[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
... sint scutite achizitiile cu valoarea totala mai mica de 10 USD...
Codul vamal spune ca la achiziiti, persoana fizica, mai mari de 10 USD din anumite tari,
in care se incadreaza si China, se platesc taxe vamale, functie de articol, si TVA... ca
tie nu ti le-au perceput e relativ, ai avut noroc, dar asta nu inseamna ca de fiecare data
se va intampla la fel. Uneori se intampla, alteori nu. Legal se platesc taxe....
tedy wrote:
kirucd wrote:Am comandat si eu niste produse saptamana asta de pe ebay, nu stiam cu ce curier vin, si ieri am
primit sms si mail de la DHL pentru formalitatile vamale. Am impresia ca absolut tot ce vine din China
va fi supus taxelor, asa cum este si normal, si tot ce este pe 10 USD va avea TVA si taxe aplicate la
valoarea facturii. Asa ca e bine de facut niste calcule inainte de a cumpara, e posibil ca pretul intern
sa nu mai fie piperat...

Prin DHL produsele vin mai repede. Dar au si comisioane destul de mari. Daca poti astepta, pe viitor alege free shipping.

Pai am ales free shipping imagineaza-ti ca nu sint la prima achizitie de pe ebay sau din China...
Pavelescu are dreptate, sa ne spui si noua care e secretul de tii pestii fara apa si mai stau si in suspensie,
zici ca plutesc in vid
Am comandat si eu niste produse saptamana asta de pe ebay, nu stiam cu ce curier vin, si ieri am
primit sms si mail de la DHL pentru formalitatile vamale. Am impresia ca absolut tot ce vine din China
va fi supus taxelor, asa cum este si normal, si tot ce este pe 10 USD va avea TVA si taxe aplicate la
valoarea facturii. Asa ca e bine de facut niste calcule inainte de a cumpara, e posibil ca pretul intern
sa nu mai fie piperat...
Si daca ar fi offtopic nu ar fi nicio problema
Da, suna bine si Bio-Systec

Firma mea se numeste Systec Agripack, de aici
vine Systec si ma gandeam sa folosesc denumirea.

Am doua variante si ceva timp sa ma gandesc

Sau poate urmez sfatul lui Pavelescu
Multam de feedback

Nasu' mare ce sa zic, sint dator de niste vin, nu doar o sticla
Suna mai bine propunerea ta si pe varianta asta am sa merg.

@Scorpionu o sa pastrez 1.5, 2.10 si 3.15 pentru ca 1, 2 si 3 este mult prea simplist si poate
induce in eroare. Codificare numerica contine numarul de litri de medii mecanice si cel de medii
biologice si iti da o idee despre filtru. Si daca nu stii te face curios sa afli ce inseamna acele cifre.
Cine e interesat de un filtru citeste si datele tehnice, nu doar denumirea si pretul. Iar de amintit,
daca isi amintesc Bio-System e suficient.
Mersi e ok pentru 250 litri, eu il gandesc in plaja 100 - 300 de litri.
Foarte fain, cu fainosag

Am gasit si denumirea pentru filtre
Pentru ca firma mea de baza, unde o sa manufacture filtre, se numeste Systec, asa se vor numi si filtrele:
Systec Bio DVF 1.5, Systec Bio DVF 2.10 si Bio DVF 3.15
Bio vine de la filtrare biologica, DVF este prescurtarea din engleza - Differentiated Variable Flow (debit variabil diferentiat),
iar cifrele vin de la 1 litru medii mecanice / 5 litri medii biologice, 2 litrii medii mecanice / 10 litri medii biologice, respectiv
3 litri medii mecanice / 15 litri medii biologice.

Ce parere aveti?
A-ul mi se pare cea mai buna varianta, la celelalte doua iti fug ochii fix in gaura aia...
Multumesc pentru comentarii si idei Koh-i-Noor

Nu vreau sa merg pe calea Gardena pentru ca acele cuple sint pentru gradinarit, ori noi avem nevoie de o anumita calitate
pentru o filtrare biologica, cele pe care le-am gasit eu sint facute pentru industria alimentara (food grade) si in final nu sint
chiar o poala de bani. Nici ieftine nu sint dar nici exagerat de scumpe cum sint cele de inox... Inclusiv furtunurile vor fi din silicon,
nu furtunuri ieftine de care au marea majoritate a filtrelor, asta pentru a evita colmatarea lor (eu folosesc un asemenea furtun
la skimmer intre pompa si skimmer si nu s-a colmatat in 3 ani de zile si nu l-am curatat niciodata).

Ideea cu compartimentul separat pentru incalzitor nu ma coafeaza, imi complica si mai mult proiectul si in plus exista incalzitoarele
externe gen Hydor, care se monteaza pe furtun si care lucreaza foarte bine, am doua acasa la acvariul de apa dulce.

Principiul pe care merg in constructia acestui filtru nu este sa fie ieftin, ci sa fie functional, cu o functionalitate mai mare decat ce
exista pe piata acum, dar si calitate la un pret decent. O canistra de genul asta tine o viata, inoxul nu are moarte si arata si bine.
In plus voi folosi o pompa DC de calitate, Waveline (dupa ele sint copiate Jebao), fiabila si dimmabila, cu controller.

De complicat sa zicem ca este intr-o oarecare masura, dar in momentul de fata am in proiect deschiderea unei sectii de productie
confectii metalice (inox) pentru ce am eu nevoie la businessul curent (masini de ambalat pe care le proiectez si construiesc eu,
in serii scurte) si atunci extinderea asta vine numai bine, cresc gradul de incarcare pe sectie. Asa incat sper ca filtrul sa iasa profi,
gen Jules Verne cum zicea Nasu' mare

Nu il voi simplifica, nu prea am cum, etapele de productie nu sint chiar asa de complicate, sint de facut taieri de teava si tabla pe
care le voi face la un CNC cu plasma sau laser si manopera nu e chiar o problema majora, sint de facut suduri, probabil MIG, pe care
le voi face la mine in atelier, si montare/sudare de fitinguri de inox plus ceva piese pe care o sa mi le fac singur la strung. Pare complicat
dar nu e chiar asa de complicat. Iar teava, fitinguri, oringuri si alte acareturi le cumpar, probabil voi cumpara cantitati pentru cate 1 lot,
asta dupa ce fac un prototip, il testez si fac niste calcule. Mai ramane sa comand la un producator o cutie de carton cu ceva sisteme
de protecti (spuma), nu ar trebui sa coste o avere. Si bineinteles ca va trebui sa testez piata externa, nu ma pot baza pe piata romaneasca.

Si foarte probabil ca anul viitor voi participa ca si expozant la Interzoo...
Rotametrul de inox iese din calcul din cauza pretului, am primit acum oferta, cu filet 1/2" costa 315 euro
iar cu filet de 1" costa 499 euro, la super oferta

In alta ordine de idei am gasit cuple rapide din plastic, Foodgrade, care arata foarte bine si sint ceva mai civilizate
la pret, doua seturi complete costa in jur de 50-60 de euro.

http://www.cpcworldwide.com/Product-List/Series/60/Category/48#products

Filtru extern de la Dennerle nu se ascunde sub acvariu, el se prinde pe geamul din spate al acvariului.
Nu, nu avem ce filtru intern performant sa iti recomandam, toate sint la fel. Cu cat mai mare este cu
atat mai bine si cu atat mai mult spatiu in acvariu iti va ocupa.
Sfatul meu este sa il schimbi. 10 ani este un termen rezonabil. Acvariul mai poate sa tina,
dar peste 10 ani nu stii niciodata cand cedeaza. E mai safe sa il schimbi acum decat sa
astepti sa ai 400 de litri pe parchet, in general cedeaza cu totul, nu picura...
koala wrote:
- dupa cum te stiu eu, sunt convins ca deja te-ai hotarat sa pui saracia aia de rotametru pe bypassu' extern... pentru ca arata bine! Este?

Nasu' mare ai dreptate aproape cu tot din ce ai postat, mai putin cu partea asta citata de mine
Si daca as vrea nu as putea sa pun rotametrul pentru ca sare mult pretul, care si asa e posibil
sa depasesaca o canistra asemanatoare. Deci rotametrul o sa il instalez doar pentru probe si ca
sa pot face tabelul ala.
Iar diviziunile pentru robineti vor fi minimale cum ai zis si tu, 0, 1/4, 1/2, 3/4 si 1. Sau 0%, 25%, 50%, 75% si 100%.

@Scorpionu nu, inchizi cele doua robinete si pe urma deschizi canistra si nu mai curge apa. O sa curga putina
apa, cat este pe bypass pina la robinet, dar aia este foarte putina. Da, canistra trebuie scoasa din stand atunci
cand vrei sa o deschizi, dar asa se intampla cu orice canistra. Va fi ceva mai grea decat o canistra obisnuita,
dar nu mult. Caut variantele de teava care sa fie suficient de rezistente si nu asa grele. Spre exemplu pentru
canistra desenata de mine si care e cea medie greutatea tevii este de aproximativ 6 kg, cu restul de acareturi
si cele 3 cercuri de tabla de inox (doua funduri si un capac) probabil ca va ajunge pe la 8-9 kg. Fara apa

@adivb da, vreau sa fie si aratoasa, in stilul celor de la Ada... dar sa aiba ceva in plus, si asta este tipul
de filtrare de care e capabila canistra mea...
Nu m-am gandit la un nume, o sa ma gandesc

Referitor la cuple inteleg ce spui tu, ideea este ca
am nevoie de cuple rapide dar care sa contina valve
in ambele parti, cand desfaci cupla rapida sa nu curga
apa nici dintr-o parte nici din alta si nu stiu ce cuple
de genul asta de plastic pot sa gasesc.

O sa caut si de plastic in final, dar nici alea nu cred sa
fie foarte ieftine...
Unde in canistra ai pus perlonul? Daca e sus si nu l-ai curatat din decembrie... perlonul se colmateaza repede.

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: