe stutul de la reductor.

Poate sari, mai ales dupa ce mai slabeste furtunu', eu am patit-o. Atentie la colier, sa nu taie furtunu' daca stringi prea tare. Si sa fie "rotund" in interior. Eu am folosit 10 cm de elastic (de la pantaloni ) infasurat strins, e uimitor ce putere are.
Si eu cred c-ar fi potrivite niste ramuri in partea stinga, atentie mare, trebuie sa le alegi astfel incit sa nu para din alt film.
Si mie mi se pare prea putin pentru plante da' avind in vedere ca ai niste pesti la care tii foarte mult e mai bine sa nu risti. Si, foarte important, sa obisnuiesti pestii treptat cu CO2-u'.
Ancamarketing wrote:Am reglat la 2-3 bule pe sec, pana ce ma dumiresc cu sonda de pH. Nu am test vizual de Co2, nu il masor cu nimic.

In conditiile actuale cred ca-i un reglaj de bun simt .
Infricosator de penale pozele cu telefonu' ........ pune mina pe aparat .
N-am gasit in topic cite bule/secunda ai reglat ........ covoru' are nevoie de mult CO2, mai ales la caldura.

Gazu' care se acumuleaza nu cred ca e CO2, cel mai probabil e vorba de alte gaze dizolvate in apa care se acumuleaza acolo. Daca fenomenu' nu are amploare extraordinara poti sa-l ignori.
Mi se pare in regula lumina respectiva, mai ales pentru ca are CRI peste 90. Are 2052 lm ceea ce mi se pare suficient pentru acvariu' tau. O problema ar fi ca-i ingusta, adica daca o pui pe mijloc o sa ai lumina foarte intensa sub banda si mai slaba in fata si in spatele acvariului. Alta problema e lunginea de 25 cm, n-o sa lumineze lateralele acvariului. Ai putea rezolva oarecum problemele astea daca o ridici mai sus da' pierzi din intensitate. Io zic s-o iei doar daca-ti place sa experimentezi, e foarte posibil sa nu fii multumit.

Din ce vad acolo cred ca e nevoie sa-i iei si un radiator, altfel se incalzesc ledurile.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: