[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Multumesc.
Multumesc.
Sper si eu sa fie ok, oricum, am prietena mea sarea la indemana
5 ml.
Asculta de instructiunile in engleza din carticica lor. Nu pe cele traduse.
Desi nu mai e la fel de disperat cand vede aparatul foto, tot e oleaca retinut si nu prea sta la pozat.
Am incercat niste poze, dar am o pozitie incomoda si aparatul nu focalizeaza calumea si implicit daca nu focalizeaza nici nu stabilizeaza poza, deci sunt o idee tremurate.

image

image
Foame

image

image

Cresc si puisorii de tiger

image
CO2 in apa

image

image

image

image
Reducere de pret!
20 RON pachetul
Multumesc

Da, investesc pentru cel mare (am luat inca un extern, osmoza (desi probabil voi folosi doar pentru creveti), caut o lampa s.a.m.d.), dar imi pare rau sa te dezamagesc, camera ce trebuie sa vina e aceeasi ca si pana acum , doar ca i-am imprumutat-o mamei care a fost plecata intr-o excursie si a avut nevoie de ea...
Sincer sa fiu, am in calcul sa iau o camera oarecum mai profi, dar ma voi hotara la toamna, dupa ce termin toate cheltuielile cu cele 2 resetup-uri.
Eu sincer cred ca n-ai intrat cum trebuie aici pe forum si ar trebui sa ai mai multa atentie cum tratezi userii care pana la urma incearca sa te ajute.
Daca vei continua asa, nu te vad chiar bine.
In seara asta vroiam sa postez, multumesc de griji

Dupa-amiaza aceasta l-am pus inapoi in acvariu. Vroiam sa o fac de ieri, dar am zis sa-l mai las o zi la "imbaiat" pentru siguranta. Inotatoarele s-au deschis complet, nu mai are petele albastrui si e mult mai activ. Iese singur la inot, chiar daca nu sunt eu prin preajma.
Arata a betta din nou

Maine imi ajunge camera foto si sper sa ma lase sa ii fac niste poze.

Ca o concluzie pentru alti oameni care se vor intalni cu boala asta si poate vor trece prin acest topic. Tratamentul a constat in bai timp de 5 zile cred cu sare. Am inceput in prima zi cu o lingurita si un pic dupa care am avansat pana la 2 lingurite (si un varf); la un volum de apa de 1.5 litri. De frica sa nu-l afecteze sarea, baile au durat de seara pana a doua zi pe la amiaza, dupa care inlocuiam apa cu una fara sare, pana seara cand incepeam din nou. Ieri insa l-am lasat toata ziua in apa cu sare si vad ca nu l-a deranjat.
Pe toata perioada tratamentului, vasul a fost acoperit incat sa nu intre lumina.

Asta e un fel de lectie ca nu trebuie sa ne repezim imediat in antibiotice (a nu se intelege ca sunt impotriva lor, dar sa nu abuzam). In aceeasi idee amintesc si grisul peste care am trecut la fel, fara nicio substanta adaugata in acvariu.
Bugsy05 wrote:Pestii sunt urmatorii:
2 platty
2 molly(pereche)
2 gourami
1 molly balon
1 ancitrus
1 cory
1 betta
1 curatator de alge(nu stiu cum le zice)
1 rechin albicios
Pietrisul e de 2-3cm,am specificat bine,filtrul in astea 4 sapt nu l-am spalat deloc,si nici nu prea e indicat sa il speli in timpul ciclarii.Se poate spala in apa din acvariu dar se pierd din bacterii asa ca am decis sa il las asa pana ciclarea e gata.Plante inca nu am pt ca nu stiu inca daca vreau sa bag plante sau nu...imi place mult tipul de acvariu cu multe pietre(necalcaroase...sper)si ascunzisuri.Mancare la pestisori le dau odata dim si odata seara si atunci foarte putin!Rubricile despre ciclul apei le-am citit destul de mult...citesc de 4 saptamani intruna asa ca nu sunt chiar unul care nu stie nimic!Pestii nu inteleg de ce ma sfatuiesti sa i dau.Acvariul poate sa fie ciclat si pestii sa se simta foarte bine doar ca NO3-ul si NO2 e umpic ridicat din cauza ca probabil inca nu exista destule colonii de bacterii(cred eu).Te sfatuiesc si eu pe tine sa citesti umpic inainte sa dai sfaturi...Nu totul se rezuma la ati scoate pestii din acvariu doar pt faptul ca un test de hartie iti da cateva valori umpic ridicate...Multumesc oricum pt raspuns.(@stefanp)

As fi continuat sa incerc sa te ajut, dar am sa ma opresc aici daca esti atat de bun. Practic, nu mai era nevoie sa ceri sfaturi in cazul asta.
Si intr-adevar, nu e nevoie sa scoti pestii daca ai niste valori "umpic" ridicate, ca doar asta apreciaza ei, multe toxine...cu siguranta se simt bine. Nici acasa la tine sa stii ca nu e nevoie sa deschizi geamul daca scapa aragazul un pic de gaz...

Si e bine ca ai citit rubricile despre ciclul apei, se vede ca le-ai citit atent.
Mult succes in continuare!
Cati pesti ai? Cata mancare le dai? Cum si cat de des speli filtrul? L-ai spalat cumva inainte sa observi cresterea toxinelor? Plante ai?

Pietris de 2-3 centimetri ? Sau milimetri?

Te-as sfatui sa dai toti pestii si sa faci o ciclare cum trebuie. Asta dupa ce citesti ce presupune ea, caci ce ai facut tu acum nu e ciclare.

P.S.: Prezentarea se face la categoria "Despre noi".
Eu am primit prin posta plante. Ajung de obicei cam in 2 zile si nu patesc nimic. Mai ales ca le ambaleaza bine.
Sau, mai e varianta cu autocarul/microbuz.

Ma rog, acum faci cum doresti.
De ce nu cumperi de pe forum?
Iti recomand cu mare caldura "Rebella". Am vazut ca bitanu avea la vanzare zilele astea si are niste plante superbe. Si mai sunt altii. Fata de petshop-uri e mult mai avantajos.
Salutare.
Vand un pachet format din 25-30 fire heteranthera zosterifolia, 5 fire ludwigia repens si 2 fire bacopa caroliana.
Pret: 30 RON

Prefer sa le dau in Iasi, ca sa nu trebuiasca sa trimit colet. Dar sunt dispus sa trimit si in tara daca este vreun doritor.

Plantele sunt scoase din acvariu de pe la ora 13.

Heteranthera inainte de tundere (poza facut luni cred) : http://img692.imageshack.us/img692/9049/fotografie0807.jpg
Asteptam si niste poze
Dupa valori, bazinul tau e ciclat si primitor pentru vietati.
altexandru wrote:
nu inteleg de ce sa fac trecerea de la 11 la mai multi W treptat ? algele nu stiu cat de treptat o fac eu, asta nu ar influenta cresterea lor.

Ba stiu foarte bine cat de treptat faci sau nu trecerea. Daca vrei sa testezi neaparat, pune din prima 30 W si nu schimba nimic la durata de iluminare, fertilizare etc.
Ai sa te convingi cat le duce "capul".

altexandru wrote:
folosesc un filtru de 200 l/h, o chinezarie care deocamdata asi face treaba,

E prea mic filtrul. Pune unul cu un debit ceva mai mare si volum de filtrare mai mare.

altexandru wrote:
repet, volumul e de 30 de litri, ceea ce m-i se pare OK pt un banc de 15-20 pestisori curcubeu.

Pe ce te bazezi cand zici asta? Ochimetric poate e ok. Citeste topicul din aceasta categorie referitor la popularea acvariului.

altexandru wrote:
Xenon, poti fii te rog mai explicit in ceea ce priveste locatia pet-shop-ului din Stefan cel Mare ?

E langa cub. Langa BCR. Pe partea cum vii dinspre Piata Unirii.

P.S.: Scrie te rog "isi", nu "asi".
Din cate stiu apa rece vine pe aceeasi teava si pentru chiuveta din bucatarie si pentru cea de la baie...
Referitor la schimbul cu apa direct la robinet, s-a intamplat sa fac si eu caci uitasem sa pun apa la statut sau venisem din vacanta si nu s-a intamplat absolut nimic (schimb de sa zicem vreun 40%)...acum ce sa zic, n-as recomanda...dar daca n-ai cum altfel, nici nu cred ca se intampla mare lucru (caci oricum se dilueaza cu ce e in acvariu si dupa care se elimina repejor).
Eventual mai adaugi nsite aquasafe ceva...

Varianta lui koala insa mi se pare foarte ok. Si a lui Humbert la fel.
Filtrul extern NU se punea deasupra. Nici macar la acelasi nivel nu te-as sfatui (asa am incercat si nu e tocmai ok).
Felicitari. O sa ai "Florici"

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: