Salutare! Ma gandesc sa fac ceva schimbari in materie de materiale filtrante.
Structura de filtrare la care ma gandesc pentru bazinul de 400L, dotat cu un filtru Eheim Professionel 3e 700, ar fi urmatoarea:
sertar 1 - perlon+burete
sertar2 - siporax
sertar 3 - zeolit
sertar 4 - siporax
Precizez ca am cate doua in-take-uri si out-take-uri, cate unul in fiecare capat al acvariului, si ca ambele IN-uri sunt prevazute cu cate un burete nu extrem de fin pentru pre-filtrarea mecanica.
Imi pot spune cei mai cu experienta ce modificari ar trebui sa fac la schema asta?
Am un acvariu de 30 l in care pana nu demult locuia un betta mascul. La un moment dat parea ca ceva i-a mancat buza de sus, iar la scurt timp i-a disparut o bucata de coada. Dupa inca un timp a murit. Suspectez o infectie cu o ciuperca si nu stiu ce sa fac cu avariul. In el mai exista un pomaceea marisor si un melc asasin si parca nu imi da mana sa ii arunc.
Credeti ca pot fi dezinfectati si mutati in alt acvariu? Sau pot doar sa ii arunc si sa dezinfectez acvariul cu clor?
PS Deja am turnat ceva verde de malachit, cat pentru o baie de lunga durata.
1. Ce capacitate are butelia? Robinetul e cu supapa de siguranta?
2. Ce brand e reductorul?
3. Pentru ce discount si bonus ma calific daca vreau butelia+reductor?
Eu am preferat sa iau un JJBL vario, care nu e tocmai eficient (normal trebuia sa inceapa inm 48 ore sa scoata o bula/secunda, dar abia in a cincvea zi a inceput sa scoata cam o bula la 3-4 secunde), dar avantajul e ca asa am reactorul si furtunul la un pret foarte bun. In continuare voi folosi un sistem homemade (bomba cu CO2) utilizand componentele de la JBL...