Multumesc pentru comentarii si idei Koh-i-Noor
Nu vreau sa merg pe calea Gardena pentru ca acele cuple sint pentru gradinarit, ori noi avem nevoie de o anumita calitate
pentru o filtrare biologica, cele pe care le-am gasit eu sint facute pentru industria alimentara (food grade) si in final nu sint
chiar o poala de bani. Nici ieftine nu sint dar nici exagerat de scumpe cum sint cele de inox... Inclusiv furtunurile vor fi din silicon,
nu furtunuri ieftine de care au marea majoritate a filtrelor, asta pentru a evita colmatarea lor (eu folosesc un asemenea furtun
la skimmer intre pompa si skimmer si nu s-a colmatat in 3 ani de zile si nu l-am curatat niciodata).
Ideea cu compartimentul separat pentru incalzitor nu ma coafeaza, imi complica si mai mult proiectul si in plus exista incalzitoarele
externe gen Hydor, care se monteaza pe furtun si care lucreaza foarte bine, am doua acasa la acvariul de apa dulce.
Principiul pe care merg in constructia acestui filtru nu este sa fie ieftin, ci sa fie functional, cu o functionalitate mai mare decat ce
exista pe piata acum, dar si calitate la un pret decent. O canistra de genul asta tine o viata, inoxul nu are moarte si arata si bine.
In plus voi folosi o pompa DC de calitate, Waveline (dupa ele sint copiate Jebao), fiabila si dimmabila, cu controller.
De complicat sa zicem ca este intr-o oarecare masura, dar in momentul de fata am in proiect deschiderea unei sectii de productie
confectii metalice (inox) pentru ce am eu nevoie la businessul curent (masini de ambalat pe care le proiectez si construiesc eu,
in serii scurte) si atunci extinderea asta vine numai bine, cresc gradul de incarcare pe sectie. Asa incat sper ca filtrul sa iasa
profi,
gen
Jules Verne cum zicea Nasu' mare
Nu il voi simplifica, nu prea am cum, etapele de productie nu sint chiar asa de complicate, sint de facut taieri de teava si tabla pe
care le voi face la un CNC cu plasma sau laser si manopera nu e chiar o problema majora, sint de facut suduri, probabil MIG, pe care
le voi face la mine in atelier, si montare/sudare de fitinguri de inox plus ceva piese pe care o sa mi le fac singur la strung. Pare complicat
dar nu e chiar asa de complicat. Iar teava, fitinguri, oringuri si alte acareturi le cumpar, probabil voi cumpara cantitati pentru cate 1 lot,
asta dupa ce fac un prototip, il testez si fac niste calcule. Mai ramane sa comand la un producator o cutie de carton cu ceva sisteme
de protecti (spuma), nu ar trebui sa coste o avere. Si bineinteles ca va trebui sa testez piata externa, nu ma pot baza pe piata romaneasca.
Si foarte probabil ca anul viitor voi participa ca si expozant la Interzoo...