Message |
|
paradoxx wrote:i-auzi ce tare.acvariu dedicat.superbitate de oras...poti face cum vrei,insa prima varianta pare morbida.de exemplu,eu nu stiu cui voi vinde/dona20de ancistrusi,insa...ca hrana nu ii ofer
In acvariofilie se practica hranirea pestilor mari cu guppy.Nu stiu de ce te revolta.Te apreciez ca iti pasa de ei,dar trebuie totusi sa intelegi ca nu-i chiar asa tragedie.Pana la urma decat sa se reproduca cu milioanele si sa stea cate 5 pesti la litru,mai bine ca ii mananca ceilalti!Cel putin ii chinui doar cateva clipe,un peste inghesuit este un peste mult mai chinuit.Intreaba crescatorii de discusi si pesti mari carnivori cum reusesc sa ii tina in "forma",crede-ma ca nu cu hrana uscata  .
|
 |
|
paradoxx wrote:mie
imi place la nebunie fundalul.arata a tribal cu ceva influente goth :d
l.as folosi numaidecat.stiu ca nu e realistic100% dar imi place
enorm.zic sa il folosesti.buturugile oricum vor lua din simetrie,si
chiar si fara buturugi,simetria va fi dispersata si mai mult daca vei
avea bolovani maricei
. Din ce povesteste cu calitatea apei eu nu i-as zice sa bage buturugi.Africanii din malawi si tanganiyka prefera apa dura si alcalina.Daca nu ai minim gh 10 si ph 8.5 nu pune buturugi!Acestea vor elibera tanin si reduce duritatea.DA,backgroundul arata bine,insa NU se potriveste  .
|
 |
|
A venit momentul acelui update de care imi spuneai?  Bafta maxxima!
|
 |
|
Ancamarketing wrote:Este un conchonius galben, obez si plin de icre.
. Domne,cine are plante stie  .De cand m-am luat cu africanii am mai ruginit la restul  .
|
 |
|
Dan P wrote:Decat asta mai bina fara
Asa este,numai malawi rock nu este  ).Poti incerca mai bine un poster cu roci decat acel decor,sau autocolant albastru.
Pe viitor incearca sa folosesti niste culori mai inchise in contrast cu cele deschise,fa mai multe detalii pe el,si fa-l cat mai aiurea,monteaza forme ca de pietroaie aiurea pe el,si tot asa!Suna ciudat,dar asa arata marele lac Malawi.
|
 |
|
Pare a fi o varietate sau o ruda a pestelui tetrazona:
http://t2.ftcdn.net/jpg/00/63/71/91/240_F_63719147_l9aBF7HCifs8K36vCrBlMkJhHC52qTkR.jpg
Nu sunt cei mai slabi pesti de obicei,ce-i drept pare cam durduliu.Probabil ori ii hranesti prea mult,ori este "seful" bazinului si mananca cat poate.Pestii tetrazona sunt destul de agresivi in numar mic.Daca el este singurul care il ai din specie atunci mai cumpara cativa.Ar trebui sa fie putin mai slab,dar nu cu mult!
Nu stiu sigur daca este un tetrazona,are un ocel aproape de coada,nu am mai vazut tetrazona cu acel ocel,insa sigur este o ruda apropiata,fac parte din familia cyprinidelor,aceeasi familie ca si crapul.
|
 |
|
Danutzelu1999 wrote:Pestii molly s-ar potrivi cu neonii intr-un acvariu de 20 de litri?
Neonii NU fac casa buna cu molly!Speciile acestea nu au nimic in comun!De la apa si pana la modul de viata,totul este diferit!
|
 |
|
Andrei1234 wrote:
adiacvaristu60 wrote:Ce ziceti de asa ceva?http://www.shine7.com/aquarium/chiller.htm
Este interesant, dar cred ca costa destul de mult.
Gresesti! Elementele peltier costa cateva zeci de lei,coolerul tot asa,iar un senzor tot acolo.
|
 |
|
Acvariul arata bine,insa backroundul pare cam prea perfect!
In natura peretii stancilor sunt mai denivelati si asimetrici.
|
 |
|
Ce ziceti de asa ceva?http://www.shine7.com/aquarium/chiller.htm
|
 |
|
Foarte frumos!Populatia este cam densa insa  ! Mai ai tot skimmerul acela? Daca da,fa-i un up-date,ai nevoie de ceva mai bun.Vezi ca gasesti la preturi foarte bune booble magus,chinezarii,insa destul de eficiente.In rest ape limpezi!
|
 |
|
Salut!Nu poti sa tii doar 10 pesti.Ciclidele sunt pesti agresivi,pentru dispersarea agresivitatii trebuie sa pui ceva mai multi.La acvariul tau,daca mergi doar pe labidochromis si chewere poti sa bagi:2 m si 8 femele labidochromis;
2m si 8 f chewere;
Poti sa pui si un banc de acei(ei stau in grup,ca si neonii,insa sunt mult mai spectaculosi  ),deci vreo 8;
La fel de bine poti sa mai bagi inca 1 m si 3 femele de moori. In total ar fi 32 pesti,deloc mult pentru 350 litri!
Malawi nu se preteaza sa ii tii asa putini cum vroiai tu,daca vrei un acvariu cu mai putini pesti indreapta-ti atentia catre Tanganiyka ciclid,desi sunt mai dificili.In rest poze si bafta  .
|
 |
|
Sebastian Costin wrote:Care chiller?  ca nu am ...
Eu incerc sa fac unul din elemente peltier.Sunt sigur ca poate sa scada temperatura cu macar 1 grad celsius+ cealalta scadere provocata de evaporarea apei cu niste coolere.
|
 |
|
Eficienta poate fi multiplicata prin aplicarea unui cooler pe elementul peltier!Cu cat partea care se incalzeste se raceste mai mult,cu atat eficienta schimbului de caldura a partii care se raceste este mai ridicata. Ce senzor se poate folosi pentru un astfel de sistem?Ma refer la senzor termic.
|
 |
|
opincarul wrote:
adiacvaristu60 wrote:Elementele peltier pt fi folosit pe post de chiller?De ce nu le folositi?
randament mic si consum mare.
Un consum de cativa zeci de w,insa pot atinge temperaturi negative!Chillerul are un histerzis de 1 grad celsius.
Apropo cat consuma cel mai mic chiller?
|
 |
|
Elementele peltier pt fi folosit pe post de chiller?De ce nu le folositi?
|
 |
|
Danutzelu1999 wrote:De unde esti?
Trece-ti locatia la profil
Vorbesti cu Faye?
|
 |
|
Gorgonie in acvariul acela?  !Daca iti rezista esti tare!
|
 |
|
Danutzelu1999 wrote:Oricum voi dona din ei.
Dupa parerea voastra,cu cati pesti molly ar trebui sa raman,pentru un acvariu de 20 de litri?
As vrea sa aduc inca o specie in acvariu.
Ce s-ar potrivi mai bine cu molly:neoni sau guppy?
In acel acvariu ar incapea la limita 1 mascul si 2 femele de moly si 1 mascul si 2 femele de guppy.In mod normal s-ar tine 1m si 3 f,dar acvariul nu iti permite.Neonii nu se potrivesc cu moly,plus de asta sunt pesti de card care se tin minim 6-10 in acvariu!Daca tii 2-3 vor refuza sa se hraneasca si vor deveni apatici.
|
 |
|
Dupa cum arata inotatoarea masculului ai fi tentat sa zici ca are tail root,insa pare sa fie sanatoasa,deci ceva i-a mancat din coada.Dupa parerea mea apa in care ii tii este mult prea rece.Gupy au nevoie in general de o temperatura la 26-27 grade celsius.Iar in acvariul spital pana la 30 grade.Sunt pesti de apa calda,sensibili la temperaturi mai mici de 25 grade!
|
 |
|