| Message |
|
|
|
Singurul lucru bun care il mai ai de facut, e sa schimbi buretele ala. Chiar e vechi si cum zicea si scificuss scapa bulele. Costa 2-3 lei unul, eu zic ca merita investitia.
|
 |
|
|
De inotat, inoata normal, nu s-a decolorat, nu are nici un semn vizibil de boala, atat doar ca e slab. Legat de branhii, ies in evidenta doar datorita faptului ca e atat de slab incat mai ca i se lipeste burta de spate. Ca si la un om slab la care ii ies in evidenta coastele, ceva de genul. Inafara de incidentul cu bula de aer care-l tragea in sus nu are un comportament ciudat cum ziceam. Sta cu ceilalti, vine la mancare, inoata normal, toate bune, mai putin aspectu lui subnutrit.
Ma gandesc ca poate nu mananca destul, fiind mai pricajit, ceilalti poate ii fura mancarea de sub nas. L-as separa, dar ma tem sa nu devina apatic si ii vin eu de hac in felul asta in loc sa il ajut.
|
 |
|
|
vlad.a wrote:Posibil sa aiba paraziti interni daca se hraneste ca ceilalti doar ca slabeste de la o zi la alta vizibil...
Exista tratament, sau trebuie sa trag clopotele?
|
 |
|
|
aurel wrote:ca'n viata...
Si asta ma ajuta pe mine cum...?
|
 |
|
|
...cum il ingras?
Am un neon care pare subnutrit, desi l-am urmarit atent cateva zile si am vazut ca mananca la un loc cu ceilalti. E atat de slab incat i-au iesit branhiile in evidenta, atat de tare s-a subtiat. Ieri dupa ce i-am hranit cu granule cred ca a luat o bula de aer sau ceva de genu, ca nu prea mai putea sta scufundat, tot il tragea la suprafata. Azi si-a revenit din starea respectiva, doar ca ramane totusi problema cu slabirea. Era el slab, de cand l-am luat, dar in ultima saptama a ramas doar pielea si oasele din el. In rest nu pare sa aibe nimic, inoata energic, fuge dupa ceilalti, are un comportament normal.
Deci, il pot ingrasa cumva pe "voinic"?
|
 |
|
|
Povestea ta m-a dus cu gandul la cat de usor sunt dati pe mana unor necunoscatori acesti pesti. Frumusetea e pentru ei atat un dar cat si o mare-mare pacoste. Sa nu ma intelegi gresit, nu vreau sa sune a insulta sau ceva de genul, pestele tau pot spune ca e un caz fericit, deoarece iti dai silinta sa ii oferi un camin pe placul lui. Multi insa nu au parte de stapani atat de bine intentionati sau mai bine spus dornici sa se informeze si isi gasesc sfarsitul in te miri ce recipiente sau borcanase. Chiar sunt fericit ca a dat peste tine si nu peste altcineva. Astept si cateva poze dupa ce il instalezi in noul camin. Ca sfaturi nu vad ce as mai putea sa iti spun, bobesku a acoperit cam tot ce era important de stiut. Sa te bucuri cat mai mult de pestisor.
|
 |
|
|
|
Se poate inchide, multumesc.
|
 |
|
|
Mama da ce limbaj incalcit ai, in fine. Am o banuiala ca pestele tau e un betta. Da un search pe domnu 'goagle' si vezi daca pozele ce iti apar seamana cu ce ai tu in borcan.
Bine ai venit!
|
 |
|
|
Da... roade tot ce prinde mai putin papucii, ca noroc. Daca te uiti mai atent desi nu se vede tot in poza, e varza cearsaful ala. Cred ca are o pasiune pentru ele.
@dolly: stiu cum ii sa pierzi un saculet de asta de purici, am trecut si eu prin o asa experienta si singurul lucru care intradevar ajuta este sa te pricopsesti cu un alt saculet de purici.
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit, dar nu e asta acvariu de la vanzari? Vrei unul mai mare?
|
 |
|
|
Am gasit o poza si cu pittbulul meu
Atentie, caine rau!!!
|
 |
|
|
Am reusit sa fac rost de un aparat sa fac poze, dar surpiza, ajung acasa si era aproape descarcat.  Am reusit sa fac 4-5 poze, din care 2-3 au iesit cat de cat. Pozele sunt cu acvariul de 100 de litri care il am acuma si o poza cu acvariul maternitate de 15 litri care gazduieste cativa pui de guppy. Acvariul e oarecum vraiste, deoarece multe plante le tin pentru acvariul de 200 si nu m-am straduit sa iasa ceva incredibil, doar asa cat sa ma bucur de el cat il mai folosesc.
1.
2.
3.
|
 |
|
|
|
Care iti place tie. Moss-ul e mai mult sau mai putin pretentios. Adica e mai usor de intretinut ca multe alte plante, dar nu trebuie neglijat. Mie imi place mai mult Christmas Moss, dar nici Java Moss-ul nu arata rau. Din cate stiu Christmas Moss-ul e putin mai scump si mai pretentios la lumina, dar s-ar putea sa ma insel, cel putin la partea cu lumina. Oricum, o sa arate "beton" pe buturugile alea. Cand o sa ti se dezvolte si gazonul e sa arate si mai super acvariul.
|
 |
|
|
Ce tare, nu cred ca am mai vazut pui in "stagiu" asta. Doar mici-mici sau maricei-mari.
PS: Domnu Lofty, de unde ai luat minunatiile alea de anubias nana petite(150 de bucati  )? Sunt fan al acestei specii de plante. Am si eu una, dar aici la noi in nord nu prea am gasit. Daca o sa ai vreodata de vanzare...
|
 |
|
|
Bine ai venit, pune si cateva poze, sa vedem si noi ce ai avut/ai. E un hobby frumos, cam costisitor in partea noastra de lume, dar merita.
|
 |
|
|
|
Ce somnorila e in a 2 poza. Sunt foarte frumosi si al tau si cainii in general. Sunt animale de care te legi sufleteste foarte tare.
|
 |
|
|
Hai ca ma risc eu cu un mic sfat
Acvariu arata frumos, plantele, pestii la fel, este aerisit sau cel putin asa imi lasa impresia, deci toate bune. Mi-ar placea si mai mult daca ai
imbraca buturugile din centru cu moss, ar completa frumos verdeata de pe margini si cred ca s-ar bucura de el si crevetii, daca nu cumva ma inseala vazul, am vazut si ceva antene pe acolo 
|
 |
|
|
Merg acuma. Acvariile arata bine, dar scapa de broasca aia din acvariu cu creveti, nu prea isi are locul acolo. Acvariul e un colt de natura nu un raft.
|
 |
|
|
Nici acuma nu merg, imi apare asa:
403 - Forbidden
Poate site-ul pe care le uploadezi blocheaza accesul altor persoane inafara de tine. Incearca alt site, poate merge din a 3 incercare, ar fi si culmea sa nu mearga.
|
 |
|
|
Domnilor, 25 sau 30, nu e o problema in sine, defapt asta sa fie cea mai mare problema pe care sa o am si sunt fericit.
Important e sa arate frumos si sa stea plantele bine.
|
 |
|
|