[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Lasa-l in apa cateva zile si va iesi culoarea. Ce se sfarama, curata.

Cu pietrisul, inseamna ca nu l-ai spalat destul. Insista Daca la un moment dat te saturi, gandeste-te la colegii ciclidari care au zeci de kg de nisip si pe urma ai sa te inveselesti
Datorita unor persoane ce au rezervat plantele si pe urma "au disparut in peisaj" inca mai am plantele.
Daca nu le doreste nimeni, maine le arunc.

30 RON tot pachetul din primul post (inclusiv echinodorus).

LE: Vandut colegului alexos.
Se poate inchide. Multumesc.
Cred ca ar fi bine sa deschizi un topic la "Coltul incepatorilor" si acolo sa discutam restul problemelor.
Hoplo are sa creasca mult prea mare pt acvariul tau.
Iar filtrul ala e mult prea mic...mai ales ca nu are decat burete...
cristy100ex wrote:da e sfant atunci cand ai inceput serios cu acvaristica

E sfant oricand. Bazinul (ca ansamblu) nu tine cont ca pe tine te intereseaza de el sau nu. Ce ar insemna "cand ai inceput serios cu acvaristica" ... ?

cristy100ex wrote:dar sincer chiar se poate murdarii asa tare cand ai in sa zicem doar 4-5 tetrazoni si catziva guppy, o intarziere de cateva zile sau max o saptamana nu cred ca dauneaza cu ceva parerea mea, daca gresesc nu ma oftic, nu pot sa zic ca sunt maestru in acvaristica

Nu e vorba doar de cati pesti ai (desi e un factor important). Nu zice nimeni ca daca intarzii o zi/doua, sau sari un schimb de apa e sfarsitul lumii. Dar daca devine un obicei, atunci nu mai e ok.
Mai ales cand vorbim de incepatori, care de multe ori au acvarii suprapopulate sau o filtrare subdimensionata.
Eu as zice ca schimbul de apa saptamanal e sfant.
cristy100ex wrote:se schimba 20 % din apa tocmai ca sa nu omori bacteriile si nu se scot niciodata pestii din acvariu decat cand schimbi toata apa sau schimbi substratul, filtrele se spala saptamanal cu apa din acvariu obligatoriu

Se poate schimba mai mult de 20% din apa, ba chiar e bine de schimbat mai mult de atat. Filtrele nu se spala saptamanal. Se spala atunci cand le scade debitul semnificativ. Daca nu, atunci nu e nevoie sa il speli.

cristy100ex wrote:pai doar nu schimbi toata apa ca sa le faci soc, chiar daca le faci soc trebuie sa schimbi mai mult de 50% din apa si nu mor

Daca e un soc serios, n-are sa le fie rusine sa moara.
DaNi9 wrote:"La acvariul tau, o punga de aquabasis ar trebui sa fie de ajuns."

Cum spuneam, o punga de 2,5 kg sau 5 kg?

2.5 kg.
naitsirc wrote:Substratul de pietris ar trebui sa fie cam 1 cm peste cel fertil.

Doar 1 cm? Poate in fata 1 cm...desi mi-ar fi frica sa plantez ceva in fata daca am doar 1 cm de pietris peste un substrat fertil ca aquabasis...eventual daca pune vreun hoplo mai barosan, s-ar putea sa aiba surprize.
Eu as pune un 2-3 cm in fata si vreo 6-7 in spate (asta doar inertul, peste cei 2-3 cm de fertil).

Doar la un centimetru nu cred ca mai poate umbla pe urma la buruieni...
La acvariul tau, o punga de aquabasis ar trebui sa fie de ajuns.
Pretul scade la 40 RON pentru tot pachetul (inafara de echinodorusi), plus bonusurile ce le-am spus mai sus.
viulian wrote:Foarte fain man, zero alge, verde crud

Din fericire asa e, nu ma supara algele. Si asta probabil datorata faptului ca m-am temut poate cam tare cu fertilizantii si am luat-o tare usurel. Dar e bine, stau linistit.
Perlarea (nu foarte puternica, dar prezenta) a aparut ieri, dupa ce in prealabil cu o noapte inainte am tuns plantele. Am pozat doar plantele care n-au suferit tunderi, ca sa nu fie o "falsa perlare" adica o scapare de oxigen la nivelul ranilor. E interesanta faza si singura explicatie pe care o gasesc e ca masa de plante a scazut, insa fertilizantii i-am lasat in aceeasi doza (de obicei dupa tundere scadeam 2-3 zile doza) si nici n-am schimbat la fel de multa apa (doar vreo 20 si ceva de litri, ca sa nu zic ca n-am improspatat un pic). Asadar, probabil concentratia de fertilizanti e mai mare decat de obicei.
Probabil ca ar fi timpul sa maresc dozele, insa nu stiu daca ma voi mai complica. Mai procesez ideea.

viulian wrote:
Am inteles acum cum se vede. Pare o planta covor excelenta pentru niste acvarii mari. Asteptam sa incepi mai repede celalalt

Da, pentru acvarii mai mari, merge bine ca si covor. Si pentru acvarii mai inalte. A stat ea mititica la inceput, insa incepe sa creasca in inaltime cam mult.
LE: M-as apuca de celalalt, problema e ca daca in august si septembrie nu stau in Iasi...n-am cum sa incep setupul...
Ah, scuze. Vazusem ultimul post din mai si crezusem ca atunci ai luat filtrul si ma miram de ce dupa o luna il cureti
Scuzele mele.
De ce ai curatat filtrul la atat de putin timp dupa ce l-ai luat?
image

Scuzati peretele, n-am apucat sa-l sterg...

image

image

image
bilti wrote:
nu ma provoca! daca gasesc o pompa mai mica (dimensiune si debit) o sa-l fac.

Porcu wrote:
malawi_crys wrote:Vad ca acvariile astea care sunt sub limitele "normalului" "nano" au devenit o obisnuinta cu accente obsesive pe plaiurile mioritice

Da, asa e, s-a ajuns chiar la comportamente deviante ale maselor de acvaristi care preseaza un important membru al comunitatii "sa sufere" in chinurile migalelilor .......

Oare cine o fi?

malawi_crys wrote:Mare , vaccineaza ti corpul , nu intra in contact cu "bolnavii", evita " contactul direct" cu "sursele de infestare"! Astea s doar cateva masuri de siguranta in lupta contra acestei "maladii"!

Tine te tare pe pozitii! ....insa ..cred ca la final..am o presimtire sumbra ca "boala" va gasi o portita de infestare si in cazul dumitale si poate si al meu
Asa ca...viitorul NU suna bine deloc!

Prea tarziu Virusul l-a infectat, imbolnavit...

@bilti: Foarte frumos acvariul. Noua provocare ar fi unul in care daca pui mana pe el, sa nu se mai vada nici macar un colt din bazin
Da, asa e
Multumesc faraoane.
[Post New]21/12/2011 01:07:13

[Post new]07/06/2012 00:20:21

...
Salutare.
Vand urmatoarele plante:

1. Heteranthera zosterifolia = 46 fire = 1 RON/firul
2. Ludwigia repens rubin = 19 fire = 1 RON/firul
3. Cryptocoryne green = 1 fir "adult" cu vreo 10 frunze plus 2 pui mititei = 2 RON
4. Echinodorus tenelus = 17 fire plus cativa pui = 0.5 RON/firul
5. O planta, nu ii stiu denumirea, poate ma lamureste cineva care stie ( http://img228.imageshack.us/img228/6881/dsc02061s.jpg ) = 2 RON

Poza cu acvariul acum 5 zile:
image

Cine doreste tot pachetul, pretul e 60 RON (adunate firele ar veni 77 RON).

Prefer sa il dau in Iasi, dar trimit si prin posta. Comanda minima prin posta e 20 RON (pentru ca nu prea mai am cutii sa trimit ).

Multumesc.

LE: In principiu echinodorusul este rezervat.
Pretul pachetului scade la 50 RON. Cine il ia pe tot, adaug un pot micut de flame moss si un pot de riccia, ca bonus.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: