[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Mie nu-mi pare a fi ceva specie "curata". De unde il ai?
Ba ma speriati. O sa vad cum pot sa montez si eu un filtru dinasta cu sterasyl pe schimbul la picatura.
Eu am reductor de presiune, se monteaza inainte sau dupa el?
Pestele tau e stresat, are nevoie de cateva zile sa se obisnuiasca.
Probabil la petshop a fost obisnuit cu alta mancare, lasa-l sa faca foamea cateva zile si apoi va manca.
In alta ordine de idei, sunt perfect de acord cu Dragos, nu poti tine ciclide in 120l, mai ales americani.
Probabil ai alge maro care sunt specifice unui acvariu nou.
As zice ca si intervalul mare lumina e responsabil.
Pune o poza individuala cu femela de hongi/spregerae si ne lamurim rapid
Uite ce am gasit daca vrei maturi. Cu toate ca pe aia 3 masculi nu-i vad bine la tine in bazin.

https://www.olx.ro/oferta/pesti-acvariu-ciclide-africane-mature-melanochromis-maingano-ID83Mj1.html#631ebe7ec6
Sunt pasnice pentru ca sunt inca mici. Dupa ce mai cresc s-ar putea sa se mai curenteze intre ele.
Daca vrei 7-8 iti recomand sa ti doar un singur mascul. Maingano e o specie destul de tampita.
Eu nu am avut succes cu 2 masculi in 400l.
Eu sunt convins ca e femela. Ce dimensiune are?

In alta ordine de idei, am facut o "cezariana " aseara si ti-am scos ponta de pui.
Azi dimineata s-au aruncat deja la mancare.
Iti dau numarul de telefon in privat si ma suni cand ai chef sa-i ridici.
Depinde cu ce o compari.
In Cluj e GH=KH=2.
Pentru ciclide aveti o apa minunata.
Apoi nu asa
Ma gandeam la cate un prim plan, eventual sa vedem si punctele de pe inotatoare.
Algele verzi apar de obicei intr-un acvariu stabil.
E foarte importanta si intensitatea luminii si temperatura de culoare.
Multi au avut succes cu neoanele Jbl Marin Day.
O sa incerc sa prind o femela zilele astea sa vedem cat sunt de "copti" puii.
Daca nu ai un alt acvariu mai mic iti sugerez sa-ti cumperi o maternitate dinaia din plastic.

LE: Pune o poza cu indivizii sa ne dam cu parerea asupra sexului.
Iti donez cu placere o ponta, am 2 femele gusate permanent.
Stai in Bucuresti deci ai apa dura, perfecta pentru ciclide.
Nu-ti mai bate capul cu bolovani calcarosi.
Eu zic ca nu e chiar rezolvata problema. Adica ai scapat de mizeria de pe nisip, dpdv vizual e ok.
Dar daca filtrarea ta biologica nu e capabila sa "manance" rahatul ala atunci n-ai facut nimic.
Din putinele mele cunostinte despre Tanganika stiu ca nu-si mananca puii deci nu este nevoie de eggtumbler.
Si mai stiu ca isi controleaza numarul de membri ai coloniei.
Suna foarte bine. Oare filtrul nr.3 nu ar merge un pic mai mare pe partea de filtrare biologica?
Ma gandesc la acvariile cu ciclide, evident.
scorpionul wrote:Acum mai am o intrebare pentru cei care au schimb la picatura: nu se face iarna condens pe teava de alimentare?

Nu
jd_enea wrote:unul din indivizi este in partea de sus a pozei

Cine gaseste primul puiul de acei in poza?
Eu nu.

LE: Oare am zis ca-mi plac algele tale?
smileyface wrote:lipiciul de le spatele benzii nu este atat de bun si daca il lipesti pe drept risti sa se dezlipeasca si sa pice in apa).

Poti sa-l "ajuti" cu niste puncte de silicon. La vechiul acvariu asa am procedat, nici eu nu am avut incredere in adezivul de pe banda de leduri.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: