[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Uite aici, cateva sfaturi: https://www.fishkeepingworld.com/electric-blue-acara/#Tank_Setup
Eu, personal, nu as pune niciun alt peste langa ei... da' e o chestie de gusturi personale.
Sumatranii sunt nijte pesti bulangii, asa ca o sa fugareasca/ciuguleasca pestii mici sau "voalati".
Nu "ca ii mananca", da' nici nu-i lasa in pace... o sa ai pestii stresati.
Foarte misto! ... acu' ramane sa vad cum/cand praduiesc baboii.
Ohh, da. Asta e tipul cu bazinul.
Merci de linkuri, o sa studiez.
De mult de tot, pe cand era da' nu ma interesa (vorba poetului nepereche), am vazut undeva pe Youtube nijte clipuri cu un bazin imens plin de sumatrani... o sa le caut.
Hehe... oricum, foarte misto arata bazinul tau si m-as bucura sa imi iasa ceva asemanator.
Ce surpriza misto am avut azi dimineata, rasfoind forumul: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/45545.page
Foarte misto, felicitari!
Si eu vreau ceva asemanator... sunt inca la partea de "stau si cujet".
Bah, serios, din ce in ce mai mult ma bate gandu' de in "stol" de sumatrani... fro' suta de bucati.
3 Ancistrusi, vreo douaj' de Corydoras... cativa melci Pomacea. Am si-un Botia mare si gras, pe post de "vedeta".
Avand pe fundal niste Vallisneria / Cryptocoryne / Elodea.
Cam asa ceva: https://static3.bigstockphoto.com/5/3/1/large1500/135013175.jpg

image
Ti-a trebuit tie bataie de cap.
Da, da, da!
Misto de tot!
Bah, felicitari!
Acvariul arata foarte misto, mie imi place mult!
@lukitza: Mda, cam asa ceva imi aduceam si eu aminte... da' nu mai eram sigur.
@DanP: Bah, problema cu guppy este ca stau aproape NUMAI la suprafata... nu sunt pesti care sa inoate in card si sa umple un bazin ca al meu.
@GabiC: Nu-ti face sperante cu plantele, nu mi-a placut niciodata sa le bibilesc si nu am avut rabdare sa le invat hachitele.

Ce vreau acum (adica, ce cred ca vreau) este un bazin "viu" si pe care sa nu trebuiasca sa-l urmaresc zilnic.
Inca stau si cujet.
Astia-s aia colorati jumate-jumate?... ca mi-e lene sa caut.
Din ce-mi aduc aminte, femelele sunt sterse si gri.
===

Edit: M-am uitat si DA, aia sunt... nu, nu imi plac.

Daca am inteles eu bine care-s datele problemei, atunci:
- avem un bazin facut din geam de 10mm cu urmatoarele cote: 190mm (lungime) x 30mm (latime) x 35mm (inaltime).
- bazinul sta pe un blat de lemn/PAL care nu este perfect orizontal. Inclinarea e mica, din ce vad eu.
- intre blat si sticla de fund a acvariului exista polistiren.

NU este nici o problema acolo!... bazinul nu are nevoie de ranforsari iar faptul ca blatul nu este perfect orizontal nu dauneaza decat "vizual".

Bah, donez perechea (parintii)... donez si puii ramasi (am 15 bucati).

1) Perechea
- mascul de Vieja Synspilum & femela de Amphilophus labiatus,
- masculul are cca 28-30 cm iar femela are cam 23-25 cm.
- deci ar fi bine sa aveti un bazin mare... 3-500 litri.
- se inteleg foarte bine intre ei, dar sunt agresivi cu alti pesti.
- sunt fertili si au depus de 5 ori pana acum (ultima depunere a fost in 04 februarie).

2) Puii
- "papagalii" au acum cca 7-9 cm, deci pot fi tinuti si in bazine mici.
- sunt prietenosi, "veseli" si deloc agresivi.
- sunt portocalii... toti.

Nu sunt deloc decis ce vreau sa fac in continuare... m-am gandit la un bazin semi-plantat (ceva very easy) si la un card de fro' 100 de sumatrani clasici (Puntius Tetrazona).
M-am gandit si la o sleahta mare (30-40 bucati) de Pseudotropheus Demasoni. Nu stiu inca.
Da, 99% dintre masculi de papagal sunt infertili... ai avea sanse mari cu o femela de papagal si un mascul de "altceva"... da' sa fie un cichlid central american: nigro, biocellatum, meeki etc.
Ale 'reaku hiene...

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: