viulian wrote:si asteptam sa ma enerveze ceva
viulian wrote:
Celalalt o sa fie mai cum ? O sa pui decor mai mult ? Pietre, cioate ? Ceva hard scape serios ?
Mai multe cioate cu siguranta. Dar am sa merg pe red moor, caci sunt mai incalcite, mai spectaculoase decat mopanul care sunt simple bucati de lemn cam butucanoase. Am inceput deja sa cumpar diverse radacini si am o oarecare idee, dar nu ma pot hotara...probabil cand va fi acvariul gol si voi incerca niste aranjamente am sa vad cum imi "da" mai bine.
Pietre nu stiu ce sa zic...am o tendinta in a aglomera lucrurile si am sa incerc sa ma abtin sa nu fac asta. Poate daca va fi loc, are sa intre si ceva piatra...dar din nou, voi sti probabil cand voi incepe setup ul.
Ce e sigur e ca am sa incerc un covor de cuba, aprope sigur nu voi mai folosi cryptocoryne.
Pietre insa vor intra in acvariul cu creveti.
Oricum, este timp, si asa e prematur sa vorbesc de setup ul care va fi facut la sfarsitul lui septembrie

, doar ca ma mananca tare si in fiecare zi in timp ce citesc pt examene, ma pierd de cateva ori cu privirea in acvariu gandindu-ma la cum voi incerca sa-l reorganizez...cred ca trebui sa ma mut cu invatatul in alta camera
Porcu wrote:Acuma am treaba cu arajarea plantelor tale .......ai acolo trei-patru linii paralale si ma faci sa ma simt in clasa a VIII-a la geometria in spatiu la lectia despre paralelism . Nu-mi place ca plantele din spate-s toate cam la aceeasi inaltime, partea superioara a covorului la fel, e la aceeasi inaltime, in plus e paralela cu virfurile plantelor din spate iar la baza plantelor din spate e o zona intunecata ....... tot paralela cu primele doua paralele ....... Paralelismu' se rupe in dreapta da' nu-i destul.
Ai plante in fara si in spate, lipsesc plantele de mijloc.
Avem pretentii, nu scapi daca ne arati niste plante frumoase, nu-i mult de modificat, cu citeva schimbari marunte il poti face sa arate muuuuuuuuult mai bine .
In stanga asa e, am observat si eu cu ochiu-mi de incepator ca am o linie in fata hetherantherei formata din myriophyllum, cele 2 rotale si un fir de glandulosa care sta teapan, drept, paralel cu hetheranthera. Banuiesc ca daca mai inmultesc firele si formez o tufa, efectul asta se va mai ameliora un pic.
Problema majora e ca mi-e extrem de greu sa plantez in zona aia. Echinodorusul s-a indesit intr-un fel incat acopera tot manado-ul. Si intra foarte greu alte fire, cu atat mai mult ca nu mai e substrat liber cu care sa acopar firele dupa plantare.
Daca as avea o penseta cred ca ar fi o idee mai usor...e in plans pt urmatorul setup sa imi cumpar si o penseta calumea si un foarfece.
Cu echinodorusul ce-as putea sa fac? Ii mai scurtez frunzele din cand in cand...
Sincer sa fiu

planul meu e sa-l mentin asa luna asta (termin sesiunea pe 24). Atunci eventual avand mai mult timp sa-l mai bibilesc un pic, iar la sfarsitul lui iulie cand plec din Iasi voi lua niste fire de didiplis, myriophyllum, macrandra si ce mai am in numar mic si sa le plantez aiurea prin acvariu, unde am loc (probabil prin fata), doar ca sa le inmultesc. Asta fiind finalul oarecum setup-ului asta, caci atunci cu siguranta nu va mai putea fi vorba de un aranjament al plantelor

... dar cu siguranta nu vor mai fi paralele