[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Bine ai venit pe forum, astept cu nerabdare pozele. Sper sa iti iasa ce iti propui
Bine ai venit, nici eu nu pot sa vad pozele, incearca sa pui doar link-urile.
Pai cred ca tot 30 o sa iau in final. Daca vad ca ar mai merge bag si restu de 5 l.
Multumesc pentru lamuriri. Ies si mai ieftin asa. Vreau sa pun si ceva substrat fertil, gen dupla root, pentru ca nu o am CO2 cel putin in urmatoarele cateva luni. Plante voi avea parvula, care mi s-a spus ca este cel mai putin pretentios ca si "covor", 2 anubias nana pe buturugi, una petite si alta un pic mai mare + un anubias mai mare pe care tot pe o buturuga il voi pune. Fertilizare micro+macro in coloana de apa + easy carbo ca sa compensez cat de cat lipsa CO2-ului si bile de JBL in substrat. Cam atat ma tine buzunaru momentan.

Pe viitor, daca prind ceva oferte bune la moss, voi imbraca cele cateva roci vulcanice pe care le am. Stie careva de unde as purea lua o plasa ca sa leg moss-ul de roci, exista special facute pentru asa ceva, sau se pot folosi orice gen de plasa? Nu stiu ce sa iau exact de asta intreb, sa nu fac vreo prostie.
A sosit si lampa zilele trecute, e mare . Imi incape perfect in spatiul destinat acvariului, care are o inaltime de 67 de cm. Raman cam cu 2 cm pana sus, deci nu este riscul sa imi prajesc mobila. Partea grea, din punct de vedere financiar a trecut, mai am de luat doar substratul si neoanele. O sa merg pe varianta pe care mi-a recomandat-o donpisote, adica manado 30 de litri + dupla root 200 grame, iar ca neoane o sa folosesc un Aqua Medic Plant Grow T5 39W - 849mm, care mi-a fost recomandat de ultkas si inca un neon pe care insa nu is hotarat. Daca nu ma decid, o sa iau 2 Aqua Medic Plant Grow T5 39W si gata.

La acvariu ma gandesc sa ii pun si o intaritura in H ca sa fiu mai sigur. Legat de capacul de sticla care o sa fie 2 bucati, de o parte si de alta a intariturii in H, se merita sau mai bine las fara? Nu vreau sa imi slabeasca lumina care si asa nu este excelenta. Ce ziceti?
Salutare, sunt constient ca sunt slabe sanse sa gasesc doritori, dar incercarea moarte n-are.

Donez puiet de guppy de 1 pana la 4 saptamani. Un numar aproximativ nu pot da, deoarece nu cunosc. Cred ca am 50-60 poate mai multi, poate mai putini. Pestii sunt sanatosi, frumosi si au fost hraniti doar cu hrana de calitate. In primele saptamani cu hrana speciala pentru pui sera vipan baby, pe urma cu fulgi si hrana vie congelata, artemia, larve rosii.

Care stati prin zona si aveti drum la Bistrita... in alte localitati nu trimit, deoarece nu am cum sa ii "ambalez".
Apa nu este tulbure deloc, e de vina aparatu cu care a facut poza/filmul. L-am vazut pe viu si arata bine acvariu. Mai trebuie cateva plante, dar are timp. Inca nici nu a bagat pestii. Are cateva "smocuri" de parvula pe post de gazon, dar abea ce le-am plantat de cateva zile. Are si un anubias. In timp daca va avea grija de el, o sa arate si mai bine acvariul.
Salut si bine ai venit. Ai cam gresit sectiunea, roaga un moderator sa mute topicul la coltul incepatorului.

Sfaturi:

-renunta la soldatel si la alte statuete ce mai ai pe acolo si monede?!
-renunta la plantele artificiale, sunt urate si pot rani pestii
-mai cumpara ceva plante naturale cu crestere rapida
-citeste link-urile utile din coltul din stanga sus
-legat de lumina si alte detalii mai complicate, nu ma pronunt.
-treceti locatia la profil si fati o introducere la sectiunea despre noi a forumului

Ape limpezi!
Eu tin valisneria in acvariu de 160 de litri aproximativ si am doar pietris acolo. Creste fara probleme. Nici macar nu fertilizez.
Asta e acvariul lui: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15547.page

Doar i-am zis sa posteze acolo
david778866 wrote:depinde,pune o poza cu femela.Cand masculul nu o lasa impace inseamna ca se reproduc

Nu cred ca astfel te raspunsuri ajuta in vreun fel pe cineva, desi ai dreptate oarecum. Poza a fost pusa acum mult timp, de fapt topicul a fost creat acum mult timp, omul a primit raspunsurile care le dorea, deci postul tau nu prea isi are rostul. Fi mai atent.
Bine ai venit. Suntem alaturi de tine sufleteste in lupta cu banii si timpul si asteptam sa vedem ce iese din acvariul cu care vrei sa ramai.
Bine ai venit. Intradevar, multi oameni din lipsa de bani sau pur si simplu de talent nu prea le au cu amenajarile, dar conteaza sa le oferi pestiilor un mediu cat mai natural si prielnic. Daca ai ceva poze cu acvariile, nu te sfii sa le pui, vom aprecia gestul. In rest ce sa zic, iti doresc ape limpezi si pesti sanatosi.

Ei bine, am comandat deja lampa. Referitor la neoane, o varianta ar fi ce a recomandat colegul mai sus. Ar mai fi si alte variante ok? Nu ma prea pricep si prefer sa merg pe mana ciuva cu experienta decat sa fac experimente, care cer bani...

Mersi.
Arata bine, dar nu sunt decat 3 poze. Poti sa postezi pozele si pentru celelalte?

Aaa si sunt foarte mici pozele, abea se vad, doar de forma iti dai seama. Poate poti pune ceva poze mai mari.
Si eu am avut 3 SAE, care se mai bateau din cand in cand. La inceput am crezut ca fug intentionat dupa alti pesti, pe urma mi-am dat seama ca se fugaresc unu pe altu si stresau prea mult ceilalti pesti. Am rezolvat problema abea dupa ce i-am dat.
Dimpotriva, cu o atitudine ca si a ta, eu am impresia ca tu esti cel terminat, cel putin pe acest forum. Daca ti s-a spus frumos, mai in gluma mai in serios ca genul de introducere facut de tine nu e ok, asta nu inseamna ca "se da" cineva la tine si o spune in nume de rau. Mai multe nu am de zis, doar sanatate si voie buna tie si pestanilor pe care ii ai.
Bine ai venit, asteptam cu nerabdare pozele.
Multumesc sefu, am si luat legatura cu un coleg acvarist.

Se poate inchide sa nu il resusciteze careva aiurea peste 2 ani.
Salut, sunt interesat eu eleocharis parvula. Sa imi spui doar cate poturi ai disponibile. Daca ai mai mult si faci se poate negocia poate te scap eu de ele.

Ti-am dat add la id si pe yahoo, acelasi nick ca si cel de pe forum.

Mersi.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: